adam_mk 03.01.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Czytam, ze Kobierzyn to coś jak Toszek, Rybnik czy Tworki? Ostatnio trudno się tam dostać! A gdzie i z czym jest łatwo?! Dobra. Zostaje gdzie była! Robimy po kawałku. Podłogi - koniecznie! Pisałem! GWC masz tam teraz! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 03.01.2008 00:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 A wlasnie kolege spuszczela to kiedy najskuteczniej wyeliminowac -wiosna,lato?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.01.2008 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Toż on, kur.wa ! ma tyle lat co i my!!! Pogoogluj! Pewnie już dawno ostatnie się wyniosły! To drewno już nie pachnie! Ciężko z nim walczyć, ale się da! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 03.01.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Aniu na te robaczki to takie coś znalazłam. Zaglądnij do mnie tam jest zdjątko tego trującego. Gdybyś przestawiałą, to koszty pozwolenia na budowę dojdą, ale z truciem robaczków łatwiej będzie i pewniej. U ciebie to beczka ze 100litrów tego pójdzie Adam ma trochę racji z przenosinami, wtedy lepiej jest wykonać fundament i wszystkie te po kolei lepikoworóżnewarstwy będą szczelniejsze i pierwotna wersja podniesienia logiczniejsza. Roboty "coniemiara" Sprawdź jak wysoko masz grunty w okolicy i jak za nisko czy chcesz mieszkać w dziurze, leju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.01.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Toż on, kur.wa ! ma tyle lat co i my!!! Pogoogluj! Pewnie już dawno ostatnie się wyniosły! To drewno już nie pachnie! Ciężko z nim walczyć, ale się da! Adam M. Adamie... hmmm a co myślisz o starym sposobie potraktowania drewna przepracowanym olejem np samochodowym?? jest sens?? zauwazyłem ze u mnie sypie sie u mnie "mączka drzewna" z więźby... no teraz nie ale jeszcze jesienią widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 03.01.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Jack do tego jeszcze zapalki i bedzie po spuszczelu niestety po wiezbie tez .....taz to strasznie latwopalne,prawda????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.01.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Jack do tego jeszcze zapalki i bedzie po spuszczelu niestety po wiezbie tez .....taz to strasznie latwopalne,prawda????? no wiesz jak olej wpije się w drewno i odparują najbardziej lotne składniki to niczym nie rózni sie od innych impregnatów na bazie benzyny i pochodnych a olej samochody trudno zapalić zapałka, muszą być spełnione dodatkowe warunki ../ np bardzo podgrzany olej/ pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 03.01.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 mnie tez się wydaje, że jak robale miały coś zjeść w chacie to już dawno zjadły i się wyniosły ja trułam wprawdzie robale, chodziłam ze strzykawką z igłą i w rękawicach i wpuszczałam jakieś świństwo w każdą napotkaną dziurkę ... wyłaziły z nich najcześciej: pająki, mrówki i skorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 03.01.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Lui ja juz mam kupiony srodek /hylox/ i na scianach bede sie bawic w pielegniarke a na suficie to pedzlem ale jakos nikt nie chce okreslic terminu kiedy najskuteczniej to podziala Mysle sobie ze chyba na wiosne,jak sie obudza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 03.01.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 ja akurat robiłam późnym latem, nawet nie pomyślałam, że może w innym terminie należałoby. teraz za zimno mysle, że jak pozwoli pogoda na szwendanie się długimi godzinami po dworze i otwarcie okien. bo jak pewnie wiesz, oddychac tym nie można, więc musisz mieć wietrzony dom na bieżąco. kupiłaś taki środek do wnętrza ? żebyś się nie struła. środki wnikają głęboko i ponoć zabijają tez jaja jesli sa złozone w gniazdach - nie wiem czy pędzel wystarczy. podczas tego trucia mój mąż śmiał się ze mnie i mówił, że jakbym miała czepek pielęgniarki to byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.01.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Jest jeszcze taka możliwość, żeby dobrze wymrozić tę budę. Ze 2 dni mrozów po -30stC. Pootwierać drzwi i okna i same zdechną! Tylko skąd wziąć te - 30 na życzenie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 03.01.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 kto tylko prędzej zdechnie ...... my czy oni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Lui ja juz mam kupiony srodek /hylox/ i na scianach bede sie bawic w pielegniarke a na suficie to pedzlem ale jakos nikt nie chce okreslic terminu kiedy najskuteczniej to podziala Mysle sobie ze chyba na wiosne,jak sie obudza Tak, poczekaj do wiosny, lata. Obudzą się i zaczną mlaskać wtedy będziesz mniej więcej wiedziała gdzie wstrzyknąć. Ja przeprowadzałam taką akcję ze dwa lata temu Antoxem B, już go nie produkują, ale spektakularnych rezultatów nie miałam , dalej nakręcają zegarki , te moje taki odgłos wydają, najwyraźniej słychać w nocy i na ranem. Chałupę przenosiłam, jest taka bardziej letniskowa, ale w trakcie ocieplania. Też liczę, że któreś zimy te france wymarzną. Temperatura powyżej 60 stopni też je zabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 04.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 można jeszcze stosować zagazowywanie w szczelnym namiocie (nie wiem czym, ale można)Na suficie proponuję opryskiwanie, przy malowaniu strasznie cieknie po rękach i zużywa się dużo więcej "środka"(przetestowane)Przy opryskiwaniu trochę pyli, ale jest o wiele szybciej i skuteczniej(o wiele jakieś 10X) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 "można jeszcze stosować zagazowywanie " Cyklon "B" było... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 04.01.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 oj adam ... jest jeszcze ta metoda na prąd ... adam wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 04.01.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 śmiejcie się śmiejcie, a ja tak na poważnie o tym zagazowywaniu czytałam tylko nie pamiętam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 04.01.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Dajcie cos o tym pradzie! tez chce Inka "pryskac zabronione" pisze na tym swinstwie a tak wogole to mysle szybciutko po tej robocie wyniesc sie z tamtad na dlugo do mojego malego M w miescie I znowu pytanie do Adama :czy odleglosc zwirowca od domu ma duze znaczenie i czy moze byc umieszczony na podjezdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 04.01.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Katja masz gdzies fotki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Na, to raczej bym go nie stawiał. Będzie przeszkadzał... Ale pod... Tu nie widzę przeszkód! Mam taki "znajomy" (sam dowodziłem budową) na którym parkują TIRy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts