Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stara chata z bali

anka och

Recommended Posts

Czytam, ze Kobierzyn to coś jak Toszek, Rybnik czy Tworki?

Ostatnio trudno się tam dostać! :lol:

A gdzie i z czym jest łatwo?! :roll:

Dobra. Zostaje gdzie była!

Robimy po kawałku. Podłogi - koniecznie!

Pisałem! GWC masz tam teraz!

:lol:

Adam M.

• Odpowiedzi 309
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu na te robaczki to takie coś znalazłam. Zaglądnij do mnie tam jest zdjątko tego trującego.

Gdybyś przestawiałą, to koszty pozwolenia na budowę dojdą, ale z truciem robaczków łatwiej będzie i pewniej. U ciebie to beczka ze 100litrów tego pójdzie :-?

Adam ma trochę racji z przenosinami, wtedy lepiej jest wykonać fundament

i wszystkie te po kolei lepikoworóżnewarstwy będą szczelniejsze i pierwotna wersja podniesienia logiczniejsza. Roboty "coniemiara"

Sprawdź jak wysoko masz grunty w okolicy i jak za nisko czy chcesz mieszkać w dziurze, leju? :wink: :wink: :wink:

Toż on, kur.wa ! ma tyle lat co i my!!!

Pogoogluj!

Pewnie już dawno ostatnie się wyniosły!

To drewno już nie pachnie!

:evil:

Ciężko z nim walczyć, ale się da!

Adam M.

Adamie... hmmm a co myślisz o starym sposobie potraktowania drewna przepracowanym olejem np samochodowym??

jest sens??

zauwazyłem ze u mnie sypie sie u mnie "mączka drzewna" z więźby... no teraz nie ale jeszcze jesienią widziałem...

Jack do tego jeszcze zapalki 8) i bedzie po spuszczelu :wink:

niestety po wiezbie tez :roll: :D .....taz to strasznie latwopalne,prawda?????

no wiesz jak olej wpije się w drewno i odparują najbardziej lotne składniki to niczym nie rózni sie od innych impregnatów na bazie benzyny i pochodnych

a olej samochody trudno zapalić zapałka, muszą być spełnione dodatkowe warunki ../ np bardzo podgrzany olej/

pozdrawiam

Jacek

mnie tez się wydaje, że jak robale miały coś zjeść w chacie to już dawno zjadły i się wyniosły :) ja trułam wprawdzie robale, chodziłam ze strzykawką z igłą i w rękawicach i wpuszczałam jakieś świństwo w każdą napotkaną dziurkę ... wyłaziły z nich najcześciej: pająki, mrówki i skorki.

ja akurat robiłam późnym latem, nawet nie pomyślałam, że może w innym terminie należałoby. teraz za zimno :) mysle, że jak pozwoli pogoda na szwendanie się długimi godzinami po dworze i otwarcie okien. bo jak pewnie wiesz, oddychac tym nie można, więc musisz mieć wietrzony dom na bieżąco. kupiłaś taki środek do wnętrza ? żebyś się nie struła. środki wnikają głęboko i ponoć zabijają tez jaja jesli sa złozone w gniazdach - nie wiem czy pędzel wystarczy.

podczas tego trucia mój mąż śmiał się ze mnie i mówił, że jakbym miała czepek pielęgniarki to byłoby super :)

Lui ja juz mam kupiony srodek /hylox/ i na scianach bede sie bawic w pielegniarke a na suficie to pedzlem :wink: ale jakos nikt nie chce okreslic terminu kiedy najskuteczniej to podziala :x

Mysle sobie ze chyba na wiosne,jak sie obudza :D :D

Tak, poczekaj do wiosny, lata. Obudzą się i zaczną mlaskać :wink: wtedy będziesz mniej więcej wiedziała gdzie wstrzyknąć. Ja przeprowadzałam taką akcję ze dwa lata temu Antoxem B, już go nie produkują, ale spektakularnych rezultatów nie miałam :cry: , dalej nakręcają zegarki 8) , te moje taki odgłos wydają, najwyraźniej słychać w nocy i na ranem.

Chałupę przenosiłam, jest taka bardziej letniskowa, ale w trakcie ocieplania. Też liczę, że któreś zimy te france wymarzną. Temperatura powyżej 60 stopni też je zabija :roll:

można jeszcze stosować zagazowywanie w szczelnym namiocie (nie wiem czym, ale można)

Na suficie proponuję opryskiwanie, przy malowaniu strasznie cieknie po rękach i zużywa się dużo więcej "środka"

(przetestowane)

Przy opryskiwaniu trochę pyli, ale jest o wiele szybciej i skuteczniej(o wiele jakieś 10X)

Dajcie cos o tym pradzie! tez chce :D :D :D

Inka "pryskac zabronione" pisze na tym swinstwie a tak wogole to mysle szybciutko po tej robocie wyniesc sie z tamtad na dlugo do mojego malego M w miescie :wink:

I znowu pytanie do Adama :czy odleglosc zwirowca od domu ma duze znaczenie i czy moze byc umieszczony na podjezdzie??