Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDUJEMY" KOMFORTOWY" MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu , do wnętrz jeszcze długa droga ,choć zaczynam już obmyślać co nieco :lol:

Bardzo się tego boję bo ,planowanie jest najlepsze,gorzej jak przychodzi czas zakupu .Wtedy rezygnujemy z czegoś bo tego nie ma lub ceny są kosmiczne,a ja należe do osób niezdecydowanych i zajmuje mi sporo czasu nim podejmę decyzję :evil: pozdrawiam

Domek bardzo ładny,"rzeczka" podobnie - i wygląda jak "żywa".Prawie codziennie widzę tempo prac na budowie i muszę powiedzieć,że macie "wytrzymałe" ekipy-żadna aura im nie straszna!

A dach i kominy prawie jak na naszym "wichrowym wzgórzu" :D

Pozdrawiam sasiadów :wink: i życzę dotychczasowego tempa prac.

Nawet nie wiedziałam jak to fajnie jest czytać o budowie domu,który mija się codziennie idąc czy jadąc do pracy.Mogę sobie wyobrazić jak podnosi się Wam poziom adrenaliny widząc jak dom "dostaje" cos nowego.Sami tak nie dawno mieliśmy.Teraz zapał lekko opadł, ale tematów typu "co dalej" chyba długo nam nie braknie (może prędzej kasy :wink: ) Prawdę powiedziawszy to kilka razy z zazdroscią spoglądałam na Waszą rzeczkę. Jest śliczna, a co najważniejsze wygląda jakby od zawsze tam była. Domek też bardzo ładny.Wydaje mi się,że przy tych sąsiaduących "niby dworkach" wygląda nawet zbyt ładnie - po oczach sasiadom raczej daje! Natomiast nasi dają nam po oczach dymem z kominów :x Do szału doprowadzają mnie te krematoria szczególnie wieczorową porą-choć niektórzy nie baczą na porę dnia i jadą z koksem równo.Czasem zastanawiamy się z mężem co zostanie dla ich dzieci czy wnuków z czystego powietrza.Zostaną maski i szczelne okna!!! Najzabawniejsze jest to ,że mieszkamy w uzdrowisku i to w strefie "parku krajobrazowego" - o zgrozo !!!

No,ale trzeba mieć nadzieję,że w końcu ktoś zabroni montowania piecy "na wszystko"! Przepraszam za te wywody,ale tak jakoś mnie naszło jak dziś usłyszałam śpiew ptaków w sadach.

Pozdrawiam i... "niech się mury,pną do góry" :p

Ciekawe czy nie dostanę przykurczu szyi patrząc tylko "na prawo" :lol:

U nas będzie ogrzewanie podłogowe wszędzie (chyba oprócz sypialni i pokojów dzieci) to podobno najlepsze wyjście przy dużych oknach i wysokim suficie :-? Pozdrawiam

zgadza się, też mamy duzo okien i tez praktycznie wszedzie podlogowke (oprocz sypialni i pokoi dzieci). Mam zrobione tez miejsce pod grzejnik podlogowy, przy wysokiej tafli szkla...tylko drogie to jak nie wiem co...dodatkowo mamy tez grzejniki...

rena ,myślałam o grzejniku w podłodze :roll: możesz podać przybliżoną cenę?

ok 3 tys...bylam u znajomych, ktorzy go mają. nie daje moze odczuwalnego ciepla ale tworzy taką scianę, barierę, nie ma tego uczucia lekkiego chlodu od okna...podobno przy takich duzych oknach to niezbedne....a u mnie to na pewno :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich zainteresowanych projektekm domu Komfortowy (firmy mg projekt).

Chciałbym uzyskać kilka informacji:

1. Czy zmieniacie kąt nachylenia dachu na 30 st.

2. Czy zadowoleni jesteście z dokumentacji dostarczonej do projektu?(podobno projekt zawiera wiele błędów)

Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam wszystkich.