Gość yaceq 05.08.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Wymieniam grzejniki żeliwne na aluminiowe i w związku z tym mam pytanie, czy mogę złącza zaworów i korki grzejników uszczelniać taśmą teflonową, czy też lepiej tradycyjnie pakułami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.08.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Wymieniam grzejniki żeliwne na aluminiowe i w związku z tym mam pytanie, czy mogę złącza zaworów i korki grzejników uszczelniać taśmą teflonową, czy też lepiej tradycyjnie pakułami? mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 07.08.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Yaceq,A z czego masz zrobioną resztę instalacji? Jamam z stali ocynk i po sześciu latach od wymiany grzejników na aluminiowe strasznie skorodowały mi korki łączące rury z grzejnikiem. Niektóre nawet zaczęły cieknąć. Wydaje mi się, że dałem za mało pakuł, a zbyt mocno skręciłem połączenia. Spowodowało to bezpośrednie zetknięcie dwóch różnych metali i przyspieszoną korozję najsłabszego elementu - czyli stalowego korka. Moja rada: Dużo teflonu albo pakuł i nie skręcaj na maxa a tylko tyle aby nie ciekło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.07.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Wymieniam grzejniki żeliwne na aluminiowe i w związku z tym mam pytanie, czy mogę złącza zaworów i korki grzejników uszczelniać taśmą teflonową, czy też lepiej tradycyjnie pakułami? A jaki jest powód wymiany ? Pytam bo często ludzie wymieniają myśląc że będzie oszczędniej - a najczęściej tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts