Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

jankama

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Z życzeniami przyszłam, licząc jednocześnie na to, że jakiś nowy wpis w dzienniku się pojawi :roll:

W Betlejem na sianku Zbawiciel sie rodzi,

niech Wam jak najlepiej w zyciu sie powodzi,

Zas w Nowym Roku o kazdej godzinie,

niechaj nic co dobre Was w zyciu nie minie.

http://img120.imageshack.us/img120/6270/elfikih2.gif

• 2 weeks później...

Nadal głucha cisza... :(

Kuligiem chciałam do Ciebie jechać,

lecz kare konie nie chciały czekać.

Porwały sanie, mkną pod gwiazdami

a ja zostałam sama z życzeniami.

Ale gdy tylko okno otworzysz,

w świeżym płateczku życzenia złożę,

w gwiazdce co spada tutaj z obłoków

będę ci życzyć Szczęśliwego Nowego Roku!!!

http://img132.imageshack.us/img132/9843/rakiety2id3.gif

• 2 weeks później...
O kurczę!!!Są zainteresowani i są życzenia.Ślicznie dziękuję i odwzajemniam.Wiem,wiem..trzeba pisać.Coś się dzieje, aczkolwiek nic tak efektownego, żeby dawać fotki.Choć dla ciągłości dziennika byłoby wskazane.Mieliśmy problem - dotknął nas "kryzys światowy" - prawie 2miesiące czekaliśmy na wypłatę transzy :evil: .W listopadzie ruszyliśmy.Tyle jeszcze do zrobienia,a na koncie zaraz będzie pusto.Makabra. :cry: :cry: :cry:

• 2 weeks później...
Podłogówka tylko pod gresem.W salonie będą kaloryferki.Mam fotki gresu, ale kompletnie odbiegają od żywca.Kolor gorzka czekolada,bardzo jednolity kolor, bez plamek,kropek i smug.Pewnie Moniko się zdziwisz, ale w naszym dworku będzie mało dworkowo.Inspiracją są dla nas sklepy ALMI DECOR.Ten klimat i te meble (pomijając ten indyjski charakter) bardzo mi odpowiadają.Dlatego barwa płytek podpatrzona w jednym z poznańskich salonów Almi i przyszły kolor ścien też.

Podłogówka tylko pod gresem.W salonie będą kaloryferki.Mam fotki gresu, ale kompletnie odbiegają od żywca.Kolor gorzka czekolada,bardzo jednolity kolor, bez plamek,kropek i smug.Pewnie Moniko się zdziwisz, ale w naszym dworku będzie mało dworkowo.Inspiracją są dla nas sklepy ALMI DECOR.Ten klimat i te meble (pomijając ten indyjski charakter) bardzo mi odpowiadają.Dlatego barwa płytek podpatrzona w jednym z poznańskich salonów Almi i przyszły kolor ścien też.

Bardzo lubię sklepy Almi Decor i sama się w nich czasami zaopatruję m.in. w szkło, ozdoby świąteczne, sztuczne kwiaty (mają przepiękne) i inne drobiazgi :wink: Jestem pewna, że dworek urządzicie ze smakiem, nawet jesli nie będzie to wystrój dworkowy :wink:

wielkie, ogromniaste gratulacje!!!! dworek juz jest uroczy, a co dopiero jak mu jeszcze przybędzie tynku i innych elementów!!! nie moge się doczekać, śledzę z niecierpliwością dziennik budowy, a mam tez to szczęście podziwiać go na żywo i obserwować na własne oczy jak sie zmienia...

dworki kocham, i jak tylko zaczęły się piąć mury obserwowałam bacznie przejeżdzając drogą, co z niego wyrośnie :) a że należę do dworkowych uwielbiaczy, to mozna sobie wyobrazić, jak cieszył moje oko :)

rozumiem, że słupki odpbaskowe, które się pojawiły na łuku, to sprawka Waszej ingerencji ;)

mieszkam prawie po sąsiedzku ;)

jeszcze raz gratuluje i podziwiam Wasze dzieło :)

Gratuluję pięknego domku,aż oczu nie można oderwać!!sama jestem pasjonatem takiego stylu,więc z ciekawością będę tu zaglądać !.Też buduję dworek tylko w trochę mniejszym wydaniu(10/16).a ,że jesteśmy na podobnym etapie budowy,to bardzo jestem ciekawa ,jak go urządzisz?co planujesz na podłogę ?jeżeli wybrałaś już kuchnię ,to jaką?ja przymierzam się do FAbryki Wnętrz.Serdecznie pozdrawiam.

Fabryka Wnętrz robi fajne meble, zwróciłam na nie uwagę na reklamach w WERANDZIE, ale mój mężuś zajmuje się meblarstwem,więc nie mam problemu.Co sobie wymyślę to będzie.Podobają mi się kuchnie prowansalskie, takie waniliowe z drewnianymi blatami, z wiszącym czosnkiem, miedźianymi garami i lawendą, choć podobnie jak u Ciebie Beauty,może mi się coś bardziej spodoba kiedy dojdziemy do tego etapu,trudno powiedzieć.

Wysokość pomieszczeń? Stawiam na 290-300.Inwestor śpi, więc nie mogę się spytać. :lol: :lol:

Aktualnego rzutu nie mam w kompie.Z boku wchodzi się do osobnego mieszkania teściowej (50m2).A u nas hol,wc z prysznicem,pralnia,kuchnia,kotłownia, biblioteczka i salon.Metrażowo jest dużo, ale pokoik jeszcze by się przydał np.dla gości.A tak będą musieli spać na górze i korzystać z MOJEJ łazienki.Drzwi będą tylko w kibelku i pom.gosp.Troszkę amfiladowo będzie też .[/img]