Beauty 22.01.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 to naprawdę niedrogo .Ja szukałam w necie takich postarzanych i cena była grubo ponad 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 22.01.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Żeby było jasne, myślimy o dechach surowych,mają pióro, wpust.Cena 85zeta.Szerokość 13 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.01.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Piękny dworek, z pięknym dachem, pięknymi oknami i pięknym śniegiem : ) Proszę napisz czy o oknach rozmawialiście z kimś z fabryki czy u dystrybutora? Jeżeli wzrok mnie nie myli to okna sosnowe, z krytym okapnikiem i ozdobami. Czy masz okno tarasowe? Czy wybraliście może do niego niski aluminiowy próg - jak się sprawuje? Jest szczelny? Będziemy mieli 5 okien tarasowych - dlatego zależy mi na informacji od użytkownika. Wstępnie wyceniono nam 26m2 okien na: w sośnie 17821 zł , w merantii 20494 zł NETTO. Cena okien bez dodatków za szprosy, itp. Montaż 1862 zł. Możesz powiedzieć jak to u Was było? Na Twoich zdjęciach opiankowanie wyglada ładnie, tzn starannie, wydaje się, że pianka nie zachodzi na okna - nie brudzi powierzchni zewnetrznych. Jak było podczas montażu- mieliście jakieś problemy? Kto Wam montował okna - ekipa ze Świebodzina czy Poznania? Może jakieś, pomocne sugestie? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik42186.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 23.01.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Wzrok nie myli.Rzeczywiście okna sosnowe z maskowanym ALU okapnikiem.Szczegóły przesyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutea 26.01.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Przepraszam za umieszczenie pytania w Waszym dzienniku - chyba kliknęłam nie tam gdzie trzeba - w zauroczeniu Waszymi oknami : )oraz wielkie podziękowania za odpowiedź na priv.Lutea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.01.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 czy działacie coś już z podłogą?kupiłaś już dechy?jak są pomalowane to zamieść zdjęcie w dziennku ,bo bardzo ciekawa jestem efektu.Ja muszę sie już na cos zdecydować bo niedługo majstry zacznną ponaglać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 28.01.2009 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Do desek jeszcze daaaaaleeeko!!!Czekamy na długoterminowe plusowe temperatury.W mrozie lepiej nie robić posadzki.Rozłożona podłogówka, trudno chodzić,więc nawet nie jeżdzimy.Generalnie nic się nie dzieje.Nuda.Ale pieniądze na koncie niepokojąco się kurczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 16.02.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Bardzo ładny dworek! A okna robią wrażenie - idealnie pasują do "oczywiście zewnętrznej" wizji dworu!Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 20.02.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 witam,obejżałam twój domek i dech mi zaparło - po pierwsze - kiedyś też myślałam i marzyłam o pokryciu dachu wiórem osikowym - pięęęęknie u was to wyszło. po drugie jestem wielbicielką dworków - aczkolwiek nigdy nie wpadłabym na pomysł zbudowania sobie swojego - wasz jest naprawdę przepiękny i ładnie komponuje się z otoczeniem. okna cudne. co do twoich rozterek - jeśli chodzi o problem olej czy lakier - my nigdy lekieru pod uwagę nie braliśmy ze względów estetycznych - faktycznie deski olejowane panowie najpierw nam pokryli olejem a później jeszcze zawoskowali - ogólnie są piękne, milutkie w dotyku - a jak się je myje to wydzielają taki fajny drewniano-olejowy zapach. do pielęgnacji dostałam od wykonawców jakiś preparat którego używa się po dużych imprezach jak deschy są naprawdę po przejściach - normalnie myję wodą. co do twojej kuchni - prowansalska bardziej pasowałaby stylem do waszego domku - ja chcę mieć sterylną - białą z dodatkiem drewna - bez zbędnych bibelotów i urzadzeń na szafkach - tak lubię. czasem boje się że mój domek będzie zimny.. w dworku to niemożliwe..nasze płytki kupowaliśmy w Kościanie (widzę że z Poznania jesteś więc pewnie wiesz gdzie to jest) gat. I za 86 zł/m2.pozdrawiam i życzę samych dobrych wyborów acha - kominy cudne!!!ps. musicie koniecznie sad posadzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 20.02.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 widziałaś kuchnię Koliny? może coś w tym stylu - fajowa..http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089-1620.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 21.02.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 No właśnie, a dlaczego nigdy nie wpadłabyś na zbudowanie dworku?Tyle osób mówi mi ,że marzyli o dworku a budują inny dom.Nie mogę zrozumieć dlaczego.Wystarczy chcieć.Dla nas wzorem był dworek w Turowej Woli, nawet nie widzieliśmy go na własne oczy.Wystarczyły fotki i architekt, który zresztą był do d....!Gdyby nie determinacja męża pewnie wyszedłby dworek-potworek.Godzinami oglądaliśmy albumy i "uczyliśmy się " dworków.Na przykład głębokość portyku wyznaczyliśmy,licząc ilość kroków Żebrowskiego na filmie "Pan Tadeusz".Nasz dworek buduje się tak samo jak inny dom, a może i łatwiej.Plan prostokąta, żadnych wykuszy, łuków.Wszystkie okna takie same.Wszystko jest symetryczne i proste.Mało kto wie ,że wiór osikowy jest o wiele tańszy od dachówek.Gorąco wszystkich namawiam na dworeczki.A na sad już dawno mam miejsce.Założenie ogrodu potrwa parę lat.Ciągle staram się uspokajać, że nie zrobimy wszystkiego od razu, więc powolutku.....A co do kuchni, myślę ,że po wielkich kombinacjach i poszukiwaniach wrócę do prowansalskiej.Kuchnia Koliny aż tak mnie nie urzekła.Bardzo nie lubię różnicy w poziomie blatów.Wybrałabym takie: http://images48.fotosik.pl/68/126b8df203cb44e2.jpg' alt='126b8df203cb44e2.jpg'>http://images36.fotosik.pl/65/7f66f37106e53130.jpghttp://images45.fotosik.pl/68/62e613e3d21890femed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 24.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 dlaczego nie wybudowaliśmy dworku? nie wiem... bardziej chciałam z naszego domku zrobić wiejską chałupę (głównie dzięki wiórowi - nawet już trwały rozmowy z wykonawcą - wiem że wychodzi taniej niż dachówka) teraz stanęło na połączeniu nowoczesności z naturą - chcę jak najwięcej drewna w domku - najlepiej dębowego - kiedyś nie lubiłam tego odcienia drewna - teraz je uwielbiam. zmienność moich decyzji czasem mnie samą zaskakuje. w każdym razie wolę się dłużej zastanowić bo wiem że 15 razy zmianię decyzję i wizję wszystkiego. zresztą pewnie sama wiesz jak to jest.twoja kuchnia na pewno bedzie piękna. a jakie płytki kładziecie na podłogę. bo w salonie to będzie drewno co?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 26.02.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Tak ,salon i biblioteka drewno + kaloryfery, cała reszta gres + podłogówka.Łazienka szara;hol,korytarz i kuchnia -płytki 60x 60 gorzka czekolada.No właśnie, bardzo się denerwuję tą kuchnią.Są prowansalskie cudowne i jakieś takie bambrejewskie Zobaczymy jaka wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 07.03.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 az nie moge sie powtrzymac i tez musze napisac ze twoj dworek jest piekny!!!! wklejaj jak najwiecej zdjec bo to czysta przyjemnosci ogladac takie domy!jestem bardzo ciekawa wyboru desek na podloge - moze masz wlasnie zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 08.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witaj Jankama Meldujemy sie jako kibice budowy Waszego pięknego dworku. PozdroDominium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 09.03.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 googulek! dominium! Bardzo dziękuję.Sezon się powolutku zaczyna, fachowców też zaklepujemy.Będą efekty - będą fotki.Ostatnio strasznie się nam ślimaczyło, ale coś drgnęło w sprawie sprzedaży mieszkania(ciiiichoo!! co by nie zapeszyć), więc pewnie ruszymy z kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 09.03.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dla ciekawych rozwiązań technicznych: fotki.Ułożenie wiatrówek było uzgadniane z "wiórowcami" telefonicznie.Rynny też były zamontowane przed wiórem.http://images41.fotosik.pl/76/12322d79f03f90c0med.jpghttp://images39.fotosik.pl/76/d0b42eca16cd1122med.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 21.03.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jankama Jeśli się nie mylę to ten piekny portyk sami wykończyliście? Mam pytanie, czy używaliście gotowych styropianowych form, czy po prostu z białego cementu sami tak piknie uformowaliście obramowania portyku? Jak to technicznie było robione? Pozdrawiam Dominium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 21.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące kolumn. Na początkowych zdjęciach widać (chyba?) formę z papieru? Prawdopodobnie zalewaliście to betonem. Potem widzę już grubsze beczkowate kolumny, jak to jest z tymi kolumnami? Jak je się wykonuje? Jaka jest średnica (największa i u podstaw) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 21.03.2009 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Użyliśmy styropianowych form, ale wykononych własnoręcznie.Przyklejone klejem,na to siatka,zaprawa + farba i gotowe Ze szczytowym portykiem już nie będziemy się tak męczyć, zabudujemy go drewnem.Czeka nas jednak wysiłek przy stworzeniu ....no właśnie ...czego? zabrakło mi słowa,tego wykończenia ścian pod dachem.Gotowe elementy kosztowałyby kilka tysięcy, więc znów będziemy ciąć styropian.Ale będzie to koniec robót, pewnie będziemy sobie już tam mieszkać, więc w wolnych chwilach mogę sobie przycinać styropian, zamiast np. robienia na drutach skarpetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts