monia i marek 29.03.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jankamo, nie musisz mieć alarmu przez firmę ochroniarską - można założyć alarm z powiadomieniem na własną komórkę ito też b.dobre rozwiazanie, a przytym nic nie kosztuje dodatkowo w każdym miesiącu W razie powiadomienia o alarmie możesz sama podjechać na budowę, poprosić sąsiada, żeby zajrzał, czy coś nie tak itp. (oczywiście jest to możliwe, przy załozeniu, że masz takie mozliwości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.03.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jankamo ,bardzo współczuję.Sama z autopsji wiem ,co sie wtedy czuje i ta cholerna bezsilność i niemoc wobec tego chamstwa!!Jak remontowaliśmy obecny nasz dom,po założeniu elektryki mieliśmy włamanie.Celem złodziejaszków były kable ,które kawałkami bezczelnie wyrwano ze ściany.Zaznaczam ,że dom stoi w centrum miasta w sąsiedztwie Urzędu M i G i Policji.Od tamtego momentu wynajęliśmy stróża ,który pilnował nam budowy.Teraz mamy zamontowany alarm z bezpośrednim połączeniem na komórkę i do moich rodziców. A swoją drogą,na złodzieja nie ma sposobu,znajomym moim w nocy wpuścili gaz usypiający i na luzie obrobili im cała chałupkę ,całe szczęście ,że im się nic nie stało.Jeszcze jeden przykład;mieliśmy kiedyś ślicznego Garbuska mieszkaliśmy wówczas na wsi i wyobraż sobie że nam tego garbuska spod okien w nocy wynieśli na ciężarówkę i wywieżli w niewiadomym kierunku.Dotarło do mnie ,kto to zrobił,ale jak przyszło do zeznań na policji wszyscy nabrali wody w usta i sprawę umorzono z braku dowodów. Na budowie mam juz założony alarm i zamierzam jeszcze dobrze ubezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Policjant, który był u nas po włamaniu do samochodu opowiadał taką historię: w nocy w jednym pokoju spali rodzice, w drugim 6-letni chłopiec. W pewnym momencie ojciec usłyszał, że ktoś chodzi po mieszkaniu, ale nie wstawał, bo osobnik poruszał się cicho, więc sądził, że to syn idzie się czegoś napic do kuchni. Chłopiec słysząc szmer w pokoju, przebudził się i zauważył, że ktoś wynosi z jego pokoju komputer - zaspany, był przekonany, że to tata, więc zasnął ponownie. Rano okazało się, że z domu zniknął komputer i sprzęt tv, kino domowe itp. A ja to sobie tak myślę, że całę szczęście, iż nikt nie wstał w tym czasie z łóżka i nie zareagował, bo złodziej mógłby zareagować znacznie brutalniej i rozespana rodzina miałaby małe szanse na zwycięstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 29.03.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dzięki wam wszystkim za moralne wsparcie.Dziś upewniłam się ,że byli to goście o których mówią miejscowi.Wokół altanki pełno świeżutkich butelek po piwku, zdemolowane kwietniki, brak tak błahej rzeczy jak termometr.Nie wskazuje to raczej na ,,zorganizowaną przestępczość,,.Ciekawe,że zostawili rowery i rolki dzieci.Znalazłam też krew,któryś z nich musiał zranić rękę przy przechodzeniu przez okno z wybitą szybą.Można by sądzić ,że ten kto będzie miał ranną rękę jest mocno podejrzany.Ciekawe co na to policja.Myślę,że nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 to doskonały dowód dla policji!! powiedzieliscie im o tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 30.03.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Współczujemy bardzo Wiemy jakie ta sa nerwy. Dwa razy okradli nam piwnice, pierwszym razem narzedzia przygotowane na budowe domu, drugim razem rowery. Przykro nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 31.03.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 policja ma jaks kwote szkody (chyba do 1000zl), ktore traktuje z przymruzeniem oka (czyli po 3 tyg masz list z umorzeniem) zazadaj (masz prawo) aby przebadali ci ta krew oraz zazadaj aby zbadali odciski palcow (nie daj sie zbyc) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 31.03.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 do do płci, to czasem się wpisuje p. Domisiowa, a czasem p. Domiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 31.03.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Generalnie tutejsza policja ma to w du..e. Miejscowi radzą ,aby udać się od razu do większej jednostki w Poznaniu.Na razie usiłujemy załatwić sprawę samodzielnie.Myślę,że efekty będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.04.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Co tam u dworu słychać? jak tam prace budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 08.04.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak jakoś cieniutko z czasem się porobiło Szybciutko po pracy na pole.Powrót do domu po zachodzie i spaciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.04.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 to tak ,jak u mnie coś działacie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 09.04.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Działamy.działamy .Dzisiaj panowie zaczęli instalację wentylacji.A sąsiedzi zaorali nasze chaszcze.Teraz musimy zasiać trawę,bo za chwilkę znów wyrosną okropne chwaściory .Na początek potrzebujemy....120kg nasionek.hi,hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.04.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wesołych Świąt http://img217.imageshack.us/img217/5461/kurczak.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.04.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://tswdracolp.bblog.pl/i/blog/users/364/files/Image/wielkanoc.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 10.04.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://www.hotelbelweder.pl/_hbelweder/image/wielkanoc2006.jpg Zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzy Beauty z rodzinką!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 11.04.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Zdrowych i Radosnych Świąt Wielkiej Nocy życzą Domisiowie http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-84.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 11.04.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia.I również życzę Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych.Ostatnich na starych śmieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.04.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 dzien dobry przyszłam z rewizytą u was też pięknie jest a ile macie ziemi naokoło super i dworek ładny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.05.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 A co tu taka cisza ,nic się nie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts