Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

jankama

Recommended Posts

Jankamo, nie musisz mieć alarmu przez firmę ochroniarską - można założyć alarm z powiadomieniem na własną komórkę ito też b.dobre rozwiazanie, a przytym nic nie kosztuje dodatkowo w każdym miesiącu :wink: W razie powiadomienia o alarmie możesz sama podjechać na budowę, poprosić sąsiada, żeby zajrzał, czy coś nie tak itp. (oczywiście jest to możliwe, przy załozeniu, że masz takie mozliwości)

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jankamo ,bardzo współczuję.Sama z autopsji wiem ,co sie wtedy czuje i ta cholerna bezsilność i niemoc wobec tego chamstwa!!Jak remontowaliśmy obecny nasz dom,po założeniu elektryki mieliśmy włamanie.Celem złodziejaszków były kable ,które kawałkami bezczelnie wyrwano ze ściany.Zaznaczam ,że dom stoi w centrum miasta w sąsiedztwie Urzędu M i G i Policji.Od tamtego momentu wynajęliśmy stróża ,który pilnował nam budowy.Teraz mamy zamontowany alarm z bezpośrednim połączeniem na komórkę i do moich rodziców.

A swoją drogą,na złodzieja nie ma sposobu,znajomym moim w nocy wpuścili gaz usypiający i na luzie obrobili im cała chałupkę ,całe szczęście ,że im się nic nie stało.Jeszcze jeden przykład;mieliśmy kiedyś ślicznego Garbuska mieszkaliśmy wówczas na wsi i wyobraż sobie że nam tego garbuska spod okien w nocy wynieśli na ciężarówkę i wywieżli w niewiadomym kierunku.Dotarło do mnie ,kto to zrobił,ale jak przyszło do zeznań na policji wszyscy nabrali wody w usta i sprawę umorzono z braku dowodów. :evil: :evil:

Na budowie mam juz założony alarm i zamierzam jeszcze dobrze ubezpieczyć

Policjant, który był u nas po włamaniu do samochodu opowiadał taką historię:

w nocy w jednym pokoju spali rodzice, w drugim 6-letni chłopiec. W pewnym momencie ojciec usłyszał, że ktoś chodzi po mieszkaniu, ale nie wstawał, bo osobnik poruszał się cicho, więc sądził, że to syn idzie się czegoś napic do kuchni. Chłopiec słysząc szmer w pokoju, przebudził się i zauważył, że ktoś wynosi z jego pokoju komputer - zaspany, był przekonany, że to tata, więc zasnął ponownie. Rano okazało się, że z domu zniknął komputer i sprzęt tv, kino domowe itp. A ja to sobie tak myślę, że całę szczęście, iż nikt nie wstał w tym czasie z łóżka i nie zareagował, bo złodziej mógłby zareagować znacznie brutalniej i rozespana rodzina miałaby małe szanse na zwycięstwo :-?

Dzięki wam wszystkim za moralne wsparcie.Dziś upewniłam się ,że byli to goście o których mówią miejscowi.Wokół altanki pełno świeżutkich butelek po piwku, zdemolowane kwietniki, brak tak błahej rzeczy jak termometr.Nie wskazuje to raczej na ,,zorganizowaną przestępczość,,.Ciekawe,że zostawili rowery i rolki dzieci.Znalazłam też krew,któryś z nich musiał zranić rękę przy przechodzeniu przez okno z wybitą szybą.Można by sądzić ,że ten kto będzie miał ranną rękę jest mocno podejrzany.Ciekawe co na to policja.Myślę,że nic. :evil: :evil: :cry:

• 1 month później...