monia i marek 23.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Heeej, jest tu ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 A co tu taka cisza ,nic się nie dzieje? Jejku ,Jankamo ,tyle sie dzieje ,a ty zdjęć nie zamieszczasz?Dawaj no tu szybko :,jaki kominek/jaka kuchnia/,jakie WSZYSTKO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Najpiękniejszy dworek na forum wykańcza się w expresowym tempie, a zdjęciów niet? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 I w dalszym ciągu nic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 17.07.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 No nie ,lubią podkręcać temperaturę! pewnie coś napiszą ,jak się już wprowadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.08.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 No w końcu jakieś wieści!!!!!! Czekam niecierpliwie na zdjęcia najprawdziwszego dworu polskiego!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 23.08.2009 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Janki - nareszcie powrót do życia internetowego!!! fajnie, że przeprowadzka się udała. Nie martwcie się masą prac, tak będzie ! Pozdrawiamy D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.08.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzień dobry Co do wklejania fotek - fotosik jest do niczego, lepiej spróbuj na fototube lub Image Shack - są szybkie i niekłopotliwe Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witaj! Nareszcie jesteś! Wspaniale się złożyło bo właśnie stoję na progu ... budowy i mam mnóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóostwo pytań. Trochę zgapiałam ze zdjęc Twojej budowy licząc po wielkości porotermu . Teraz mogę zapytac: -wielkośc okien -rozkład od rogu domu (ile), okno, ściana (ile)... -odległośc przednich kolumn od ściany frontowej -szerokośc portyku Na gorąco tyle mi się nasunęło, przepraszam że tak bezpośrednio, ale trzeba było nie budowac najpiękniejszego dworu na forum . Wyczytałam, że nasz dom będzie miał tą samą szerokośc, ten sam kąt nachylenia dachu, więc będzie podobnie. Serdecznie pozdrawiam, gratuluję i zazdraszczam mieszkania w tym dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 08.09.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Hej, piękny dworek! I nazywa sie podobnie jak mój Podziwiam kuchnię, bardzo dobrze łączy wspólczesnosc z dworkiem. Chyba zgapię okna od was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.09.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Cze!! jankamo .pokaz kuchnię w całości .Zapowiada się arcyciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 23.09.2009 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 O rety!!Jak mi ciężko znaleźć czas.Wieczorami zamiast zasiąść do kompa delektuję się domem.Jedyna pociecha z nadchodzącej zimy to zero robót w ogrodzie (chociaż uwielbiam ryć w ziemi) i więcej czasu dla domu.Odpowiem Arctice:okna 1m x 1,5m ; odległość między oknami 1,5m; odległość brzegu kolumny od ściany ok. 1,8m; wymiary portyku ok.2,7m x 5m.Beauty!Kuchni więcej nie pokażę, bo więcej nie ma.Narazie jest tylko dół.Teraz chatka się ociepla ,więc może wkleję fotki.Pozdrawiam śledzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Serdecznie dziękuję za odp., właśnie zaczynamy więc Twoje wymiary..... bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jankamo, piękne te schody Proszę o więcej zdjęć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.10.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Po raz pierwszy widzę Waszą elewację tylną z wstawionymi oknami i w związku z tym mam pytanie - czy wydaje mi się, czy dolne drzwi tatrasowe mają szprosy? Będziecie nadawać kształt tylnym kolumnom tak, jak tym z przodu? Wokół okien planujecie sztukaterię, czy w planie będą okiennice, a w związku z tym wokół okien brak ozdób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 10.10.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Tak,tak,tak!!Monia skąd to wszystko wiesz? .Drzwi tarasowe mają szprosy.Kolumny będą identyczne jak te z przodu.Wokół okien nie ma sztukaterii, bo będą okiennice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.10.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 sama myślę nad okiennicami z kolei Twój dom to kopia dworku w Turowej Woli, a tamten ma okiennice, więc będą i u Ciebie pasowały idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 10.10.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Oprócz tego,że okiennice super wyglądają, stanowią jakąś ochronę domu na dłuższe wyjazdy.Kraty i rolety są tragiczne, nie pomyśleliśmy o nich nawet przez sekundę.Jak wyglądałby dwór z zasuniętymi roletami?Be!Może inaczej bym się wypowiadała jak byśmy mieszkali na odludziu, ale jesteśmy w samym środeczku wsi i z trzech stron widzą nas sąsiedzi.Odpukać!Ale mam nadzieję,że gdy nie ma nas w domu ,alarm i sąsiedzi wystarczą(albo na odwrót).Temat ten delikatnie kojarzy mi się z ochroną przed insektami (wieś,krowy,świnie=muchy).Wszyscy mówią:"załóżcie siatki w oknach".Nie podobają mi się i już.Patrzę przez okno na ogród, a tam siatka?Be!Patrzę na dom z ogrodu, a w oknach siatki?Be! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.10.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Oprócz tego,że okiennice super wyglądają, stanowią jakąś ochronę domu na dłuższe wyjazdy.Kraty i rolety są tragiczne, nie pomyśleliśmy o nich nawet przez sekundę.Jak wyglądałby dwór z zasuniętymi roletami?Be!Może inaczej bym się wypowiadała jak byśmy mieszkali na odludziu, ale jesteśmy w samym środeczku wsi i z trzech stron widzą nas sąsiedzi.Odpukać!Ale mam nadzieję,że gdy nie ma nas w domu ,alarm i sąsiedzi wystarczą(albo na odwrót). Temat ten delikatnie kojarzy mi się z ochroną przed insektami (wieś,krowy,świnie=muchy).Wszyscy mówią:"załóżcie siatki w oknach".Nie podobają mi się i już.Patrzę przez okno na ogród, a tam siatka?Be!Patrzę na dom z ogrodu, a w oknach siatki?Be! Właśnie z powodu, który opisałaś również rozważam okiennice Problem w tym, że podobają mi się również delikatne gzymsy wokół okien (zupełnie proste, skromne) Jednak z powodu wyjazdów, o których wspomniałaś, dobrze byłoby mieć choćby taką przeszkodę, jak okiennice Alarm też będzie, tylko znowu mam problem z lokalizacją sygnalizatora na zewnątrz Nie chciałabym, żeby był widoczny, a z kolei takie jego zadanie - ma być widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.10.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Sygnalizator można tez zrobić w podbitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts