monia i marek 11.10.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Sygnalizator można tez zrobić w podbitce nie wiem, czy u nas będzie podbitka , ale pomysł b.dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 11.10.2009 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 U nas też nie będzie podbitki, właśnie robi się gzyms.Jest jeszcze parę rzeczy "psujących "widok:antena satelitarna i jakieś dziwne kształty wychodzące z kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.10.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 gdzie umieściliście satelitę? faktycznie z tym również będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 13.10.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Widać na ostatniej fotce w dzienniku,na balkonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.11.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Jankamo - piękny Wasz dworek z niemal gotową elewacją Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.12.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 No jestem zachwycona!! dworek jak z avartku!! GRATULUJĘ!!!!! a jestem jeszcze zainteresowana, jak jest zrobiony ten gzyms zamiast podbitki? cały czas się bijemy z myślami jak to rozegrać, drewniana podbitka odpada, myśleliśmy o podbitce z płyty OSB i tynk na to, ale ten Twój gzym mnie zauroczył i zastanawiam się jak to jest zrobione? pozdrawiam i GRATULUJĘ raz jeszcze przejeżdzam co jakiś czas i podziwim na żywo (mieszkamy w Biskupicach), ale od przodu to go na zywo nie widziałam a może jakieś fotki z wnetrza? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 02.12.2009 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Gzyms jest zrobiony ze styropianu, gr.5cm , pociętego na paski.Podobnie jak kolumny, a potem jest otynkowany.Naprawdę jest to najtańsza wersja.Mąż robił go parę dni.A co do wnętrz jakoś nie mogę się przemóc,żeby fotografować i pokazać światu.Może pstryknę trochę takich poglądowych, żeby ogólnie było wiadomo w jakim stylu są wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 15.12.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 .Może pstryknę trochę takich poglądowych, żeby ogólnie było wiadomo w jakim stylu są wnętrza. No właśnie ,czekam ,czekam i nic nie ma Zżera mnie ciekawość jakim stylu urządziłaś wnętrza. A domek ....... nie będę oryginalna-rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.12.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Super udał się Wam ten dworek Chyba jedyna udana budowa dworku na tym forum - z przyjemnością się ogąda Wasz dom życzę spokojnych , zdrowych Swiat i szczesliwego Nowego Roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 17.12.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jankama .. Zgodnie z regulaminem , zanim spytam to przeszukalem Twoj dziennik i komentarze .. A teraz do rzeczy ,szukałem jakis rzutów. Wiem że to projekt indywidualny ale jakieś rzuty na pewno posiadacie. Pozdrawiam PS.Oczywiscie słowa uznania .. dwór trafił w mój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.12.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img695.imageshack.us/img695/8320/crechenoel05ve8.gif Jankamo, życzę Ci, aby nadchodzące Święta Bożego Narodzenia były pełne ciepła, radości i refleksji, a także niezapomnianych chwil, spędzonych w rodzinnym gronie. Na te dni oraz na każde kolejne życzę wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia, szczęscia i pogody ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.12.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://images38.fotosik.pl/236/dd751b39af2e1678.gif W Betlejem na sianku Zbawiciel się rodzi,niech Wam jak najlepiej w życiu się powodzi,zaś w Nowym Roku o każdej godzinie,niechaj nic co dobre Was nie minie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 21.12.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magiczna noc Wigilijnego WieczoruPrzyniesie Ci spokój i radość.Niech każda chwila Świąt Bożego NarodzeniaŻyje własnym pięknem,A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinęPomyślnością i szczęściem.Najpiękniejszych Świąt Bożego NarodzeniaNiech spełniają się wszystkie Twe marzenia.http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.12.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Życzę Ci wszystkiego ,co najlepsze ,aby przy Wigilijnym stole nie zabrakło ciepła ,światła i aby Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność Beauty z rodziną http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/08/b733d85ebd7787e29ac2da0ba036c73314190.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 21.12.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Zdrowych i Szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia,spełnienia domowych marzeńżyczą Domisiowiehttp://img121.imageshack.us/img121/7005/2009pldp06345c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jankamo, jestem pełna podziwu Piękne wnętrza, choć bardzo skromnie obfotografowane... Jestem zachwycona szafeczką z "kulkowymi" uchwytami i szafą z korytarza Strasznie jestem ciekawa gdzie kupione???? Nawet kolor mój ukochany!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.02.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 jankamo przybiegłam do Ciebie za dardurdka i tak samo ,jak ona jestem zauroczona Twoimi wnętrzami ,tylko czuje pewien niedosyt.Stylowo i elegancko!!Bardzo ciekawi mnie kolor na ścianach w holu.Zdjęcia robiłaś pewnie w sztucznym świetle .Możesz napisać ,co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 06.02.2010 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Bardzo się cieszę ,że wam się podoba.Szafeczka z "kulkowymi" uchwytami jest produkcji męża (kulkowe uchwyty też, sama nawet nie wiem jak je zrobił).Oczywiście podpatrzona w naszych ulubionych sklepach (do podpatrywania ,a nie do kupowania) Almi Decor.Miała być jasna, ale nie porozumieliśmy się zbyt dokładnie co do koloru.Producent oprócz talentu ma delikatną odmianę daltonizmu i konsola (to fachowa nazwa ) wyszła jakaś czerwona.Prawie płakałam, już wiadomo było,że jasna nie będzie nigdy.Dała się przerobić na orzech.I tym sposobem hol stoi w orzechu: schody i drzwi, no i konsola. Szafa natomiast jest z odzysku.Starsza pani robiła nową i tej chciała się pozbyć.Maż zaoferował wywóz starego grata Ponoć brakuje jej jeszcze listewek na drzwiach.Wyobraźcie sobie,że jest to jedyna szafa w naszym domu(więc nie mam co tak naprawdę fotografować). Kolor na ścianach faktycznie,Beauty,trudno sfotografować.W ogóle trudno jest oddać real na fotkach.Robię je w "candle"(najładniejsza atmosfera), w "auto" wnętrza wyglądają ohydnie.Najtrudniej jest mi sfotografować łazienkę.Aparat nie obejmuje szafki,a jak już obejmie to zatraca proporcje i wychodzi jakiś potworek.Wracając do koloru ścian w holu to jest podpatrzony tzn.zerżnięty ze sklepu....zgadnijcie jakiego...Brawo!!! Oczywiście Almi decor.Kocham te sklepy, malują ściany i wywieszają w ramce tabliczkę z informacją: "ta ściana została pomalowana farbą taką ,a taką o symbolu takim..."Trzasnęłam fotkę komórką,pojechałam do Castoramy i zakupiłam farbę.I mam dokładnie to samo co w sklepie.Niczym mnie nie zaskoczyły (pomalowane ściany), chyba że swoją urodą.Wiem już ,że zielony kolor w bibliotece zrobię taki jak jest w Almi.A w holu mam:S 7005-Y80R Beckers.Jest to farba satynowa.Rewelacja.W salonie mamy szary i żałujemy,że nie satynowy właśnie.Satyna fantastycznie odbija światło.Nasz hol to najczęściej ciemne kakao.W słońcu robi się czekoladowy,a niektórzy czasem się pytają czy to nie fiolet. Obiecuję,że jakieś fotki jeszcze będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 18.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 jankama jestem następnym z kolei fanem Twojego dworu . Jest ....... po prostu super ! Nie wiem czy słusznie ale myślę , że jego piękno bierze się z jego prostoty i symetrii . Proporcje dach/ściany również mnie urzekły . Kolor dachu idealnie współgra z kolorem ścian . W ogóle jest piękny . Sprawia wrażenie jakby stał w tym miejscu od dawna . Mam parę pytań o poszycie Twojego dachu . Jak jest z trwałością wióra osikowego ? W jakim czasie wiór zrobił się koloru szarego ? Czy wiór osikowy jest robiony maszynowo czy toporem ręcznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 18.02.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dzięki ,Kuna za komplementy.Nie ma jeszcze co gadać, że kolor dachu pasuje do ścian,bo ściany nie są jeszcze pomalowane (ale pewnie będą w kolorze zbliżonym).Ludzie ,którzy kładą wiór mówią,że nic nie powinno się dziać przez 30-40lat.Ale "nasi Litwini" mówili,że u nich stoją chałupy z wiórem już 100lat.Najważniejsze ,żeby przy domu nie było drzew, z których jesienią będą spadać liście i zalegać na dachu (a dalej gnić).Szef naszej ekipy kładzie wiór już 40 lat i nie kazał go niczym impregnować, choć niektórzy zalecają. Dach był kryty w lipcu, więc do końca lata był złoty.Potem z każdym deszczem siwiał. Nasi Litwini sami robili sobie wiór.Z tego co wiem mają do tego celu ręczne maszyny własnej produkcji.3tygodnie rąbali wiór u siebie.Potem przyjechał tir z wiórem i gwoździami, a następnego dnia ekipa.Te deseczki położone są w 9 warstwach, a każda przybita jest 3 gwoździami, więc trochę tego poszło. Dach jest kapitalny, gorąco polecam,nie zamieniłabym go na żadne dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts