Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skad woda?

on33

Recommended Posts

Witam! Pewnie ten temat byl tu juz nie raz poruszany, ale nie moge go znalezc. Wiec prosze o rade. Otrzymalem warunki zabudowy w oparciu o warunki przylaczy wydane dla wiekszego obszaru. Gosc, ktory ma spory teren obok mojej dzialki, mial tam budowac osiedle domkow i zbudowac nowy wodociag, do ktorego mialem sie wlaczyc (odplatnie). Teraz wycofal sie z tej inwestycji i nie bedzie nic robic. Zostalem niejako na lodzie, bo sam nie zbuduje przeciez tego wodociagu (200-300 tys zl). Co mi pozostaje, czy tylko studnia? Nie zbadalem jeszcze, czy na mojej dzialce jest woda, ale chyba musiy byc?! A jezeli nie ma?

Oczywiscie moge komus te dzialke odsprzedac ;) Pozdrawiam

... A jezeli nie ma? ...
Nie ma, nie ma wody na pustyni, a wielbłądy nie chcą dalej iść

Czołgać się już dłużej nie mam siły, o, jak bardzo, bardzo chce się pić

Nasza karawana w piach się wciska, tonie w niej jak stutonowa łódź

Nasz kapelmistrz patrzy na nas z bliska, brudne włosy stoją mu jak drut

Nasz kapelmistrz pije stare wino, w oczach jego widzę dziki blask

Spił się już dokładnie tak jak świnia i po tyłkach batem bije nas ...

La, la, la, la, la, la, la, la, la, la

La, la, la, la, la, la, la, la, la, la

bajm ...

Do picia i gotowania to 5l na dobę starcza (1 osoba). Baniak można dowlec.

Pod trawnikiem masz jakąś wodę na pewno.

Odwiert lub kręgi i kopanie.

Spłukniesz, wypierzesz i kwiatki podlejesz...

Co z resztą to powie SENEPID po badaniu wody.

Zacząłbym od tej studni, bo i do budowy woda potrzebna.

Adam M.

A nie masz sąsiadów ze studnią? Jak jest woda, to jest na określonej głebokości na danym terenie. Na większości obszarów Polski jest. Miałam studnię i woda (badana) była super, bez licznika i characzu, tylko za cenę prądu do pompy. No i zrobienia studni ofkors:-)

Jak jakiś sąsiad ma wodę, to zamawiałabym od razu firmę, bo po co robić dwie studnie, najpierw na podskórną a potem na pitną? Szkoda działki.

Dodam, że u nas na obecnej działce jest wodociąg w drodze a jednak zastanawiam się, czy się do niego podłączać. Jeno, że grunt jest piaszczysty i przesiąkliwy i trochę się boję szamb sąsiedzkich, w których szczelność nie wierzę. Na starej działce była glina.