on33 06.11.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam! Pewnie ten temat byl tu juz nie raz poruszany, ale nie moge go znalezc. Wiec prosze o rade. Otrzymalem warunki zabudowy w oparciu o warunki przylaczy wydane dla wiekszego obszaru. Gosc, ktory ma spory teren obok mojej dzialki, mial tam budowac osiedle domkow i zbudowac nowy wodociag, do ktorego mialem sie wlaczyc (odplatnie). Teraz wycofal sie z tej inwestycji i nie bedzie nic robic. Zostalem niejako na lodzie, bo sam nie zbuduje przeciez tego wodociagu (200-300 tys zl). Co mi pozostaje, czy tylko studnia? Nie zbadalem jeszcze, czy na mojej dzialce jest woda, ale chyba musiy byc?! A jezeli nie ma? Oczywiscie moge komus te dzialke odsprzedac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 ... A jezeli nie ma? ...Nie ma, nie ma wody na pustyni, a wielbłądy nie chcą dalej iść Czołgać się już dłużej nie mam siły, o, jak bardzo, bardzo chce się pić Nasza karawana w piach się wciska, tonie w niej jak stutonowa łódź Nasz kapelmistrz patrzy na nas z bliska, brudne włosy stoją mu jak drut Nasz kapelmistrz pije stare wino, w oczach jego widzę dziki blask Spił się już dokładnie tak jak świnia i po tyłkach batem bije nas ... La, la, la, la, la, la, la, la, la, la La, la, la, la, la, la, la, la, la, la bajm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.11.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Do picia i gotowania to 5l na dobę starcza (1 osoba). Baniak można dowlec.Pod trawnikiem masz jakąś wodę na pewno.Odwiert lub kręgi i kopanie.Spłukniesz, wypierzesz i kwiatki podlejesz...Co z resztą to powie SENEPID po badaniu wody.Zacząłbym od tej studni, bo i do budowy woda potrzebna.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.11.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Panowie, bez żartów, mamy XXI w. !!! Nie słuchaj ich albo bezprzewodowoalbo beczkowóz a tak na serio: albogeotechnik i badaniaalbostudniarz i wiercenie magika z patykiem lub ciężarkiem na nitce bym pominął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
on33 07.11.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Dzieki za podpowiedzi. Pytam dlatego, bo slyszalem o pewnej kobiecie, ktora podziurawila dzialke jak ser, zrobila ponad 10 odwiertow i wody nie bylo. Uprzedzam zlosliwe uwagi i wyjasniam, ze nie robila tego sama, tylko wynajleja specjalistyczna firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 07.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 jak masz kogos w pobliskiej uczelni wyższej z geografia to poproś o mapy hydrogeologiczne terenu - mozna okreslic poziomy wód gruntowych. A tak w ogóle to jaka lokalizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
on33 08.11.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Okolice szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 08.11.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Okolice szczecina to przecież ci u nas wody dostatek :lol:a jaka dzielnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
on33 09.11.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dostatek, ale albo slonej, albo popowodziowej Chodzi mi o teren Mierzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 09.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 A nie masz sąsiadów ze studnią? Jak jest woda, to jest na określonej głebokości na danym terenie. Na większości obszarów Polski jest. Miałam studnię i woda (badana) była super, bez licznika i characzu, tylko za cenę prądu do pompy. No i zrobienia studni ofkors:-) Jak jakiś sąsiad ma wodę, to zamawiałabym od razu firmę, bo po co robić dwie studnie, najpierw na podskórną a potem na pitną? Szkoda działki. Dodam, że u nas na obecnej działce jest wodociąg w drodze a jednak zastanawiam się, czy się do niego podłączać. Jeno, że grunt jest piaszczysty i przesiąkliwy i trochę się boję szamb sąsiedzkich, w których szczelność nie wierzę. Na starej działce była glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts