dorota35 07.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 proszę napiszcie ile potrzeba na budowę tego domu materiału:bloczków na fundament,bloczków na ściany oraz drewna na dach i dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota35 07.11.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Jesteśmy bardzo zainteresowani tym projektem pm 18 mamy pare pytań do budujących itp... przyblizony koszt 1. tego domku(stan surowy zamknięty ) 2.ilość materiałów(cegły,bloczki...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urobert 12.11.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 proszę napiszcie ile potrzeba na budowę tego domu materiału:bloczków na fundament,bloczków na ściany oraz drewna na dach i dachówki Witam serdecznie, jesli chodzi o bloczki na fundament to zuzylem okolo 1000 szt, z tym, ze poszerzylem jeden komin i za zgoda kierownika zrobilem srodkowa sciane na 24 a nie 38 cm. Pustaki - z obliczen wynika, ze na sciany zew potrzeba okolo 2300 szt (porotherm 42,5x24,7x23, z tym ze podnioslem sciane kolankowa o 50 cm. Drewno: - konstrukcja - 6,5m3 - deski na deskowanie dachu - 4,0 m3 - laty pod dachowki - 550 mb - kontrlata - 350 mb Okna - drewniane, sosna, szyby k=1,0 ca 12500 netto z montazem Pod koniec tygodnia spodziewam sie wyceny robot budowlanych wiec bede mogl uzupelnic info. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota35 12.11.2007 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam!Dziękuję za te dane.Ja mam zamiar budować z Ytonga. Czy zmieniłeś coś w projekcie?(do UROBERTA!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urobert 13.11.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam, dobrze, ze zapytalas bo mi to w poprzedniej odp. ucieklo; wydluzylem budynek o 40 cm (stwierdzilem ze duzy pokoj i dwa pokoje na pietrze moglyby byc troche wieksze). Szerokosc bez zmian. Sciana kol wyzsza o 50 cm. Pozmienialem troche uklad i wielkosc okien. Co do bloczkow na sciane fund to moze Tobie wyjsc zblizona liczba ze wzgledu na moja srodkowa sciane, wezsza niz przewiduje projekt. Lawa fundamentowa mam wysoka na 45 cm wiec samej sciany wystarczylo mi 6 warstw bloczkow (84cm). Potrzeba okolo 40m2 styropianu i siatki. Koszt wszystkich materialow na sciane fund to okolo 5 tys, robocizna niecale 3 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota35 13.11.2007 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam, urobercie wielkie dzieki dużo mi dałeś wskazówek...mam prośbę...jakbyś mógł wrzucić parę fotek tego domku na mój email [email protected] Z góry dzieki P.S. JAK ROZWIĄZAŁEŚ SPRAWĘ SCHODÓW I KOTŁOWNI..(JA CHCE OGRZEWAĆ NA EKO GROSZEK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 13.11.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Czesc Doroto,Mam nadzieje, ze dolaczysz do grona budujacych pm18. Ja zaczynam na wiosne. Tutaj sobie dyskutowalismy o tym projekcie. http://forum.muratordom.pl/pm18-bauherr-s-a-czy-dobrze-wybralam-prosze-odpiszcie,t74763.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota35 13.11.2007 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam qlpiak mam nadzieje ze juz na wiosne dołacze do grona budujących pm18.Narazie zbieram jak najwiecej informacji na temat tego domku. o wszelkie informacje i podpowiedzi z góry dziękuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts