Senser 05.08.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Jaki kredyt wg. was jest na dzień dzisiejszy najtańszy?W jakiej walucie, w jakim banku...w jakich ratach (malejące, rosnące...).Chcemy kupić jeszcze w tym roku działeczkę...i pewnie kredycik będzie potrzebny! Dzieki za wszystkie możliwe rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.08.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Dla mnie najtańszy okazał się kredyt w zł w ratach malejących w PKOBP. W moim przypadku wszystkie koszty które poniosę (odsetki w całym okresie kredytowania i prowizje) będą najmniejsze. Ale to jaki kredyt jest najkorzystniejszy zależy od bardzo wielu czynników i wynik u każdego może być inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.08.2003 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 W sumie jest mi intuicyjnie najbliżej do PKO BP....mamy tam już ror...od długiego czasu nie korzystamy (z udzielonaego) kredytu odnawialnego na 18 000 zł z ciekawą historią konta.... Może to nam pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.08.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 To, że masz akurat u nich ror to może obniży ci trochę prowizję. Historia konta jest ważna ale to w jakim banku to już mniej. Zresztą może się czasami zdarzyć, że lepiej jak konto masz gdzie indziej bo w historii napiszą ci to co chcesz a jak masz w tym samym banku to sprawdzą wszystko dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 10.08.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Moim zdaniem PKO BP, raty malejące. Tak i też zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.08.2003 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Mogą sprawdzać wszystko dokładnie bo nawet lepiej! Historia naszego rachunku jest genialna! Niewykorzystywany kredyt odnawialny (przyznany!), czasami lokaty na 30-60 tyś. zł. Ani jednego dnia na debecie. Złote konto, VIP. Więc to chyba coś znaczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 11.08.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 hmmmmm Senser, naprawdę życzę Ci cierpliwości i powodzenia, przy załatwianiu wszelkich formalności w ww banku, a w szczególności kiedy prowadzisz dział. gosp. nawet mając wszelkie wielkie ZA na swoją korzyść to nie takie prostenpw ww. banku poinformowano mnie, że nikomu z branży meblowej kredytu nie dadzą - bo to wg. nich nie dochodowa dziedzina - można wykazywać zyski posiadać złote karty a przepisy banku przepisami i co ? pozdrawiam, Domka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.08.2003 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Domka....To twoje znaczące "hmmmmm" jakąś tak dziwnie chce wyjaśniać generalnie podstawowe intencje twego posta... Gdzie by tu znaleźć dziure... Nie chwal sie gościu bo i tak może ci się noga powinąć....Można i tak.... Ja działalność prowadzę, ale jest nas dwoje i ta połówka tej działalności na "szczeście" w tym przypadku jej nie prowadzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 11.08.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 westchnęłam, bo przypomniałam sobie, swoje podejście do sprawy, zanim zaczęłam dopełniać formalności bankowych, tak wszystko wygląda pięknie na początku - zdolność kredytowa - to murowany kredyt załatwianie kredytu wykończyło mnie bardziej niż budowa domulepiej być mile zaskoczonym niż się rozczarować... to wszystko pozdrawiam.... Domka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 12.08.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 PKO BP - kredyt w tydzień. To na pocieszenie i wsparcie dla starających się Bylem mile zaskoczony. Inna sprawa, że już prawie po kredycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 13.08.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 A 5,5% w PeKaO SA?Widzę wszędzie reklamy, brzmi zachęcająco.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 13.08.2003 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 A 5,5% w PeKaO SA? Widzę wszędzie reklamy, brzmi zachęcająco.... A koszty otrzymania tego kredytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzi0 16.08.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 A 5,5% w PeKaO SA? Widzę wszędzie reklamy, brzmi zachęcająco.... Myślę że ten kredyt może się okazać pułapką ( 2 lata bez zmiany oprocentowania). Przy obecnie szybko spadających stopach to raczej wada niż atut, a PEKAO podaje swoje 5,5% niezmienne przez 2 lata jako wielki plus tego kedytu. Też planujemy kredyt i raczej będzie to PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 16.08.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 Radzi0 - pomyśl logicznie jeżeli bank1 7,5%-stopa zmienna, a bank2 5,5%-stopa stała, to by odsetki z obu kredytów wyszły podobnie w banku1 w drugim roku kredyt musiał by byc oprocentowany na śr. 3,5%. Coś takiego jest na razie w Polsce nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzi0 16.08.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 Uważam że nie można się pchać w kredyt o stałej stopie procentowej przy obecnych tendencjach. Oczywiście każdy ma swoje preferencje i swoje kryteria. Mnie do PKO BP przekonują opinie o łatwości uzyskania kredytu i sposób oceny zdolności kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.08.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 zdecydowanie pko bp jak chcesz szybko spłacic kredyt wez raty równe...jezeli dłuzej zdecydowanie malejące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 21.08.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Czy ktoś brał kredyt w MultiBanku? Expander nam wybrał właśnie ten, a nikt nie wspominał o nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 21.08.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Ja też mam w PKO BP. Jak na kredyt w sporej wysokości, uważam że papierologia ograniczona wręcz do zera. No i obsługa, jak dotychczas (wzięliśmy już 3/4 kwoty) - świetna. Lecz czy jest najtańszy, tego nie wiem. Zdrowie psychiczne też się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wielkopolanka 24.08.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Podobno najkorzystniejszy kredyt jest w MultiBanku. Polecam lekturę ostatniego numeru Ładnego Domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 25.08.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Czy ma ktoś kredyt w lukasbanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts