Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI KREDYT TERAZ NAJTAŃSZY?

Senser

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla mnie najtańszy okazał się kredyt w zł w ratach malejących w PKOBP. W moim przypadku wszystkie koszty które poniosę (odsetki w całym okresie kredytowania i prowizje) będą najmniejsze. Ale to jaki kredyt jest najkorzystniejszy zależy od bardzo wielu czynników i wynik u każdego może być inny.

To, że masz akurat u nich ror to może obniży ci trochę prowizję. Historia konta jest ważna ale to w jakim banku to już mniej. Zresztą może się czasami zdarzyć, że lepiej jak konto masz gdzie indziej bo w historii napiszą ci to co chcesz a jak masz w tym samym banku to sprawdzą wszystko dokładnie.

hmmmmm

Senser, naprawdę życzę Ci cierpliwości i powodzenia, przy załatwianiu wszelkich formalności w ww banku, a w szczególności kiedy prowadzisz dział. gosp. nawet mając wszelkie wielkie ZA na swoją korzyść

to nie takie proste

np

w ww. banku poinformowano mnie, że nikomu z branży meblowej kredytu nie dadzą - bo to wg. nich nie dochodowa dziedzina - można wykazywać zyski posiadać złote karty a przepisy banku przepisami i co ?

pozdrawiam, Domka

Domka....

To twoje znaczące "hmmmmm" jakąś tak dziwnie chce wyjaśniać generalnie podstawowe intencje twego posta... Gdzie by tu znaleźć dziure... Nie chwal sie gościu bo i tak może ci się noga powinąć....

Można i tak....

Ja działalność prowadzę, ale jest nas dwoje i ta połówka tej działalności na "szczeście" w tym przypadku jej nie prowadzi...

westchnęłam, bo przypomniałam sobie, swoje podejście do sprawy, zanim zaczęłam dopełniać formalności bankowych, tak wszystko wygląda pięknie na początku - zdolność kredytowa - to murowany kredyt

załatwianie kredytu wykończyło mnie bardziej niż budowa domu

lepiej być mile zaskoczonym niż się rozczarować... to wszystko

pozdrawiam.... Domka

A 5,5% w PeKaO SA?

Widzę wszędzie reklamy, brzmi zachęcająco....

Myślę że ten kredyt może się okazać pułapką ( 2 lata bez zmiany oprocentowania). Przy obecnie szybko spadających stopach to raczej wada niż atut, a PEKAO podaje swoje 5,5% niezmienne przez 2 lata jako wielki plus tego kedytu. Też planujemy kredyt i raczej będzie to PKO BP.