housebuilder 07.11.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Co zrobic, kiedy wiosennne cebulki juz wyszly??? Czy nie zmarnieja w zime, czy trzeba jakos je zabezpieczyc, czy juz pozamiatane? Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.11.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Jak możesz to kup torfu i zasyp je delikatnie torfem i tak zostaw do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 10.12.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Podciągam temat, bo u mnie to samo- tylko że w grudniu i w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 11.12.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 U mnie narcyzy około 2 cm. Chciałam skorzystać z rady zygmora, tylko jak grubą warstwę torfu nasypać? Zapowiadają, że dalej będzie ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 11.12.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja w zeszlym roku nie zrobilam z nimi w koncu nic, bo juz mi energii braklo i nic im sie nie stalo:) Ale zima zbyt mrozna nie byla, wiec nie wiem jak bedzie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.12.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 A u mmie pod koniec ciepłego listopada zaczęły kwitnąć wrzośce. Zwykle kwitną w marcu-kwietniu.Mróz trochę je przytrzymał, ale jakby puściły ostatnio trochę kwiatków. Co robić? Przykryć stroiszem? - nie wiem, boję się że w cieple zaczną kwitnąć na całego i się rozhartują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 16.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Trzymałabym agro w pogotowiu i okryła , gdy zaczną się przymrozki. U mnie normalnie w nocy -8C, więc i tak ciągle biegam z " zasłonkami", bo jeszcze mam w donicy chryzantemki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.12.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 No dogadałem się z tym pudłem, bo po duńsku pisałem. Kwitną, normalne, u mnie też. Ładnie jest . Trzeba mieć gdzie na kupie pare gałęzi stroiszu i jakby co przykryć. Do -10 to nie widzę celu i sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 16.12.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Muszę swoje wrzośce obejrzeć... jak wyjeżdżam do pracy - ciemno, jak wracam - ciemno... w każdym razie krokusy wyleźli, a pierwiosnki i stokrotki kwitną w najlepsze... I hipeastrum - ma przepiękne pączki, chyba wceluje się w Boze Narodzenie Ale to akurat jak Natura przykazała.. Boję sie, że lilie odbiją...posadziłam troche w tym roku - azjatyckie, martagony i "African Queen"...chociaż może one potrzebują dłuższego dnia żeby wyleźć, jak to z nimi jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 16.12.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Myślałem, że moje pierwiosnki też pomyliły sobie porę roku, a tu proszę jak tak dalej pójdzie będziemy niedługo kojarzyć Boże Narodzenie z innymi symptomami przyrody. Pozdrawiam świątecznie, pierwiosnkowo ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 U mnie też wszystko wzeszło, ale co się dziwić, skoro śniegu prawie jeszcze nie widziałam Nie okrywam i nie przysypuję, bo mam tego zbyt wiele...zaryzykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 16.12.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 u mnie też COŚ wzeszło z cebulowych, jeden rodzaj piorun-wie-czego. Jak znam siebie, to nic z tym nie zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 17.12.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 trochę obok tematu ale ja dzisiaj 17 grudnia wbrew wszystkim książkowym poradom sadziłam cebule lilii orientalnych, trąbkowych i azjatek i mam nadzieję że ruszą dopiero na wiosnę mam taką fajną znajomą ogrodniczkę co jej zostanie to ląduje u mnie w zeszłym roku też w grudniu posadziłam kilka cebul, z jednej latem wyrosło to olbrzymie cudo http://images31.fotosik.pl/330/87b09a0a6c33d686m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 18.12.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Tylko pozazdrościć... oczywiście kontaktów z zanjoma ogrodniczką A lilia rzeczywiscie prześliczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nat-ka 18.12.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 O tak, taka ogrodniczka to dopiero cudo Ale lilijka tyz pikna hej...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 18.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 cebulowe to nic, ale zauważyłam dziś, że wypuszcza mi nowe pąki jedna z hortensji dusia - lilia przepiękna, cały ogród cuuuudowny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.12.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 o horoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 18.12.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 o horoba... to znaczy,że źle że posadzone??? Ja mam całą reklamówkę cebulek kupionych na wyprzedaży w castoramie( przeceny z 11-12 zł na 2 zł) i miałam nadzieję ,że jeszcze można. I co?! Nadzieja matką głupich?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 o horoba... znaczy się co???/ a u mnie powschodziły czosnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 O horoba, chortensje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts