markdottir 07.11.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 No właśnie. Z jednej strony baaardzo mi się podoba i zawsze chciałam mieć, ale z drugiej - nigdy nie korzystałam, więc trochę sie zastanawiam, czy nie wywalę kasy i nie będę korzystać.Bardzo proszę posiadaczy i użytkowników o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 07.11.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Ja korzystałam u znajomych i tak mi się spodobało, że też chcę mieć!O ewentualnych niedogodnościach nic mi nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.11.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Mam deszczownicę, ale jeszcze w kartonie Korzystałem w innych miejscach i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 07.11.2007 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 dziękuje za odpowiedzi. chyba sie zdecyduję, zwłaszcza, że upatrzony przeze mnie zestaw ma i zwykłą słuchawkę i deszczownicę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.11.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja też planuję deszczownicę. A co do upatrzonego zestawu -to chyba wiem o jaki chodzi : http://www.allegro.pl/item261736990_hansgrohe_bateria_natryskowa_podtynkowa_komplet_.html Mnie trochę przeraża cena, a że jestem dopiero na etapie stanu surowego to zapytałam sprzedawcy -co mi jest niezbędne do samej instalacji wod-kan pod ten zestaw? na razie kupuję element podtynkowy, el. natynkowy (ten z przełącznikiem), łacze kątowe -razem ok 600zł. Potem dokupię sam natrysk i deszczownicę. Jak policzysz sobie dokładnie ceny z allegro to cenowo wychodzi na to samo- zestaw czy pojedyncze elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.11.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja kupiłam deszczownię DUNA firmy KFA. Też ma dużą głowicę i zwykłą słuchawkę. Myslę, ze to dobry zestaw, bo nie przy każdym prysznicu będę miala ochotę moczyć głowę (czyli stać pod dużą głowicą). Wtedy mogę skorzystać z mniejszej słuchawki. Koszt około 1000 PLN. Jeszcze nie zamontowana, bo glazurnik dopiero zacznie działać http://img253.imageshack.us/img253/9135/1702zt7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.11.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja kupiłam deszczownię DUNA firmy KFA. Też ma dużą głowicę i zwykłą słuchawkę. Myslę, ze to dobry zestaw, bo nie przy każdym prysznicu będę miala ochotę moczyć głowę (czyli stać pod dużą głowicą). Wtedy mogę skorzystać z mniejszej słuchawki. Koszt około 1000 PLN. Jeszcze nie zamontowana, bo glazurnik dopiero zacznie działać http://img253.imageshack.us/img253/9135/1702zt7.jpg Ja wolę podtynkową. Na wierzchu tylko bateria, deszczownica wisi u sufitu. Prysznic też jest -ale sama słuchawka z wężem (bez tego drążka) -koszt ok 2400zł Ale to mąż wymiślił i on płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.11.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja wolę podtynkową. Na wierzchu tylko bateria, deszczownica wisi u sufitu. Prysznic też jest -ale sama słuchawka z wężem (bez tego drążka) -koszt ok 2400zł Ale to mąż wymiślił i on płaci Mi też bardzo podobają sie podtynkowe, ale jak podpisalismy umowę z developerem, to właśnie wchodził hydraulik i nie mieliśmy czasu na przemyślenie sprawy więc bezpieczniej było zrobić zwykłe doprowadzenie... Koszt 2400 rzeczywiscie powalający... Ale efekt super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 08.11.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Nie wybraliśmy drogiego modelu http://www.allegro.pl/item263595022_deszczownica_prysznicowa_od_retinas.html i zrobiliśmy podtynkową.Przyjemnie korzysta sie z prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.11.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Nie wybraliśmy drogiego modelu http://www.allegro.pl/item263595022_deszczownica_prysznicowa_od_retinas.html i zrobiliśmy podtynkową.Przyjemnie korzysta sie z prysznica. Ja też chyba kupię wylewki i deszczownię tej firmy -z hangsrohe (z którego mam element podtynkowy i baterię) to sama deszczownica kosztuje 1400zł A myślę że przekrój wężyków czy rurek jest standardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.11.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja kupiłam deszczownię DUNA firmy KFA. Też ma dużą głowicę i zwykłą słuchawkę. Myslę, ze to dobry zestaw, bo nie przy każdym prysznicu będę miala ochotę moczyć głowę (czyli stać pod dużą głowicą). Wtedy mogę skorzystać z mniejszej słuchawki. Koszt około 1000 PLN. Jeszcze nie zamontowana, bo glazurnik dopiero zacznie działać http://img253.imageshack.us/img253/9135/1702zt7.jpg Ja również się zdecydowałam na Dunę, w połączeniu z baterią termostatyczną, też z KFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja również się zdecydowałam na Dunę, w połączeniu z baterią termostatyczną, też z KFA My też resztę baterii w łazienkach mamy z KFA - seria cyrkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 08.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Jako już 1,5 miesięczny użytkownik desczowni mogę co nieco powiedzieć Mam nadtynkową Deante o średnicy 25 cm + zwykła słuchawka. Koszt całego kompletu 1200 zł. Wygląda bajecznie ta chromowa rurka Mogłabym wymienić więcej plusów, ba... w sumie wszystko jest plusem. Jedyne co mnie czasem drażni to czas, który upływa od odkręcenia cieplejszej wody do chwili, kiedy z deszczowni leci cieplejsza. Rozumiem jednak, że w głowicy wszystko musi się wymieszać Ostrzegali mnie, że woda pozostała w głowicy po prysznicu może znienacka spłynąć w połowie dnia. Ot tak chlust. Ale zdarzyło mi się to tylko raz a i tak podejrzewam kota o skakanie na rurkę... Polecam jak największe średnice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.11.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Jako już 1,5 miesięczny użytkownik desczowni mogę co nieco powiedzieć Mam nadtynkową Deante o średnicy 25 cm + zwykła słuchawka. Koszt całego kompletu 1200 zł. Wygląda bajecznie ta chromowa rurka Mogłabym wymienić więcej plusów, ba... w sumie wszystko jest plusem. Jedyne co mnie czasem drażni to czas, który upływa od odkręcenia cieplejszej wody do chwili, kiedy z deszczowni leci cieplejsza. Rozumiem jednak, że w głowicy wszystko musi się wymieszać Ostrzegali mnie, że woda pozostała w głowicy po prysznicu może znienacka spłynąć w połowie dnia. Ot tak chlust. Ale zdarzyło mi się to tylko raz a i tak podejrzewam kota o skakanie na rurkę... Polecam jak największe średnice! Ja też marzę o ogromnej średnicy Ostatnio w salonie łazienek widziałam taką kwadratową 50x50cm -koszt BAGATELA 5tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja też marzę o ogromnej średnicy Ostatnio w salonie łazienek widziałam taką kwadratową 50x50cm -koszt BAGATELA 5tys Kachna, ale nie kupujesz kuchni w salonie RUST więc może na taką głowicę wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Mam deszczownicę podtynkową, bez dodatkowej słuchawki prysznicowej - nie podobało mi się to wizualnie A tak mam tylko 2 , proste, eleganckie kureczki i duża głowicę na górze. Jak nie chcę moczyć głowy to wybieram wannę, z resztą i tak czesciej wybieram wannę bo lubię długie kapiele a z prysznica korzysta maż - ma krótkie włosy, więc i tak za każdym razem je myje Prysznic pod deszczownicą to fajne uczucie - takie relaksujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja też marzę o ogromnej średnicy Ostatnio w salonie łazienek widziałam taką kwadratową 50x50cm -koszt BAGATELA 5tys Kachna, ale nie kupujesz kuchni w salonie RUST więc może na taką głowicę wystarczy Dokładnie -to kupię nawet trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 08.11.2007 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 no coz. na podtynkową mnie nie stać ;o) wynalazłam kludi za ok 1 tys. z dodatkową słuchawka normalna i pewnie ten zestaw zakupię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.11.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Mam deszczownicę podtynkową, bez dodatkowej słuchawki prysznicowej - nie podobało mi się to wizualnie A tak mam tylko 2 , proste, eleganckie kureczki i duża głowicę na górze (...) uważam dokładnie tak samo. miałam deszczownię w wynajmowanym mieszkaniu (bez dodatkowej słuchawki) pod względem użytkowania jest super. jedyny problem pojawiał się podczas mycia prysznica, nie ma jak spłukać ścian. do domu i tak kupiłam bez słuchawki, właśnie ze względów estetycznych (z myciem sobie poradzę). dokładnie taką http://img112.imageshack.us/img112/8495/domino3tf1.jpg http://img264.imageshack.us/img264/4937/deszczopp2.jpg na allegro wyszła najtaniej. czeka sobie w pudełeczku na montaż, wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.11.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 no coz. na podtynkową mnie nie stać ;o) wynalazłam kludi za ok 1 tys. z dodatkową słuchawka normalna i pewnie ten zestaw zakupię ) ja za podtynkową zapłaciłam 800,00 z dodatkową słuchawką wyjdzie drożej ale czy aż tak jest potrzebna zastanów się. podtynkowa na pewno wygląda lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts