Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

deszczownica. macie? polecanie? odradzacie?

markdottir

Recommended Posts

• Odpowiedzi 235
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Świetna kabina! Jak się robi takie bezbrodzikowe? Bardzo mi się podobają a jestem jeszcze przed instalacjami...

Dzieki,

Z moich doświadczeń to posadzkę nalezy wylać troche wyżej lub z płytki nalezy zrobić trochę wyżej aby można później w samej kabinie zrobic odpowiedni spad. Należy tez pamiętać o miejscu na specjalny syfon. My też mamy pod płytkami w kabinie dodatkowo ogrzewanie podłogowe. Bardzo ważna jest także izolacja - folia w płynie. Pozdro

• 5 weeks później...

Witajcie,

Podbijam ten wątek bo mam dwa pytania.

1. Jak wygląda praktyczne użytkowanie - a konkretnie odkamienianie głowicy natryskowej w deszczowniach? Nie ma z tym problemu? Gdzieś nawet na tym forum czytałem o problemie z deszczownią Deante Cascada. Bardzo proszę podzielcie się swoimi paktycznymi uwagami w tej sprawie.

2. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy:

- KFA Duna

http://www.kfa.pl/oferta/natryski/deszczownie/duna_/

- Deante Cascada

http://pl.deante.pl/natryski_deszczownie.xhtml

- Kludi Zenta

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=269174243

Ceny ich są bardzo zbliżone. Którą z nich byście polecili lub odradzili i dlaczego? A może coś innego w podobnych pieniądzach?

Pozdrawiam

SebastianTK

Świetna kabina! Jak się robi takie bezbrodzikowe? Bardzo mi się podobają a jestem jeszcze przed instalacjami...

Deszczownica też fajna... :D a mnie interesuje jak sprawuje się taka niestandardowa kabina. Nie leci z niej woda na zewnątrz? Jak są połączone te tafle szkła i jak są przymocowane do podłoża - nie widzę okuc. :-?

Deszczownica też fajna... :D a mnie interesuje jak sprawuje się taka niestandardowa kabina. Nie leci z niej woda na zewnątrz? Jak są połączone te tafle szkła i jak są przymocowane do podłoża - nie widzę okuc. :-?

Woda leci na zewnatrz ok.20-30cm ale to nam nie przeszkadza. Docelowo mialy byc drzwi ale chyba tak zostanie :) Tafle sa sklejone ze soba silikonem bezbarwnym. W ścianie i podłodze jest profil "U" aluminowy i w niego również -na silikon- są wklejone tafle szkła.

Woda leci na zewnatrz ok.20-30cm ale to nam nie przeszkadza. Docelowo mialy byc drzwi ale chyba tak zostanie :) Tafle sa sklejone ze soba silikonem bezbarwnym. W ścianie i podłodze jest profil "U" aluminowy i w niego również -na silikon- są wklejone tafle szkła.

Z nieba mi spadłeś - tyle czasu spędziłam na szukaniu rozwiązania do wnęki 145 cm na 80 cm... :D . Jeśli mogę jeszcze prosic (nie w temacie deszczownicy) jak duży był ten profil (przekrój w cm), a przede wszystkim jak duży otwór zostawiliście na wychodzenie z kabiny?

Z nieba mi spadłeś - tyle czasu spędziłam na szukaniu rozwiązania do wnęki 145 cm na 80 cm... :D . Jeśli mogę jeszcze prosic (nie w temacie deszczownicy) jak duży był ten profil (przekrój w cm), a przede wszystkim jak duży otwór zostawiliście na wychodzenie z kabiny?

Kabina ma wymiar 1x1,2. Wejscie 0,7m. Szkło 8mm, a profil chyba 10mm.

A oto 2 WADY montowania samej deszczownicy (bez słuchawki prysznicowej), które kategorycznie zakończyły moje rozważania nad tym bajerem łazienkowym:

1. brak możliwości dokładnego spłukania namydlonej "dolnej" pupy, bez wykonywania akrobacji (sorry za dosłowność)

2. brak możliwości mycia pod deszczownicą małych dzieci (mam takiego 3- latka) - dostaje szału, jak pada mu na głowę.

Deszczownica, to fajny bajer jeśli ktoś w domu planuje mieć 2 prysznice, jeden dla przyjemnośc,i a jeden funkcjonalny.

A oto 2 WADY montowania samej deszczownicy (bez słuchawki prysznicowej), które kategorycznie zakończyły moje rozważania nad tym bajerem łazienkowym:

1. brak możliwości dokładnego spłukania namydlonej "dolnej" pupy, bez wykonywania akrobacji (sorry za dosłowność)

2. brak możliwości mycia pod deszczownicą małych dzieci (mam takiego 3- latka) - dostaje szału, jak pada mu na głowę.

Deszczownica, to fajny bajer jeśli ktoś w domu planuje mieć 2 prysznice, jeden dla przyjemnośc,i a jeden funkcjonalny.

Albo deszczownica z dodatkowym prysznicem, to wlasnie dlatego wiekszosc z nam kupuje deszczownice z dodatk sluchawka

editta !!! Ja też poproszę namiary na sklep internetowy.

dzięki i pozdrawiam

hej wysłałam na pw

Czy ja też mogę prosić o adres tego sklepu.

A nie możesz go tutaj publicznie podać? To chyba żadna tajemnica...

S.

oczywiście, że mogę. nie wiedziałam, że będzie takie zainteresowanie

(...) kupiłam dokładnie taką

http://img112.imageshack.us/img112/8495/domino3tf1.jpg http://img264.imageshack.us/img264/4937/deszczopp2.jpg

na allegro wyszła najtaniej.

dokończenie tematu: sklep FROST z brodów koło kalwari zebrzydowskiej tel. /33/876-40-54

ja kupowałam przez allegro nick Djola2 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3484144

kupowałam cały komplet, na allegro nie wystawiają deszczowni i wylewki (może być sufitowa albo ścienna) zamawiałam ją u nich przez e-mail. szybka dostawa , doliczyli tylko 20 zł za całość.

płaciłam:

1. bateria wannowa 1529

2. umywalkowa 629

3. prysznic 479

4. deszcownia 299

5. wylewka sufitowa 21

no to chyba wszystko :wink:

• 4 months później...

A ja jako ,,całkiem zielona,, chciałabym zapytać do czego właściwie jest IBOX ?

Wszyscy o nim piszą, ale nigdzie nie doczytałam się jego zastosowania.

A może macie jakieś zdjęcia z zamontowania go? Byłabym wdzięczna za okazaną pomoc.

• 1 month później...

czy mieszacz z przełącznikiem na deszczownicę to ten sam co mieszacz tzw wannowo- prysznicowy? Chcę mieś w łazience -prysznic i u góry deszczownicę.

drugie-czy ten i box jak sie kupuje to trzeba zwrócić uwagę na to że potrzebne są dwa wyjścia -jedno na prysznic dolny drugie wyjście na deszczownicę?

Ibox musi byc dostosowany do mieszacza, najlepiej kupic z tej samej firmy ten ktory pasuje :)

Wystarczy ten wannowo-prysznicowy.

Tzn ja tu doradzam ale nie jestem ekspertem :) Sama przerabiam ten temat i mam nadzieje ze dobrze to rozpracowalam :)