martuszka 15.02.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Hejka,czy te wszystkie deszczownice mocowane do sciany nie są za blisko? Popatrzyłam ze one od sciany odstają 30 cm więc chyba musze sie troszke do ściany przytulic żeby byc pod deszczownicą.?Ja bym chciała miec taką w suficie albo wystajacą z sufitu ale jak to czyścic na takiej wysokości:(?Od razu mówię że nigdy nie korzystałam z deszczownicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 15.02.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Od kilku miesięcy mam okazję korzystać z deszczownicy solo- tzn bez zdejmowalnej dodatkowej rączki i szczerze mówiac wolałam zwykły prysznic.A dlatego że: 1.woda leci prosto z góry i szybko spłukuje wszelkie srodki myjące, żeby się wyszorować trzeba wodę wyłaczyc (ale to akurat proekologiczne jest)2.kran odkręcam przed wejściem pod prysznic bo przy kabinie 80x90 nie ma się gdzie schować przed pierwszym zimnym strumieniem...bbrrrrr3.jeśli chcę szybko się wykąpać nie myjąc głowy to chlapie na łazienkę z wanny i najistotniejszy punkt:4. najszczęśliwszy jest mój pies , który wody nie cierpi, bo od jakiegoś czasu w ogóle go nie kapiemy... Podsumowując: deszczownica- TAK, ale tylko ze słuchawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.02.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Podsumowując: deszczownica- TAK, ale tylko ze słuchawką. No właśnie tak bedzie u nas. Nawet ze wzgledu na mycie kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.02.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Od kilku miesięcy mam okazję korzystać z deszczownicy solo- tzn bez zdejmowalnej dodatkowej rączki i szczerze mówiac wolałam zwykły prysznic. A dlatego że: 1.woda leci prosto z góry i szybko spłukuje wszelkie srodki myjące, żeby się wyszorować trzeba wodę wyłaczyc (ale to akurat proekologiczne jest) 2.kran odkręcam przed wejściem pod prysznic bo przy kabinie 80x90 nie ma się gdzie schować przed pierwszym zimnym strumieniem...bbrrrrr 3.jeśli chcę szybko się wykąpać nie myjąc głowy to chlapie na łazienkę z wanny i najistotniejszy punkt: 4. najszczęśliwszy jest mój pies , który wody nie cierpi, bo od jakiegoś czasu w ogóle go nie kapiemy... Podsumowując: deszczownica- TAK, ale tylko ze słuchawką. Masz deszczownice przy wannie? A mozesz to pokazac? Zastanawiam sie, co mam kupic, zeby miec deszczownice ze sluchawka + normalna bateria wannowa, najlepiej termostatyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Masz deszczownice przy wannie? A mozesz to pokazac? Zastanawiam sie, co mam kupic, zeby miec deszczownice ze sluchawka + normalna bateria wannowa, najlepiej termostatyczna... malgos -chyba tak wszystko naraz to się nie da baterie podtynkowe mają przełącznik uwzględniający tylko 2 opcje: czyli np natrysk + wylewka wannowa, albo deszczownica +wylewka, takich 3-funkcyjnych to chyba nie robią.. : Chyba ze ta wannowa to byłaby całkiem osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 15.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 malgos- wanne mamy ze zwykła bateria ze słuchawką i jak się z niej korzysta jak z prysznica to się chcac niechcąc łazienkę lekko zachlapuje. Deszczownica jest w kabinie prysznicowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.02.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Masz deszczownice przy wannie? A mozesz to pokazac? Zastanawiam sie, co mam kupic, zeby miec deszczownice ze sluchawka + normalna bateria wannowa, najlepiej termostatyczna... malgos -chyba tak wszystko naraz to się nie da baterie podtynkowe mają przełącznik uwzględniający tylko 2 opcje: czyli np natrysk + wylewka wannowa, albo deszczownica +wylewka, takich 3-funkcyjnych to chyba nie robią.. : Chyba ze ta wannowa to byłaby całkiem osobno Ale kto Ci powiedzial, ze ma byc podtynkowa? Moze byc po wierzchu tez. Nie ma takiej opcji? Dzieki kaura, teraz kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.02.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No to może to?:http://www.termicotychy.pl/HANSGROHE_KOMPLET_PRYSZNICOWY_RAINDANCE_240MM_p507.htmlPlus "zwykła" wannowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No to może to?: http://www.termicotychy.pl/HANSGROHE_KOMPLET_PRYSZNICOWY_RAINDANCE_240MM_p507.html Plus "zwykła" wannowa? Dzieki Kasia, myslalam o czyms bardziej przystepnym cenowo. Ale tak, na takie patrze tylko nie wiem, czy sie je da ozenic ze zwyczajna wannowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Raczej sie nie da, potrzebujesz 3 odbiorniki wody, w baterii wannowej sa 2. Wiec albo zrobisz mieszacz termostatyczny z przelacznikiem na 3 odbiorniki osobno wylewke wannowa i prysznic i deszczownice, albo zwykly mieszacz termostatyczny dwuodbiornikowy i do tego przelacznik na drodze do prysznica i deszczownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.02.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Raczej sie nie da, potrzebujesz 3 odbiorniki wody, w baterii wannowej sa 2. Wiec albo zrobisz mieszacz termostatyczny z przelacznikiem na 3 odbiorniki osobno wylewke wannowa i prysznic i deszczownice, albo zwykly mieszacz termostatyczny dwuodbiornikowy i do tego przelacznik na drodze do prysznica i deszczownicy. Jesssu, musze to przeczytac jeszcze z 5 razy zanim zrozumiem, ale dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 15.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Masz deszczownice przy wannie? A mozesz to pokazac? Zastanawiam sie, co mam kupic, zeby miec deszczownice ze sluchawka + normalna bateria wannowa, najlepiej termostatyczna... malgos -chyba tak wszystko naraz to się nie da baterie podtynkowe mają przełącznik uwzględniający tylko 2 opcje: czyli np natrysk + wylewka wannowa, albo deszczownica +wylewka, takich 3-funkcyjnych to chyba nie robią.. : Chyba ze ta wannowa to byłaby całkiem osobno Już piszę jak to będzie u mnie. Będą właśnie 3 funkcje. Komplet firmy grohe. Pod tynkiem ibox z zestawem grotherm2000 bodajże. Tam jest przełącznik wanna/prysznic, ale jest też ślepe wyjście, które można wykorzystać. Wyjście prysznicowe to u mnie deszczownia, wyjście wannowe to rączka prysznica - na zdjęciu jest komplet z salonu łazienek, natomiast u mnie będzie słuchawka z serii sana, bardziej mi pasuje niż okrągła). Dodatkowo "odślepione" trzecie wyjście prowadzi do zestawu głowic natryskowych, które można używać z deszczownią lub ze słuchawką. Brat, znający się świetnie na tych sprawach, zrobił tak u siebie i zaproponował mi takie rozwiązanie. Chciałem mieć panel prysznicowy, jednak powiedział, że każdy poniżej 5tys zł w hurtowej cenie, będzie wcześniej, czy później do wywalenia (co się z resztą sprawdza niestety wśród moich znajomych). Lepiej zrobić zestaw podtynkowy z kompletem jak w panelu. U niego takie coś działa już bezawaryjnie 6 lat, jak nie więcej. Po zaprojektowaniu sobie tego wszystkiego, okazało się, że firma grohe sama proponuje takie rozwiązanie. Oto kilka zdjęć pokazujących jak to wygląda w salonie łazienek. http://img216.imageshack.us/img216/3602/dsc00616ht9.jpg http://img217.imageshack.us/img217/5618/dsc00614lv4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.02.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Sprobuje to przetrawic. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 15.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 czy ktoś z Was użytkuje zestaw natynkowy KLUDI DUAL SHOWER SYSTEM ?http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1843948 ciekawa jestem jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 15.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 oo Amfi czy ktoś mi może powiedzieć jaki jest koszt zestawu podtynkowego - chodzi o same te rzeczy, które się chowa w ścianie - czy podtynkowe wychodzą dużo dużo drożej niż natynkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 16.02.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 oo Amfi czy ktoś mi może powiedzieć jaki jest koszt zestawu podtynkowego - chodzi o same te rzeczy, które się chowa w ścianie - czy podtynkowe wychodzą dużo dużo drożej niż natynkowe? My kupowaliśmy "pojedyncze elementy -najpierw podtynowe -niezbedne przed tynkami -czyli np I-box. Ale bardziej opłaca się kupic wszystko naraz. My mamy w tej chwili wszystko oprocz deszczownicy, która poza zestawem kosztuje ok 1500zł Polecam więc od razu cały zestaw i tego sprzedawcę -u niego kupowaliśmy 90% armatury do łazienki: http://www.allegro.pl/item551490969_hansgrohe_bateria_podtynkowa_focus_s_komplet.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 16.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 kurcze ale dla mnie to za drogo - walczę ze sobą bo z jednej strony nie powinno się oszczędzać na tym bo to potem ciężko wymienić, ale z drugiej to drogo, no! czy ten cały i-box to pasuje tylko do "osprzętu" hansgrohe czy do innych też? czy np do czegoś takiego by pasował?http://www.omnires.pl/cennik_p/c_SYS12_20090201.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 16.02.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 oo Amfi czy ktoś mi może powiedzieć jaki jest koszt zestawu podtynkowego - chodzi o same te rzeczy, które się chowa w ścianie - czy podtynkowe wychodzą dużo dużo drożej niż natynkowe? oo malawaszka cześć podtynkowe wcale nie wychodzą duzo drożej niz natynkowe (natynkowy hansgrohe kosztuje ponad 2000,-), wiec jak masz miejsce w scianie to rób! Ja niestety musiałam zrezygnować, bo okazało sie, ze scianka działowa miedzy łazienką a klatka schodowa ma 8 cm i i-box by sie nie zmiescił, a że juz go kupiłam to zamontowałam go w gebericie - bedzie do bidetty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 malawaszka sprawdz czy ten zestaw z ominiresa nie ma juz podtynku bo moze nie trzeba juz nic dokupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 16.02.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Tak taki secik może wyglądać ... http://lh4.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SUVG1_Wr6EI/AAAAAAAAASE/z7U3_FmSlLE/s800/DSC02905.JPG PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts