markoto 19.02.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Zdecydowanie te 3500 to nie jest cena deszczownicy paffoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 19.02.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Byłam, oglądałam.... i dalej nie wiem tzn nie było nigdzie omniresa darling bo to nowa kolekcja i jeszcze nie mają jej, w jednym sklepie sprzedawca - typowy fachman w krawaciku oczywiście omniresy, paffoni czy inne z tych poniżej 2 tys są BE! a CACY są tylko hansgrohe i grohe i na nic się zdały moje tłumaczenia, że zwyczajnie nie dam tyle kasy za prysznic - że i-boxa kupić trzeba, że te co są razem z elementem podtynkowym to są złe, a zapomniał dodać, że elementy tych tańszych da się wymienić nie demolując łazienki bo to co jest zatynkowane się nie ma jak popsuć bo to odlew jest bez żadnych kombinacji to mi powiedział mniej elegancko ubrany Pan w mniej eleganckim sklepie - ale że ja też jestem mniej elegancka tam czułam się lepiej Pan w tym drugim sklepie pokazał mi Paffoni Level, pokazał jak działa, powiedział, że jakość Paffoni i Omniresa to to samo więc tylko wygląd muszę wybrać... powiedział mi też kilka innych ciekawych rzeczy i generalnie nie powinno być tragedii jak kupię te tańsze - a jak się zepsują to wymienię i już tylko jak tu się zdecydować na jedno prysznic mi się bardziej podoba Paffoni a bateria do umywalki omnires - tak pomieszać chyba nie chcę bo lepiej żeby to pasowało... ehhhh dać babie wybór Wymyśliłam jeszcze jeden problem - czy dla mnie w użytkowaniu będzie odczuwalna róznica czy będę miała średnicę rurek/przyłączy czy czego tam jeszcze 1/2" czy 3/4" ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TOFOLA 23.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 hej a czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat konserwacji takiej deszczeowni - czy odkłada sie kamien, czy lepsze sa koncówki gumowe czy metalowe, chodzi mi tu o te dziurki co leci przez nie woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszPiotr 24.02.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam forumowiczów. Nigdy nie udzielałem się na forach , ale to co czytam wywołuje we mnie swoiste wzburzenie. Jestem handlowcem w branży łazienkowej już od ponad 15 lat ("fachman w krawaciku"). Wydaje mi się, że o armaturze łazienkowej wiem dużo i trochę się po-wy-mą-drzam. Po pierwszwe przy wyborze deszczowni zwracajcie uwagę na producenta. Jest to element narażony na działanie pierwiastków i minerałów zawartych w wodzie. Najważniejszą cechą deszczowni jest wykończenie "dziurek" z których wypływa woda. Tylko specjalna mieszanka silikonowo-gumowa daje nam możliwość oczyszczenia deszczowni poprzez mechaniczne ich potarcie. natomiast /metalowe dziurki = wykałaczka i to dość często/ Tylko renomowani; głownie niemieccy producenci stosują taki system. Myślę tutaj o Hansgrohe, Dornbaracht, Hansa, Grohe. Poza tym to oni wydają fortunę na badania innych parametrów i trwałości deszczowni. Średnice przepływów, ilości podawanej wody, rozbicie strumienia wody poprzez podanie powietrza itd. 2. im niższa cena tym materiały użyte do produkcji są gorsze. Niskiej jakości mosiądz ,a wręcz korpus głowicy zrobiony z blachy (rdzewieje po kilku użyciach, czasem rdza powoduje rozpadnięcie się połączeń w deszczowni i dużego guza na głowie lub uszkodzony brodzik), bardzo cienka powłoka galwaniczna - większość tanich rozwiązań produkowana jest za "miseczkę ryżu". 3. gwarancja, serwis dostępność części zamiennych - drodzy moi nawet nie zdajecie sobie sprawy jak szybko przychodzi moment, że coś się urwie, coś odpadanie lub się "zatka". Próbujemy znaleźć naszego "supertaniego" sprzedawcę lub producenta. I cóż się okazuje, że te wszystkie omni...y (jest to sieć handlowa), p...f..o.ii - włoski "producent" którego asortyment dziwnie podobny jest do innych "włosko-chińskich producentów" nie posiadają serwisu, części zamiennych nie ma, a deszczownię trzeba wymienić całą, a gwarancja się skończyła lub jej nigdy nie było. U renomowanych, markowych jest 5 lat gwarancji !!! Jeśli kogoś nie stać na dzień dzisiejszy na markową deszczownię, pamiętajcie, że zawsze można "zakorkować" przyłącze do niej i korzystać na razie z rączki prysznicowej. A jak fundusze pozwolą, to zawsze można takową "dokręcić". Nie polecam również stosowania w kabinie tylko deszczowni. Kabinę trzeba czasem umyć i opłukać. I jeszcze jedno. Jak do durszlaka wlejemy wiadro wody, to też mamy deszczownię !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TOFOLA 25.02.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witam, dziekuję za wyczerpującą odpowiedz która otwiera oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 25.02.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 wszystko super, tylko raczej nie będę miała nigdy ochoty albo możliwości wydać ponad 1000 zł na deszczownicę - a to dlatego, że wolę takie pieniądze dać na ratowanie jakiegoś potrzebującego psa, którym aktywnie pomagam - myslę że jakoś dam radę z o--re--ami nie chciałam nikogo urazić stwierdzeniem "fachman..." tylko po prostu od tego pana nie dowiedziałam się dlaczego te tańsze są "be" a jedyne co mówił to, że tylko grohe itp - ja potrzebowałam argumentów, a ich nie dostałam - u innego sprzedawcy natomiast owszem - a sprzedawał on i te drogie i te tańsze - on porozmawiał ze mną bardziej po ludzku i to pomogło mi podjąć decyzję o zakupie kto wie co bym wybrała jakby tamten pierwszy powiedział to co Ty napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alma_ 25.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mam i bardzo ją lubię A wygląda tak: http://img516.imageshack.us/img516/8466/miedziana20090209031zz1.jpg http://img297.imageshack.us/img297/2494/miedziana20090209022mj9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 26.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 MateuszPiotr co napiszesz na temat Kludi? bardziej podoba mi się ichwzornictwo niż w podanych przez Ciebie markach. Co lepiej wybrac nadtynkowy zestaw z deszczownica, prysznicem i termostatem czy podtynkowy bez termostatu (te z termostatem stranie drogie). Już mnie boli głowa od tego myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 26.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Jakie deszczownice pasują do Kludi? Nie ma w katalogu ani jedej deszczownice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 27.02.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 no właśnie, tez jestem ciekawa opinii o KLUDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszPiotr 01.03.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 1. Termostat zabezpiecza nas przez zmianami temperatury wody zmieszanej (np w sytuacji kiedy w pionie w jednej chwili kilku użytkowników zacznie korzystać z wody). Wtedy urządzenie to przepuszcza np więcej zimnej a mniej ciepłej lub na odwrót. Jeśli ktoś akceptuje drobne wahnięcia temperatury to wtedy wystarczy bateria bez termostatu i to obojętnie czy z głowicą mieszającą czy z 2 kurkami (zaworam) Dla dzieci wygodniejsze jest rozwiązanie z termostatem. Nie mogą się wtedy poparzyć. 2. Baterie natynkowe i poddtynkowe różnią sie tylko i wyłącznie sposobem montażu i podłączenia wody. 3. Do baterii poddtynkowej możemy podłączyć deszczownie innych producentów. W przypadku baterii natynkowej w większości przypadków musimy skorzystać z ofety tego samego producenta. Radzę skorzystać z doświadczenia sprzedawców w kwesti "poskładania" klocków ze sobą.5. dość duży wybór różnych rozwiązań "prysznicowych" proponowany jest na stronie "markowydom.pl". w zakładce armatura/prysznice mamy opcję deszczownie i głowice. 6. co do KLUDI to jest producent, z którym nie ma większego problemu, dobra niemiecka jakość, sieć serwisowa w całej Polsce, prawie 100 letnia tradyja i chyba najwaźniejsze - normalne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 26.03.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 1. Termostat zabezpiecza nas przez zmianami temperatury wody zmieszanej (np w sytuacji kiedy w pionie w jednej chwili kilku użytkowników zacznie korzystać z wody). Wtedy urządzenie to przepuszcza np więcej zimnej a mniej ciepłej lub na odwrót. Jeśli ktoś akceptuje drobne wahnięcia temperatury to wtedy wystarczy bateria bez termostatu i to obojętnie czy z głowicą mieszającą czy z 2 kurkami (zaworam) Dla dzieci wygodniejsze jest rozwiązanie z termostatem. Nie mogą się wtedy poparzyć. 2. Baterie natynkowe i poddtynkowe różnią sie tylko i wyłącznie sposobem montażu i podłączenia wody. 3. Do baterii poddtynkowej możemy podłączyć deszczownie innych producentów. W przypadku baterii natynkowej w większości przypadków musimy skorzystać z ofety tego samego producenta. Radzę skorzystać z doświadczenia sprzedawców w kwesti "poskładania" klocków ze sobą. 5. dość duży wybór różnych rozwiązań "prysznicowych" proponowany jest na stronie "markowydom.pl". w zakładce armatura/prysznice mamy opcję deszczownie i głowice. 6. co do KLUDI to jest producent, z którym nie ma większego problemu, dobra niemiecka jakość, sieć serwisowa w całej Polsce, prawie 100 letnia tradyja i chyba najwaźniejsze - normalne ceny. Prosze powiedziec co Pan sądzi o DEANTE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czas sie budowac 12.03.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A ja mam pytanie techniczne. Jak wyglada kwestia poboru wody? Takie deszczownice pobieraja 20-30 l na minute. Aby uzywac takiej deszczownicy trzeba miec albo duze zasobniki c.w.u (300-500l) albo bardzo wydajne piece (powyzej 24kW) A jak Wy to rozwiazaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 12.03.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 My kupiliśmy z Deante ten zestaw http://deante.pl/natryski_deszczownie_i_systemy_podtynkowe_deszczownie_i_baterie_natynkowe_cascada_quanto.xhtml.Cena do przyjęcia, bateria ma 5-letnia gwarancję, a reszta 2-lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.03.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 czy ktoś z Was użytkuje zestaw natynkowy KLUDI DUAL SHOWER SYSTEM ? http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1843948 ciekawa jestem jak się sprawuje? W koncu zdecydowalam sie na ten zestaw + bateria termostatyczna wannowa. Wszystko sie dalo idealnie polaczyc i jestem super zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 12.03.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Poprawiam link bo kropka go uszkodzilahttp://deante.pl/natryski_deszczownie_i_systemy_podtynkowe_deszczownie_i_baterie_natynkowe_cascada_quanto.xhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartszatki 13.03.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Koledzy i koleżanki. Jestem świeżakiem na forum muratora i trafiłem tutaj poszukując informacji na temat paffoni. Plnauję wannę z parawnem z racji braku miejsca (malej lazienki) i marzy mi sie deszczownica, która będzie zgrana zgrabnie z wylewką wannową. Trafiłem na zestaw Paffoni w niezłej cenie: http://www.lazienkiabc.pl/Deszczownia_z_natryskiem_punktowym_wylewka_i_bateria_podtynkowa_termostatyczna_Paffoni_Level_t5-3886.html Warto? Rozne nieciekwae opinie czytalem o paffoni. Ktos pisal ze dobrzy producenci daja 5 lat gwarancji. W Przypadku Paffoni jest wlasnie 5 lat! Czy zatem jest to zestaw godny zaufania? Podobny system np Tres to ok. 3000 PLN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żyrafa1719506642 20.03.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Deszczownica to świetna sprawa. Sama zastanawiałam się, czy decydować się na nią, gdyż nigdy wcześniej nie maiłam i jakoś żyłam. Ale wiele nasłuchałam się dobrego i zdecydowałam się na zakup. I jestem zachwycona. Polecam.Mam deszczownice Pura Vida (Hansgrohe). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 31.03.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Przystapilismy wlasnie do montazu baterii (deszczownica+mala sluchawka) i okazalo sie, ze przy otwarciu baterii woda leci z malej sluchawki, a z deszczownicy dopiero po wyciagnieciu "przycisku". Czy tak powinno byc, czy hydraulik zle przylaczyl rurki do i-boxa ? Wydaje sie nam, ze powinno byc odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żyrafa1719506642 01.04.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Przystapilismy wlasnie do montazu baterii (deszczownica+mala sluchawka) i okazalo sie, ze przy otwarciu baterii woda leci z malej sluchawki, a z deszczownicy dopiero po wyciagnieciu "przycisku". Czy tak powinno byc, czy hydraulik zle przylaczyl rurki do i-boxa ? Wydaje sie nam, ze powinno byc odwrotnie Tak właśnie powinno być. Najpierw woda leci ze słuchawki. Możesz wtedy dostosować właściwą temperaturę wody zanim puścisz ją na siebie. Pomyśl co by było, gdyby woda od razu leciała z deszczowinicy i puściłabyś sobie na głowę lodowatą wodę, lub co gorsze, wrzątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts