Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

docieplenie poddasza - robocizna?

kas ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

A czy ktoś może napisać jak wygląda cena robocizna + materiały w okolicach Szczecina. Przygotowuje sobie kosztorys i może ktoś mi pomóc jak liczy sie m2 tzn jeśli pow. dachu wynosi około 220m2 (dach dwu-spadowy)to ile powinno się założyć m2 do ocieplenia

link do projektu: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=295&IdKolekcji=

to ja zrobie za 75 zł gdziekolwiek.wydaje mi sie że trafiłes na kogos byćmoże dobrego ale kompletnie nie znającego cen albo naciągacza i pseudo fachowca dla którego sprawa jest za trudna i boi sie że ''nie wyjdzie''

pozdrawiam PS Sama robocizna max 45 zł m2 ,rozsądna 30-35

80zł to kosmos :o

No fakt niezaprzeczalny!

No chyba że... 75m2 w 5 pomieszczeniach w tym klatka schodowa na 6m wysoka + 2 lukarny i 4 okna dachowe i wyłaz na sztryszek... w okolicach Warszawy

Moje stawki to 35-45zł/m2 + ewentualne doliczenia za okna, lukarny i inne "zakręty". 2 warstwy wełny, stelaż, paroizolacja, płyty, spoinowanie i 2-krotne szpachlowanie, gruntowanie i 1-krotne malowanie. Oczywiście sama robocizna...

• 4 months później...
80zł to kosmos :o

No fakt niezaprzeczalny!

No chyba że... 75m2 w 5 pomieszczeniach w tym klatka schodowa na 6m wysoka + 2 lukarny i 4 okna dachowe i wyłaz na sztryszek... w okolicach Warszawy

Moje stawki to 35-45zł/m2 + ewentualne doliczenia za okna, lukarny i inne "zakręty". 2 warstwy wełny, stelaż, paroizolacja, płyty, spoinowanie i 2-krotne szpachlowanie, gruntowanie i 1-krotne malowanie. Oczywiście sama robocizna...

szkoda, że bliżej nie mieszkasz, bo szukam ekipy na docieplenie - dałabym 45-50zł :wink:

Ceny zależą od wykonania, obiektu, jak i czyników związanych z obróbką okien dachowych, lukarn(jaskółek, wolich oczek, zróżnicowania poziomów.

Powodzenia Zdzisiek77.

i to jest właściwa odpowiedz, czyste pojęcie m2 jest błędem, pamiętajmy kazda czynność kosztuje, każde utrudnienie podnosi wartość

cena zalezy od stopnia trudnosci,udziwnien,etc.

za proste poddasze 40-50zł jest OK,ale jesli jest duzo skosów,okien do obrobienia,łuki,itp to cena 80zł nie jest wygórowana

80?to te trudności musiałby być naprwde trudne ;)

ocieplenie, gk i zaszpachlowanei spoiny to ja biore w okolicach 35-40

a im wiecej roboty u jednego inwestora tym wszystkie nastepne tansze.

cena zalezy od stopnia trudnosci,udziwnien,etc.

za proste poddasze 40-50zł jest OK,ale jesli jest duzo skosów,okien do obrobienia,łuki,itp to cena 80zł nie jest wygórowana

80?to te trudności musiałby być naprwde trudne ;)

ocieplenie, gk i zaszpachlowanei spoiny to ja biore w okolicach 35-40

a im wiecej roboty u jednego inwestora tym wszystkie nastepne tansze.

będę pamiętał cene szczególnie w pokoju 3,4 x 4.5 z trzema oknami - lukarn.;-)

Witam, stelarze do zabudowy poddasza, wełnę i folię paroizolacyjną skończyłem sam robić, bo miałem takich fachowców, że musiałem im podziękować.

Ile można zaplacić za przykręcenie płyt i poszpachlowanie z zagruntowaniem?

dzisiaj jedna ekipa zaśpiewała mi 35 zł, trochę przesadą to mi się wydaje :cry: .

Pozdrawiam

Witam, stelarze do zabudowy poddasza, wełnę i folię paroizolacyjną skończyłem sam robić, bo miałem takich fachowców, że musiałem im podziękować.

Ile można zaplacić za przykręcenie płyt i poszpachlowanie z zagruntowaniem?

dzisiaj jedna ekipa zaśpiewała mi 35 zł, trochę przesadą to mi się wydaje :cry: .

Pozdrawiam

wszystko sam?

Smart boy :D

Cztery rece masz chyba??