budek72 28.02.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 ja płaciłem za poddasze robocizna bez materiałów 60 zł/m2 - wata 15 + stelaż + wata 5 na krzyż + folia + płyta K-G,za szpachlowanie i malowanie osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 02.03.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ja płaciłem za poddasze robocizna bez materiałów 60 zł/m2 - wata 15 + stelaż + wata 5 na krzyż + folia + płyta K-G, za szpachlowanie i malowanie osobno My za to samo 40zł ze szpachlowaniem włącznie. Za to wydaje mi się, że panowie zawyżyli troszkę metraż, na oko z 10%. Tak przynajmniej wg projektu, może w naturze było więcej. Dodam, że dach prosty dwuspadowy, bez specjalnych utrudnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 03.03.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 u nas liczono sobie 35-45 zł/m2 za to samoostatecznie robią nam za 40 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 05.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 dostałem następującą wycenę:folia,wełna 15cm,kratownica drewniana poprzeczna, wełna 5cm,folia,konstrukcja stalowa, g-k12mm,szpachla łączeniowa, gładź gipsowa,malowanie na biało za wszystko materiał i robocizna,47600 zł, 300m2 poddasza za metr 158 zł.dobra cena cz zapomnieć. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 dostałem następującą wycenę: folia,wełna 15cm,kratownica drewniana poprzeczna, wełna 5cm,folia,konstrukcja stalowa, g-k12mm,szpachla łączeniowa, gładź gipsowa,malowanie na biało za wszystko materiał i robocizna,47600 zł, 300m2 poddasza za metr 158 zł. dobra cena cz zapomnieć. Proszę o poradę. kratownica drewniana poprzeczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 05.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie wiem co to jest, prawdopodobnie coś co oddziela warstwy waty?Może ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie wiem co to jest, prawdopodobnie coś co oddziela warstwy waty? Może ktoś się orientuje? wiem co to bedzie tylko pytanie po co? robic niepotrzebna robote i pogarszac wlasciwosci izolacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 05.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A co na temat ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A co na temat ceny? nie potrafie jednoznacznie odpowiedziec nie wiem jaki material bedzie uzyty do zabudowy. powiedzmy, ze cena znosna. tylko dalej pozostaje niezrozumiala sprawa wprowadzania mostkow przez wykonawce, czy to moze Twoj pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 u nas liczono sobie 35-45 zł/m2 za to samo ostatecznie robią nam za 40 zl jakie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 09.03.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Położenie wełny mineralnej gr. 15 cm między krokwie pod całą powierzchnią dachu (ok, 120m2), przykrycie tego folią na strychu, natomiast na poziomie poddasza dodanie wełny gr. 5cm do krokwi na skosach (ok.50m2), ocieplenie sufitu poddasza wełną gr. 12cm (kładziona między kleszcze-ok. 55m2), zamontowanie profili + profili V, zafoliowanie, przykręcenie płyt KG na powierzchni ponad 100m2, przykręcenie płyt OSB na podłodze strychu (ok55m2).Całość to koszt 3000zł. No ale trzeba było trochę ponegocjować.Ekipa jest bardzo dobra i zna się na rzeczy, a proszę mi wierzyć, że jesteśmy z mężem bardzo drobiazgowi i wymagający.Bardzo dużo czytamy o prawidłowości wykonania poszczególnych prac, korzystając z fachowych lektur i konsultujemy się z kier. budowy.Dodam tylko, że aby znaleźć dobra ekipę w rozsądnej cenie trzeba się trochę rozejrzeć. Inni żądali za taki zakres prac nawet 7000tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 09.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Położenie wełny mineralnej gr. 15 cm między krokwie pod całą powierzchnią dachu (ok, 120m2), przykrycie tego folią na strychu, natomiast na poziomie poddasza dodanie wełny gr. 5cm do krokwi na skosach (ok.50m2), ocieplenie sufitu poddasza wełną gr. 12cm (kładziona między kleszcze-ok. 55m2), zamontowanie profili + profili V, zafoliowanie, przykręcenie płyt KG na powierzchni ponad 100m2, przykręcenie płyt OSB na podłodze strychu (ok55m2). Całość to koszt 3000zł. No ale trzeba było trochę ponegocjować. Ekipa jest bardzo dobra i zna się na rzeczy, a proszę mi wierzyć, że jesteśmy z mężem bardzo drobiazgowi i wymagający. Bardzo dużo czytamy o prawidłowości wykonania poszczególnych prac, korzystając z fachowych lektur i konsultujemy się z kier. budowy. Dodam tylko, że aby znaleźć dobra ekipę w rozsądnej cenie trzeba się trochę rozejrzeć. Inni żądali za taki zakres prac nawet 7000tys. no brakuje jeszcze szpachlowania i gladzi ale to zapewne macie oczywiscie w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 09.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Położenie wełny mineralnej gr. 15 cm między krokwie pod całą powierzchnią dachu (ok, 120m2), przykrycie tego folią na strychu, natomiast na poziomie poddasza dodanie wełny gr. 5cm do krokwi na skosach (ok.50m2), ocieplenie sufitu poddasza wełną gr. 12cm (kładziona między kleszcze-ok. 55m2), zamontowanie profili + profili V, zafoliowanie, przykręcenie płyt KG na powierzchni ponad 100m2, przykręcenie płyt OSB na podłodze strychu (ok55m2). Całość to koszt 3000zł. No ale trzeba było trochę ponegocjować. Ekipa jest bardzo dobra i zna się na rzeczy, a proszę mi wierzyć, że jesteśmy z mężem bardzo drobiazgowi i wymagający. Bardzo dużo czytamy o prawidłowości wykonania poszczególnych prac, korzystając z fachowych lektur i konsultujemy się z kier. budowy. Dodam tylko, że aby znaleźć dobra ekipę w rozsądnej cenie trzeba się trochę rozejrzeć. Inni żądali za taki zakres prac nawet 7000tys. no brakuje jeszcze szpachlowania i gladzi ale to zapewne macie oczywiscie w cenie. Nie bądź ironiczny, proszę. Cały zakres prac podałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 10.03.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dostałem następującą wycenę: folia,wełna 15cm,kratownica drewniana poprzeczna, wełna 5cm,folia,konstrukcja stalowa, g-k12mm,szpachla łączeniowa, gładź gipsowa,malowanie na biało za wszystko materiał i robocizna,47600 zł, 300m2 poddasza za metr 158 zł. dobra cena cz zapomnieć. Proszę o poradę. Chm... ja swoje poddasze - jakieś 90m2 zrobiłem sam, kosztowało mnie to około 3 tys. - więc 35 zł za metr - twoja wycena wydaje mi się koszmarna. wg mnie robocizna z materiałami nie powinna przekroczyć 100 zł za metr zwłaszcza przy tak dużej powierzchni - no chyba że masz tam same łuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 10.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Chm... ja swoje poddasze - jakieś 90m2 zrobiłem sam, kosztowało mnie to około 3 tys. - więc 35 zł za metr - twoja wycena wydaje mi się koszmarna. wg mnie robocizna z materiałami nie powinna przekroczyć 100 zł za metr zwłaszcza przy tak dużej powierzchni - no chyba że masz tam same łuki Wystarczą trójkąty ,romby i trapezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 10.03.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Poddasze ma skosy jak to zwykle bywa na poddaszach jedyny trudniejszy element to obróbka wolego oka od wewnątrz, ale sufit jest prosty. Będę musiał negocjować lub znaleźć innego wykonawce. 50zł przy moich 300 m2 to jest konkretna oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 10.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Łakomy kąsek i łatfy wybór ekipy kto zrobi taniej,w moim przypadku to od 55zł/m2 należy zacząc licytację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 11.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ceny kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fachowiecopolskie 26.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 opolskiewełna 15 + 5 + stelaż + folia + płyta K-G + szpachlowanie 35zł m2z gruntowaniem i malowaniem 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.03.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 No, a ile może kosztować docieplenie, jeżeli poddasze jest nieużytkowe - wystarczy wełnę rozlożyć płasko na krokwiach. Dodam, że chodzi o warstwę dodatkową 10cm (zdecydowałam się docieplić poddasze na wszelki wypadek). Ile może wynosić robocizna za m2 - rozwinięcie roleki i dociśniecie w tych zakamarkach? (powierzchnia około 150m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts