jagi15 31.03.2009 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ocieplenie poddasza to jest wełna na krzyż profil lub jak kto woli kantówka folia płyta plus trzykrotne szpachlowanie plus szlifowanie ja za to biorę od 50 do 75 zł w zależności od regionu kraju i wielkości zleconej pracy sadze ze to rozsądna cena za dobra prace.pozdrawiamoczywiste bez materiału +koszt hotelu co tez zależy od regionu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndRe_DCF 31.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Ja płaciłem: - Wełana 15cm miedzy krokwie- Wełan 10cm na krokwie- Stelaż- Płyta G-K- Szpachlowanie połączęn płyt- Folia z pwłoką alu.- Płyta G-K 32zl /m2 Gładzie 18zl/m2 (gruntowanie, szpachlowanie, gruntowanie farbąna biało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 15.04.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mój dach do ocieplenia to ok. 300 m, a z garażami to ok. 400 m (dach ze średnimi utrudnieniami, kilka okien połaciowych, trochę skosów) + strop drwniany nad poddaszem. Do chwili obecnej otrzymane propozycje to 40 - 55 zł/m. Będę ceny drążyć do skutku z uwagi na duży zakres prac, a o wynikach poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekotwock 16.04.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 moje poddasze ok 110m2. pięć pomieszczeń w każdym skosy jedna lukarna jeden wycenił 45 zł. drugi 36 zł/m2.wełne między krokwiami układam sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 16.04.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Tak zostanie do końca gdy ciężko zarobione pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renalda 29.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 U mnie kończą - nareszcie - 45zł/m2 - wełna 30cm, folia z refleksem (gorzej się kładzie), stelaż, płyty, trzykrotne szpachlowanie i szlifowanie. Bez malowania. Dokładni, ale straszne grzebuły. Najpierw zakupy, później kawka, o 13 obiadek i druga kawka- no normalnie jak w ministerstwie. Za fachowcami nie trafisz. Jak chciałam ich do sufitów podwieszanych to krzyknęli 100 zł/m2. No babrać się w wełnie za 45 zł, a proste sufity dwa razy drożej - zupełnie nie rozumiem. No, ale sufity zrobi ktoś inny- taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 01.05.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 U mnie - okolice Płońska na Mazowszu - 40 zł m2 (wełna 15 + wełna 5 + stelaż + kg + szpachlowanie). Dotyczy to zarówno ścian, jak i sufitów. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.05.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam. Poleci ktos ekipę do ocielenia poddasza w okolicach Tychów 110 m2 .Zakres robiót to zerwanie starej paroizolacji i zabrudzonej wełny ktora przez okres 2 lat zdążła sie zakurzyc , płyty osb na poddaszu i ułozenie nowej wełny i foli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 07.05.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 50 zł na gotowo, bez malowania, dach dwuspadowy, kilka okien dachowych, takie ceny na bialystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawasil 14.05.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 jakie ogrzewanie proponujecie na poddaszu ok 140 m2, ocieplonym podwojnie? jakie wychodzi najtaniej ? jakie są koszty ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 14.05.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 jakie ogrzewanie proponujecie na poddaszu ok 140 m2, ocieplonym podwojnie? jakie wychodzi najtaniej ? jakie są koszty ogrzewania? a jaki będzie kurs franka za 2 miesiące? zdrożeje węgiel czy może gaz? jak szukasz odpowiedzi to zadaj konkretne pytanie i podaj trochę informacji bo niby co to znaczy ocieplone podwójnie? to parteru nie ogrzewasz? koszty ogrzewania są wysokie i będą wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawasil 14.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 hm.. oknie znam sie na budwolance wiec wybacz jesli wyrazam sie niejasno.mam na oku poddasze, 100m2, wysokość 9,5m, do kompletnego remontu, przedwojenna kamienica. rozmawialam z kims na ten temat, kto udaje, że sie zna! odradzil mi zakup tego poddasza ( dodam ze cena baaardzo atrakcyjna) , ten ktos powiedzial , że nieistotne jak poddasze bedzie ocieplone, czy energooszczednie czy nie, koszty w sezonie grzewczym za ogrzewanie elektryczne są kosmicznie wysokie. wiec sie zastanawiam czy istnieje sposob na ocieplenie, żeby nie pojsc z torbami w przyszłości? zeby zainwestować raz z porządnie! Laik AGNIESZKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 15.05.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 hm.. ok ...100m2, wysokość 9,5m, do kompletnego remontu, przedwojenna kamienica. 9,5 m ??? poddasze? - mój dom ma gdzieś tyle i wygląda jak kościół (wysokie piwnice, parter, użytkowe poddasze i strych), jeżeli rzeczywiście ma 9,5m to zrobisz z niego 2 wysokie poziomy. ... ten ktos powiedzial , że nieistotne jak poddasze bedzie ocieplone, czy energooszczednie czy nie, koszty w sezonie grzewczym za ogrzewanie elektryczne są kosmicznie wysokie. wiec sie zastanawiam czy istnieje sposob na ocieplenie, żeby nie pojsc z torbami w przyszłości? zeby zainwestować raz z porządnie! Poddasze możesz ocieplić i tutaj wielkiej filozofii nie ma - można to zrobić we własnym zakresie, jednak jego skuteczność będzie w dużym stopniu zależała od ocieplenia ścian (jak będziesz potrzebować konkretnej porady to musisz wstawić przynajmniej zdjęcia) , ale to już są szczegóły, które będą Cię interesowały jeżeli się zdecydujesz na kupno. Co do wyboru sposobu ogrzewania - to wg. mnie zapomnij o prądzie, opłacalny jest tylko w domkach pasywnych z rekuperatorem. Zdecydowanie lepiej wyjdzie zakup pieca gazowego dwufunkcyjnego z zamkniętą komorą spalania - od razu masz załatwioną sprawę ciepłej wody, a komfort użytkowania podobny. Taki "remont" będzie cię kosztował pewnie od 150 tys. w górę, a czy kupno jest opłacalne? największe znaczenie w wartości mieszkania, domu ma lokalizacja -IMHO, decyzja należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 15.05.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Szukanie wykonawcy trwa Rozrzut cen ogromny Na dzień dzisiejszy mam takie oferty: 1) docieplenie poddasza ze szpachlowaniem - 50 zł/m2; płytki podłgowe - 40 -50 zł/m; malowanie - 9,50 zł/m2 2) docieplenie poddasza ze szpachlowaniem - 35 zł/m2, płytki podłogowe - 30 zł/m2, malowanie - 5 zł/m2, 3) docieplenie - 45 zł/m2, płytki podłogowe - 60 zł/m2, malowanie - 8 zł/m2 4) były jeszcze inne ale wykonawcy już na wstępie nie budzili zaufania Wiem jedno: szukać, pytać, negocjować x 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 15.05.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Szukanie wykonawcy trwa Rozrzut cen ogromny Na dzień dzisiejszy mam takie oferty: 1) docieplenie poddasza ze szpachlowaniem - 50 zł/m2; płytki podłgowe - 40 -50 zł/m; malowanie - 9,50 zł/m2 2) docieplenie poddasza ze szpachlowaniem - 35 zł/m2, płytki podłogowe - 30 zł/m2, malowanie - 5 zł/m2, 3) docieplenie - 45 zł/m2, płytki podłogowe - 60 zł/m2, malowanie - 8 zł/m2 4) były jeszcze inne ale wykonawcy już na wstępie nie budzili zaufania Wiem jedno: szukać, pytać, negocjować x 10 Nauczony smutnymi doświadczeniami w kontaktach z niektórymi "fachowcami" doradzę ci tylko, że cena startowa to nie wszystko. Zawsze - powtarzam zawsze musisz mieć podpisaną umowę, a w niej ustalony zakres robót i kwotę do zapłaty, najlepiej za całość a w ostateczności za metr i musi tam się znaleźć informacja o gwarancji. Jeżeli nie wymagasz rachunków to za każdą wpłatę musisz mieć pokwitowanie. Jeśli nie masz umowy, a np. po kiepskim szpachlowaniu popękają ci łączenia płyt gk to nikt nie przyjdzie tego poprawiać. Jak nie masz umowy to gość od płytek powie ci: płytki miały być po 40, ale te są w caro więc liczę po 60, do tego doszło wyrównywanie ścian, szlifowanie pod kątem, fugowanie, a płytki w kuchni to 10x10 takie to po 60, a mozaika to po 80 itd itp. W efekcie zakładana przez ciebie kwota rośnie razy 2 Diabeł tkwi w szczegółach więc jak pytasz o cenę za metr położenia płytek to niewiele z tego wynika - każdy fachowiec liczy to inaczej i każdy mówi że wszyscy liczą tak jak on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawasil 15.05.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 http://lh6.ggpht.com/_WvoD5DcfyPM/Sg1Kem4-TYI/AAAAAAAAGEg/k1Oe9Ffd-ow/s512/2572086_1.jpg http://lh4.ggpht.com/_WvoD5DcfyPM/Sg1Ke_hfmWI/AAAAAAAAGEk/ET-AFZxEroI/s400/2572086_2.jpg to jedyne zdjęcia jakie mam na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 15.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 patrząc na fotki to rzeczywiście poddasze jest w kiepskim stanie, ale też kryje wielkie możliwości przy dużym nakładzie finansowym - moja rada:nie kupuj tego bez wizji lokalnej i konsultacji z architektem a nawet konserwatorem zabytków. Takie stare kamienice kryją w sobie wiele pułapek (może się np. okazać że nie pozwolą ci wybić okna bo kamienica podlega ochronie konserwatora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawasil 15.05.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 no właśnie , czekam na odpowiedź w sprawie okien może zabrzmi to głupio ale czy takie piecyki gazowe dwufunkcyjne są całkowicie bezpieczne w użyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 15.05.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 no właśnie , czekam na odpowiedź w sprawie okien może zabrzmi to głupio ale czy takie piecyki gazowe dwufunkcyjne są całkowicie bezpieczne w użyciu? Używałem parę lat i nie miałem z nim większych problemów, raz do roku przegląd, elektroniczne sterowanie (nastawiasz temp. na konkretną godzinę a nawet dzień tygodnia). Z czystym sumieniem mogę polecić jako bezpieczne i wygodne rozwiązanie. Czasem szwankował jakiś układ elektroniczny ale jak wybierzesz sprzęt dobrej firmy ze sprawdzonym serwisem w twojej okolicy - to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMG1976 16.05.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ja własnie jestem na etapie ocieplenia domu 310 m2 15 cm wełny miedzy krokwie+5 cm na krzyz folia stelaż folia płyty K-Gszpachlowanie 35zł m2 poddasze dośc skomplikowane 3 lukarny 7 okien dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts