Helios 18.05.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 ajk - dzięki za uwagi i szczerze mówiąc dobrze, że przypomniałeś Miałam (a raczej mój mąż miał), bolesną nauczkę przy deskowaniu dachu Za bezgraniczne zaufanie do cieśli, którzy robili więźbę za przyzwoitą cenę, za deskowanie zapłaciliśmy conajmniej podwójnie Teraz na pewno wszystko zostanie dokładnie spisane Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 09.06.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam jak z cenami cos poszly w dol czy w gore - za ocieplenie np 20+5 welna lub 15+5 oczywiscie plus folia potem stelaz + KG - i ewentulanie szpachlowanie czyli stan pod malowanie - acha i jak sie ma cena ocieplenia na stropie pomiedzy jetami ? czy dalej mozna znalesc ekipe ponizej 40zl - oczywiscie intersuje mnie cena z okolic trojmiasta ? ale z POlski dla porownania takze - wiem juz ze sa spore roznice - ale jak zawsze wole zaplacic wiecej i miec zrobione dobrze!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 13.07.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No właśnie jak wygląda relacja ocieplenia skosów na poddaszu do ocieplenia stropu (czyli sufitu podwieszanego pod nieużytkowym poddaszem)? Zakładając, że jest wełna, folia, stelaż, KG. Podobne elementy, ale miejsce w domu inne. Ja na sufit podwieszany ze stelażem, ociepleniem i folią mam cenę 30zł/mkw (ekipa spoza Wrocławia - 80km). Inna wycena: 50zł/mkw (wrocławska ekipa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 13.07.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam jak z cenami cos poszly w dol czy w gore - za ocieplenie np 20+5 welna lub 15+5 oczywiscie plus folia potem stelaz + KG - i ewentulanie szpachlowanie czyli stan pod malowanie - acha i jak sie ma cena ocieplenia na stropie pomiedzy jetami ? czy dalej mozna znalesc ekipe ponizej 40zl - oczywiscie intersuje mnie cena z okolic trojmiasta ? ale z POlski dla porownania takze - wiem juz ze sa spore roznice - ale jak zawsze wole zaplacic wiecej i miec zrobione dobrze!!!!! Ja za sama welne miedzy jetki licze ok 10zlm2, poddasze(2 warstwy welny, stel, folia, plyty)- jeszcze zalezy jak trudny dach ok 40zlm2- bez szpachlowania, szpachlowanie pod malowanie ok 15zlm2. Chyba ze za calosc dogadujemy sie na konkretna cene i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Colin102 16.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam.Ja za ocieplenie poddasza techniką wdmuchu ciśnieniowego (dachy, ścianki działowe ściany, podłogi) biorę ok.240zł/m3 , a za lużny zasyp np: na jętki, stopodachy, stropy 140zł Wszystko zależy od powierzchni i grubości. Ocieplenia wykonuje wełną celulozową ISOCELL która ma znacznie lepsze właściwości niż wełna mineralna. Jest w stanie przyjąć 10l wody na m3 a wełna mineralna tylko 2l/m3. Celuloza ma rewelacyjne właściwości wygłuszające oraz zabezpieczające dom przed wilgocią, grzybami i szkodnikami. Dzięki zawartym solom boru jest niepalna i bezpieczna dla ludzi. Celuloza zdobyła nagrodę "przyjazny materiał" Dzięki swoim właściwościom kapilarnym przy zamoknięciu szybko rozprasza wilgoć i odparowuje nawet przy bardzo złej wentylacji. ISOCELL jest produktem Austriackim. Wełna celulozowa sprawdziła się w Skandynawi i Kanadzie. Wicej na mojej stronie elmet-system.pl oraz na izolacje.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sneczu 18.01.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 jak czytam te oferty cenowe po 45 pln z malowaniem to przerażaja mnie one a nie te za 80 czy wiecej. Gadanie na temat ceny za konkretna robote jest bezsensu. i zadam podstawowe pytanie 100 m kw poddasz po 45 pln z malowaniem jak niektórzy to oferuja swe usługipowiedzmy ze robią to we dwóch z malowaniem, zajmie im to koło 2 tygodniczyli maja ok 2250 na głowe za 2 tygodnie pracyzapytam teraz czy ci panowie płaca ZUS???podatki??? ksiegową??? paliwo do auta???narzedzia???załóżcie firme taka z prawdziwego zdarzenia i przyjdzie do mnie zrobic mi poddasze z fakturą vat i gwarancja na swoje wykonawsto czyli umowe Zapraszam do Bielska BiałejPotzrebuje podwykonawców!!!! wasze ceny sa wprost idealne:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sfysywiu 19.01.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 a ci co robia na czarno to nie potrzebuja narzedzi? nie dojezdzaja na robote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 20.01.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Mam pytanko - czy ocieplenie poddasza welną TOPROCK 15 + 15 ale bez błyt K-G za 82 zł/m2 to przyzwoita cena? Mowa o materiałach i robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszeRa 28.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Do pracodawców to czemu jak sami niby bierzecie 70-80 za m2 a na gotowo srednio dziennie nawet pociemku laik zrobi 5m2 to daje około 350-400zł płacicie czlowiekowi 17zł za godzine . Czy reszta to koszty Nie dlatego niepracuje dla takich wyzyskiwaczy. I niepiszcie że gwarancja czy cos innego to tylko wyzysk Zapraszam domnie Pozdrowienia dla sneczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechu101_1983 01.02.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 80 zł to bardzo dużo.Moja oferta to: wełna+stelarz+folia+płyta+gipsowanie z zagruntowaniem 30-35zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinlub 04.02.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Chciałbym się przyłączyć do dyskusji, ponieważ mam kilka uwaga odnośnie cen.Tak się składa, że zajmuje się sprzedażą wełny do poddaszy.Z moich obserwcji wynika, że cena jest w dużym stopniu zależna od użytych materiałów, szczególnie wełny. Nawet nie chodzi o producenta, tylko o jej paramertry. Dla przykładu podam ceny 1 m2 grubości 15 cm, jako że najpopularnirjsza (producent w nawiasie).1. Swisspor 15 cm - 12 zł/brutto (Swisspor), współczynnik 0,040.2. Domrock 15 cm - 13,81 zł/brutto (Rockwool), współczynnik 0,044.3. Megarock 15 cm - 14,86 zł/brutto (Rockwool), współczynnik 0,039.4. Toprock 15 cm - 16,85 zł/brutto (Rockwool), współczynnik 0,035.5. Supermata 15 cm - 18,70 zł/brutto (Isover), współczynnik 0,033. Jak widać rozpiętość jest dość spora.Warto więc dokładnie ustalić jakie parametry będzie miała wełna zasotosowana do ocieplenia poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 04.02.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 pinlubPogubiłem się w tym temacie z wartościami wełny cenowo czy chodzi Ci o współczynik i cenę czy robociznę od metra z ceną na wykonanie.Współczynik czym niższy czyli 0,033 wiadomo, że będzie droższy od 0,040jeżeli nie jesteś zorjętowany to poco sprzedajesz nie znając towaru, wystarczy rozwinąć wełnę z rolki lub rozciąć paczkę i zobaczysz różnicę w jakości, jak to Ci nie wyjaśnia ceny to porozmawia z ludzmi od których bieżesz towar albo zajżyj na stronę producenta tam jest to wyjaśnione jak współczynik przenikania ciepła ma wpływ na wartość przyszłych kosztów ogrzewania i chałasu co jest ważne dla INWESTORA jako przyszłego użytkownika, lepszej jakości wełnę aż chce się kłaść na poddasza lub sufity a te tańsze nieżle pylą lub sypią nie mówiąc, że grubość ocieplenia musi wzrosnąć by uzyskać podobne lecz nie takie same parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinlub 05.02.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Parametry techniczne znam dokładnie nie pierwszy rok handluję.O to mi włąśnie chodzi, że zwykły Kowalski (inwestor) nie wie jaka wełna jest w środku, jeżeli dogaduje się, że płaci wykonawcy i za materiały i za robociznę i cieszy się że ma taniej niż sąsiad, bo sąsiad zapłacił 50 zł za m2, a on 40 zł za m2. Sęk w tym, że sąsiad ma Toprocka a Kowalski Domrocka np. Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 05.02.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Tak trza było na początku pisać, że chodziło Ci o targi Inwestorów o ceny na materiał za co płacą wykonawcom z materiałem, szukając oszczędności Inwestorzy trafiają na tanie materiały nie tylko wełna ta sama bajka jest ze styropianem można robić z materiałem po 80zł/m2 na zwykłym i cienkim bez frezów, nie grafitowy, kleje tanie lub wcale ten sam klej do klejenia i wtapiania siatki, siatka nie zwłókna szklanego a z plityrenu, tynki nie wiadomego pchodzenia, różna grubość uziarnienia tynku z farbą lub bez, grunt zwykły a nie orginalny jak tynk, obróbki na skróty bez mijanek na narożach, kołki atrapa, a może być z opcją ful wypas i od 125zł/m2,Różni Inwestorzy i różni Wykonawcy już kiedyś coś podobnego opisywałem, oglądanie budów u sąsiadów pomaga tylko troszkę więcej uwagi na czas wykonania trza poświęcić "co nagle to po diable"Uwaga ceny podane są dla przykładu a nie jako propozycja, Różni są Wykonawcy, różne ceny i różne rejony Kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakos 10.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 wełna 12 + 10 w poziomie +stelaż + folia + szpachlowanie po całości + gruntowanie = 35m2 [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielkiptak 22.02.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam, jakie ceny obowiązuja za ocieplenie poddasza w warszawie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 26.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jesli chodzi o samo ocieplenie to ok 20-25zl, ocieplenie z zabudową G-K przygotowane pod malowanie to cena ok 55zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 18.08.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam wszystkich. Szuka ekipy do rzetelnego wykonania ocieplenia i zabudowy poddasza . Co sądzicie o tych cenach w wlkp.Zabudowa poddasza:1. Położenie wełny 15 cm + 5 cm, montaż folii paroizolacyjnej 200 m² x 12 zł 1. Wykonanie zabudowy płytą g-k, szpachlowanie łączy płyt, montaż folii paroizolacyjnej 200 m² x 30 zł 2. Szlifowanie i białkowanie 200 m² x 4,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 20.08.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 PortosG, cena nie wydaje się wygórowana. Ale my boleśnie przekonaliśmy się, że o wiele bardziej liczą się referencje. I doświadczenie ekipy. Za "lenistwo" w sprawdzeniu dostaliśmy za swoje. Musieliśmy niestety zrywać całe poddasze Nie będę nawet pisać, co zastaliśmy po zerwaniu płyt KG... było to dużo gorsze niż fakt, że połączenia były nierówne... Teraz bezwzględnie będziemy przestrzegać innych przed tym błędem. Poddasze to MEGA-istotny moment i nie można go oddać tanim fachowcom. I jeszcze jedno: pilnować, pilnować, pilnować. Nie zezwalaj na przykrycie folią, jeśli z kier-budem nie obejrzycie dokładnie, jak wykonano stelaż i ocieplenie. I tak samo nie pozwalaj montować płyt, jeśli nie zobaczysz, jak zamontowana i zaklejona taśmą paroizolacja. Potem można tylko żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.08.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Baaardzo dużo "biega" w tej chwili "szpeców" od wszystkiego. Nawet prom kosmiczny potrafią naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts