George 15.11.2003 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Ewusia - dzięki za miłe słowa Nie zatrudnialiśmy nikogo typu dekorator czy architekt wnętrz, ponieważ ... jakoś im nie wierzę (bez urazy dla wszystkich dekoratorów), a poza tym ... im człowiek więcej wyda pieniążków, tym bardziej zastanawia się nad celowością kolejnych wydatków (krótko mówiąć: SKĄPSTWO ) I gratuluję wyboru zielonego dachu - też wydaje mi się to "jedyny słuszny kolor" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 18.11.2003 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Pilny_Obserwatorze - thnx i oczywiście dobra kawa zawsze się znajdzie - mam taką z cukrem i ze śmietanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 29.11.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Tak, fajny domek! Gratulujemy!Justa&Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.02.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Stawiam boka, że Twoja Lady to niezwykle rzadka rasa MIX sznaucera i jamnika (np. szorstko włosego). Wygląda dosyć przyjaźnie, ale skoro mówisz, że tak Was broni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 11.02.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 George przypominam sobie, to był ten dom opisany jako duzy wkład pracy własnej i niskie koszty budowy. Gratulacje! Z zewnątrz super! W środku dosyc nietypowa kolorystyka salonu reszta w porzo! Podziwiam tez zagospodarowanie terenu wokół domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.02.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Bardzo mi się podobają opisy do zdjęć! Gratuluję domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 05.04.2004 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Dzięki wielkie za wszystkie miłe słowa i mail`e - jesteście super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
James Bond 30.06.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 George,bardzo ładny masz dom. Podoba mi się taras z kostki. Czy możesz napisać coś więcej, w jaki sposób był kładziony, na jakiej podsypce, etc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 02.07.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 wydawało mi się, że już pisałam, ale co tam napiszę jeszcze raz.chatka pięknista. najbardziej podoba mi się ten zielony dach zgrany z cokołem. a rynny masz naprawdę super (czemu ja nie zrobiłam prostokątnych?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 04.07.2004 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Czupurku to nic jeśli nawet kiedyś pisałaś, zawsze to miło posłuchać coś miłego James Bond taras jest robiony dokladnie tak samo, jak cały chodniczek dookoła domu tzn. najpierw grube kruszywo, później drobne, chudy beton, piasek i kostka - tak mi się przynajmniej wydaje, że jakoś tak to było Zapomnieli mi tylko położyć włókninę i niestety w kilku miejscach coś tam przerasta, ale z drugiej strony ... przynajmniej mam zajęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 04.08.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam.20 czerwca rozpocząłem budowę Koliby w Tychach.Właśnie w piatek będą mi wylewali strop nad garażem (wylaliby dziś ale mój kierownik zakwestionował zbrojenie schodów no i fundament pod nie.Kiedy Wasi budowlańcy połapali się,że na rzucie ław fundamentowych nie ma zaznaczonych fundamentów pod schody ?) Generalnie moi budują OK choć zdarzają sie niedociągnięcia.Jeśli macie jakieś spostrzeżenia od tego etapu dalej to jestem ich chłonny.George jaki masz kominek (moc) rozprowadzenie masz grawitacyjne czy wymuszone ?Jeśli grawitacyjne to gdzie przeprowadziłeś kanały w stropie ?i jak funkcjonuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 04.08.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam.20 czerwca rozpocząłem budowę Koliby w Tychach.Właśnie w piatek będą mi wylewali strop nad garażem (wylaliby dziś ale mój kierownik zakwestionował zbrojenie schodów no i fundament pod nie.Kiedy Wasi budowlańcy połapali się,że na rzucie ław fundamentowych nie ma zaznaczonych fundamentów pod schody ?) Generalnie moi budują OK choć zdarzają sie niedociągnięcia.Jeśli macie jakieś spostrzeżenia od tego etapu dalej to jestem ich chłonny.George jaki masz kominek (moc) rozprowadzenie masz grawitacyjne czy wymuszone ?Jeśli grawitacyjne to gdzie przeprowadziłeś kanały w stropie ?i jak funkcjonuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 04.08.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ciekawe bardzo, czy ci wszyscy, którzy tak się zachwycają domkiem Georga, zachwycają się autentycznie, czy tylko przez grzeczność? Ile z tych osób zastosowałoby u siebie rozwiązania, które tak im sie bardzo podobają? Ja powiem jedno - dom rzeczywiście "dopieszczony" - każdy szczególik wykonany jest bardzo starannie, z wielką dbałością i pieczołowitością. I za tę staranność należą się wielkie brawa, dom robi wrażenie naprawdę zadbanego. Ale mnie osobiście nie odpowiada kolorystyka, wydaje mi się taka zimna, urzędowa. Trochę dziwne też rozwiąznie w łązience - próg przy wannie - trochę to się wydaje niebezpieczne. A cały dom "daje po oczach" z zewnątrz. Ale z tego co pamiętam z artykułu, to właściciele taki właśnie efekt chceli osiągnąć, żeby dom rzucał się w oczy z drogi. Ale bardzo prosze się nie sugerować tym, co piszę, bo nie znaczy, że dom jest brzydki Dom jest taki, jaki podoba się właścicielom i to Im ma sie podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 05.08.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Magdzia, co masz na myśli mówiąc, że "dom "daje po oczach" z zewnątrz"? Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi jeszcze raz obejrzałam zdjęcia i jak dla mnie kolorystyka z zewnątrz jest bardzo stonowana... Ciekawe co powiedziałabyś widząc intensywny żółto-pomarańczowy kolor jednej z moich ścian zewnętrznych (sama czasami jeszcze zastanawiam się, czy nie jest zbyt "krzykliwy"). Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 05.08.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Mam na myśli to, co napisałam, czyli że bardzo sie rzuca w oczy. Wg mnie to niedobrze, że dom przyciąga uwagę (np. złodzieja, ciekawskich). Poza tym MNIE osobiście nie podobają sie takie żywe kolory, wolę bardzo stonowane kolory ziemi. I chyba Twoja żółto-pomarańczowa ściana też by mi się nie podobała, ale zaznaczam - to nie mnie ma się podobać. A dla wyjaśnienia dodam, że mój domek ma baaaaardzo stonowane kolory ziemi - na razie ma kolor szarego tynku bo nie jest jeszcze pomalowany, więc tez nie jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 07.08.2004 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Magdziu bardzo się cieszę, że masz odmienne zdanie od wszystkich, którzy się tutaj wypowiadają. Wiesz, czasami zastanawiałem się czy przypadkiem faktycznie większość tych opinii nie jest poprostu pisana jedynie z grzeczności... to byłoby przykre! Mam na myśli to, co napisałam, czyli że bardzo sie rzuca w oczy. Wg mnie to niedobrze, że dom przyciąga uwagę (np. złodzieja, ciekawskich). Wiesz, mój kolega ma takie powiedzenie: jednemu podoba się ksiądz, a drugiemu księdza gospodyni... więc dyskusja o gustach nie bardzo ma raczej sens. Ja chciałem taki domek i taki mam i zapewniam Cię, że wcale nie chodziło mi o to, aby "pokazać się" - gdybym miał tylko działkę, to dom ten stanąłby w środku wielkiego lasu, niedostępnego lasu, gdzie nikt nie mógłby dojść, ale... też byłby taki, bo taki mi i mojej żonie podoba się najbardziej i taki sobie wymyśliliśmy. A odnośnie tego złodzieja, to... patrząc w ten sposób, to lepiej w ogóle nic nie mieć, nic nie budować, bo mając nawet najlepsze zabezpieczenia, zawsze może być ktoś lepszy od alarmu, ktoś kto Ci tego pozazdrościć i połakomi się na twój dom. Życie jest zbyt krótkie, aby martwić się takimi bzdetami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.08.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Ale dużo wazelinki Ja będę inny!!. Jest naprawdę super. Tylko ja jestem z innej bajki. Podoba mi się wypowiedz Magdzi, prawie to samo myślę. Namieszałem??. Nie, poprostu mam takie zdanie, no i inne możliwości (finansowe)oraz potrzeby. A dom naprawde jak z bajki. Nic , tylko zazdroscić. Kiedy ja tak będę miał??. Popieram żwirek w opasce wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 09.08.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 George - tak napisałam - domek fajny, napewno podoba się WAM - mnie też, poza kolorystyką, ale to oczywiście kwestia gustu. I tak jest OK. A najbardziej się cieszę, że się nie obraziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 09.08.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 A najbardziej się cieszę, że się nie obraziłeś Magdziu, jak mogłaś pomyśleć, że mógłbym się obrazić! Niby o co? o to, że masz inne zdanie? Daj spokój - cieszę się, że to napisałaś i masz za to u mnie WIELKIEGO PLUSA!!! Napisz co Ci się jeszcze nie podoba, co zrobiłabyś inaczej... może jak kiedyś wybuduję drugi dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 09.08.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 1. Bardzo lubię niebieski kolor, uwielbiam wprost, ale Wasz salon jest troszkę ciemny, mnie się wydaje przygnebiający. 2. Zielony kolor lubie na roślinach i na niczym więcej. Nie mam w domu nic zielonego (poza kwiatami) i to może dlatego nie wpadł mi w oko kolor Waszej elewacji.I to są moje jedyne uwagi - ale to kwestia tylko i wyłącznie upodobania do kolorów.3. Ale ponad wszystko jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem staranności wykonania WSZYSTKIEGO. Domek wygląda na super zadbany, wypielęgnowany. Widać, ile to kosztowało pracy i wysiłku. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem, zwłaszcza opaski żwirkowej i systemu odprowadzenia deszczówki.A kolory rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts