Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile placicie za ubezpieczenie domu .

bryta

Recommended Posts

Witam Wszystkich .

Ubezpieczylam swoja budowe w Warcie na pol roku

przy sumie od zdarzen losowych na sume 300 tys i od kradziezy i dewastacji przy sumie 60 tysiecy zaplacilam 580 zl .

Jak sie doczytalam to w przyszlosci ubezpieczajac dom extra trzeba placic za ogrodzenie .

Ile wy placicie za ubezpieczenie na jaka sume i w jakich towarzystwach :lol:

I czy jestescie zadowoleni :lol:

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

jestes pewna, że na pól roku? może to cały rok i po wypowiedzeniu po pół roku oddadzą Ci połowę?

Chociaz z drugiej strony masz ubezpieczenie od kradzieży i może dlatego jest drogo. My jak ubezpieczalismy budowe nie można jej było ubezpieczyć od kradzieży, chyba, że się miało alarm.

jestes pewna, że na pól roku? może to cały rok i po wypowiedzeniu po pół roku oddadzą Ci połowę?

Chociaz z drugiej strony masz ubezpieczenie od kradzieży i może dlatego jest drogo. My jak ubezpieczalismy budowe nie można jej było ubezpieczyć od kradzieży, chyba, że się miało alarm.

Tak mam ubezpieczona budowe bez ogrodzenia od kradziezy i dewastacji :lol:

• 4 months później...

za P4 we wszystkich oknach i drzwiach tarasowych doatałam tez zniżkę :wink:

Co to jest to P4 ?

Chodziło mi generalnie o to czy jest sens inwestować w drzwi wejściowe antywłamaniowe jeżeli drzwi tarasowe są standardowe?

Jeszcze jedno, czy wymagają atestu na całe drzwi, czy może tylko na zamki?

Trzeci raz z rzedu zmienilem ubezpieczyciela. Teraz biore pod uwage tylko takich, ktorzy maja w swojej ofercie "samoistny" upadek drzew (czyli np. nie bedacy skutkiem wichury). Ogranicza mi to dosc mocno ich liczbe.

Do tej pory mialem w HDI. Przy ubezpieczeniu nieoddanego budynku skladka wychodzilaby teraz ponad 800 zl (kwota ubezpieczenia chyba 350tys).

Pare dni temu ubezpieczylem w Hestii (bardzo podobna oferta do HDI). Ubezpieczenie na 400 tys, 20tys kradziez, OC dla wszystkich czlonkow rodziny (na 200tys) - 560zl. W tym ubezpiecznie samego budynku wychodzi ok 400zl. Dla Hestii nie ma znaczenia ze budynek jest nieodebrany. Wazne, ze ma odbiory mediow i sie w nim mieszka.

pozdrawiam

Konrad

[Chodziło mi generalnie o to czy jest sens inwestować w drzwi wejściowe antywłamaniowe jeżeli drzwi tarasowe są standardowe?

Raczej się nie opłaca. Złodziej wybierze miejsce, które najłatwiej mu będzie sforsować. Jeżeli masz porządne drzwi wejściowe, to wejdzie albo przez okno albo właśnie drzwi tarasowe. Może ewentualnie jeszcze wybrać bramę garażową.

Trzeci raz z rzedu zmienilem ubezpieczyciela. Teraz biore pod uwage tylko takich, ktorzy maja w swojej ofercie "samoistny" upadek drzew (czyli np. nie bedacy skutkiem wichury). Ogranicza mi to dosc mocno ich liczbe.

Do tej pory mialem w HDI. Przy ubezpieczeniu nieoddanego budynku skladka wychodzilaby teraz ponad 800 zl (kwota ubezpieczenia chyba 350tys).

Pare dni temu ubezpieczylem w Hestii (bardzo podobna oferta do HDI). Ubezpieczenie na 400 tys, 20tys kradziez, OC dla wszystkich czlonkow rodziny (na 200tys) - 560zl. W tym ubezpiecznie samego budynku wychodzi ok 400zl. Dla Hestii nie ma znaczenia ze budynek jest nieodebrany. Wazne, ze ma odbiory mediow i sie w nim mieszka.

pozdrawiam

Konrad

Podana cena w Hestii uwzględnia jakieś zniżki czy to standard?