bryta 06.05.2008 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Trzeci raz z rzedu zmienilem ubezpieczyciela. Teraz biore pod uwage tylko takich, ktorzy maja w swojej ofercie "samoistny" upadek drzew (czyli np. nie bedacy skutkiem wichury). Ogranicza mi to dosc mocno ich liczbe. Do tej pory mialem w HDI. Przy ubezpieczeniu nieoddanego budynku skladka wychodzilaby teraz ponad 800 zl (kwota ubezpieczenia chyba 350tys). Pare dni temu ubezpieczylem w Hestii (bardzo podobna oferta do HDI). Ubezpieczenie na 400 tys, 20tys kradziez, OC dla wszystkich czlonkow rodziny (na 200tys) - 560zl. W tym ubezpiecznie samego budynku wychodzi ok 400zl. Dla Hestii nie ma znaczenia ze budynek jest nieodebrany. Wazne, ze ma odbiory mediow i sie w nim mieszka. pozdrawiam Konrad Mozesz podac mi namiar na agenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Nie wiem czy chodzi Ci o agenta Hestii (ten jest np. na Wojska Polskiego w Stargardzie; reszta namiarow w necie), czy o multiagenta (nie korzystalem)?Moja polisa, to standardowa oferta Hestii (z 5% znizka za jednorazowa wplate) i chyba wszedzie jest taka sama.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.05.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Nie wiem czy chodzi Ci o agenta Hestii (ten jest np. na Wojska Polskiego w Stargardzie; reszta namiarow w necie), czy o multiagenta (nie korzystalem)? Moja polisa, to standardowa oferta Hestii (z 5% znizka za jednorazowa wplate) i chyba wszedzie jest taka sama. pozdrawiam Konrad Sprobuje znalesc ich w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 07.05.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ALianz 5600pln lacznie ze strata zyskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.05.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 PZU, ubezpieczenie grupowe załatwiane przez bank do wysokości hipoteki (ok. 350 tys.). Składka miesięczna ok. 35 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.05.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Nam wyliczyła pani 400 zł. Ubezpieczenie na 500.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.05.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Nam wyliczyła pani 400 zł. Ubezpieczenie na 500.000.ktora ubezpieczalnia taka fajna? Domek już oddany czy w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 24.05.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Nam wyliczyła pani 400 zł. Ubezpieczenie na 500.000.ktora ubezpieczalnia taka fajna? Domek już oddany czy w budowie? Dom oddany, my już zameldowani. Mam przed sobą polisę. Suma ubezpieczenia 550.000 składka 442 zł. Na dzień 21.05.2008 r. UNIQA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 16.06.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Suma ubezpiecznia 300.000 zl skladka 220 zl (bez ubezpiecznia kradziezowego), ale bede w przyszlym roku zmieniac ubezpieczyciela. W obecnym (Warta) dotyczytałem post-faktum, ze ubezpiecznie nie obejmuje zdarzen polegajacych na przymarzaniu fundametow, "wysadzeniu" gruntu czy innego powolnego i samoistnego działania wody innej niż opadowej, czyli w przypadku powodzi czy zalania przez deszcz odszkodowanie wypląca a w przypadku podsiakania wod gruntowych, zamokniecia i zawilgocenia murow - nie wyplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 30.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witajcie, szukam odpowiedzi na pytanie o to, kiedy drzwi zewnętrzne zostają przez ubezpieczycieli uznane za antywłamaniowe. Chodzi o atest wkładek czy o atest drzwi? Drzwi zewnętrzne robi nam stolarz, bedą drewniane i strasznie cięzkie, a zamki na pewno z atestem. Czy to wystarczy ubezpieczycielowi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omega7 28.04.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Trzeci raz z rzedu zmienilem ubezpieczyciela. Teraz biore pod uwage tylko takich, ktorzy maja w swojej ofercie "samoistny" upadek drzew (czyli np. nie bedacy skutkiem wichury). Ogranicza mi to dosc mocno ich liczbe. Do tej pory mialem w HDI. Przy ubezpieczeniu nieoddanego budynku skladka wychodzilaby teraz ponad 800 zl (kwota ubezpieczenia chyba 350tys). Pare dni temu ubezpieczylem w Hestii (bardzo podobna oferta do HDI). Ubezpieczenie na 400 tys, 20tys kradziez, OC dla wszystkich czlonkow rodziny (na 200tys) - 560zl. W tym ubezpiecznie samego budynku wychodzi ok 400zl. Dla Hestii nie ma znaczenia ze budynek jest nieodebrany. Wazne, ze ma odbiory mediow i sie w nim mieszka. pozdrawiam Konrad nie wiem czy się nie pośpieszyłeś, choć chyba z ubezpieczeniami zaczyna być podobnie jak ofertami operatorów komórkowych - zmienisz na trochę lepszą, żeby za jakiś czas się przekonać, że poprzedni znowu obniży:/ i tak w koło Macieju:) ja się trzymam jednej firym i przynajmniej nie trace czasu na poszukiwania czegos lepszego - sto słoty róznicy w ta czy w ta, na godziny szukanai jakie stę traci to nie dla mnie... a jestem właśnie tu ubezpieczenia domu[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 29.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam. Nie pospieszylem sie. To byl bardzo dobry wybor i chyba zostane w tej ubezpieczalni na dluzej. Teraz trafilem nawet na niezla promocje i za takie samo ubezpieczenie jak rok wczesniej zaplacilem 398zl (normalna cena chyba bylaby 530zl). Samo ubezpieczenie budynku na 400 tys. to 176zl.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omega7 13.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 No to ładnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 07.01.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Jeszcze szukam watku o procedurach likwidacyjnych szkody, chwalimy sie stawakami i sumami ubezpieczenia, ale jak to sie wszystko ma w przypadku awarii????Jakich dokumentow od nas zarzada likwidator szkody????Moze ktos ma jakies doswiadczenie i sie nim z nami podzieli.Ja wlasnie biegam z elektr i sprawdzam gniazdka a w przyszlym tyg kominiarz.Czy cos jeszcze.Elektryke nalezy spr co 5lat a komin chyba co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2010 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Tu też coś o tym: http://forum.muratordom.pl/gdzie-ubezpieczyc-dom,t156949.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 08.01.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Tu też coś o tym: http://forum.muratordom.pl/gdzie-ubezpieczyc-dom,t156949.htm Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.01.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jeszcze szukam watku o procedurach likwidacyjnych szkody, chwalimy sie stawakami i sumami ubezpieczenia, ale jak to sie wszystko ma w przypadku awarii???? Jakich dokumentow od nas zarzada likwidator szkody???? Moze ktos ma jakies doswiadczenie i sie nim z nami podzieli. Ja wlasnie biegam z elektr i sprawdzam gniazdka a w przyszlym tyg kominiarz. Czy cos jeszcze. Elektryke nalezy spr co 5lat a komin chyba co roku. Pisałem o tym po pożarze. Najlepiej i najprościej ściągnąć kogos obcykanego w tych sprawach(taki prywatny likwidator szkód za 10-15% wartości sumy odszkodowania), bo ubezpieczalnie mają tabuny dobrze opłacanych prawników. A ci za wszelką cene będą udowadniać , że to nie np zdarzenie losowe, ale WY jesteście winni szkodzie i kesz się nie należy. Im wieksza suma tym gorzej, bo małe szkody raczej bez problemu są załatwiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 24.09.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Pisałem o tym po pożarze. Najlepiej i najprościej ściągnąć kogos obcykanego w tych sprawach(taki prywatny likwidator szkód za 10-15% wartości sumy odszkodowania), bo ubezpieczalnie mają tabuny dobrze opłacanych prawników. A ci za wszelką cene będą udowadniać , że to nie np zdarzenie losowe, ale WY jesteście winni szkodzie i kesz się nie należy. Im wieksza suma tym gorzej, bo małe szkody raczej bez problemu są załatwiane. A powracajac do tematu bo sam teraz szukam ubezpieczyciela, to którego Waszym zdaniem jest teraz warto wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 02.10.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Zalezy jaka ubezpieczalnia, ale trzeba sie liczyc z kwota 500/600 zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 06.12.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Po pożarze u Nelli Sza postanowiłem zerknąć w swoją polisę ubezpieczenia domu w PZU i ... w sumie niewiele bym dostał, bo:czytając OWU zatrzymałem się tylko na definicji "budynek mieszkalny – budynek jednorodzinny w zabudo-wie pojedynczej, bliźniaczej lub szeregowej lub wielorodzinny, przeznaczony na cele mieszkalne", pomyślałem no właśnie to chcę ubezpieczyć. Jednakże dalej jest inna definicja - "stałe elementy", a stałe elementy to właściwie wszystko oprócz fundamentów, murów i dachu. Ubezpieczając "budynek mieszkalny" w PZU Dom Plus ubezpieczamy właśnie mury, ściany i dach (stan surowy otwarty). Kwota na którą ubezpieczam "stałe elementy" jest obecnie zbyt mała, żeby odtworzyć okna, drzwi, instalacje, tynki, itp.Obecnie płacę 500 zł rocznie. Zadzwoniłem jednak na infolinię i zapytałem się o wariant muru 300 000 zł plus stałe elementy 200 000, podano mi coś około 1 800 zł. Tylko, że dopiero takie ubezpieczenie pozwoli mi myśleć o możlwym odtworzeniu domu.Wiem, że powinno się czytać (i to ze zrozumieniem) ogólne warunki ubezpieczeń, mi to zajęło jednak kilka ładnych lat, a dopiero przypadek Nelli Sza uświadomił mi, że byłem w błędzie myśląc, że mam ubezpieczony dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts