JaMaDa 03.06.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 ... jeszcze kilka pytań : jakim środkiem impregnowane jest wasze drewno i czym - pędzlem czy jakimś opryskiwaczem? Ile warstw? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 o tak.. prosimy szybciutko nam tu mówić. My z Jamadą musimy wiedzieć wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.06.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 ... jeszcze kilka pytań : jakim środkiem impregnowane jest wasze drewno i czym - pędzlem czy jakimś opryskiwaczem? Ile warstw? Pozdrawiam Jacek Powiem szczerze ,że nie mam pojęcia, znajomy kupił cos extra ,ale nie wiem co to było,ale podobno lepszy środek niż impregnacja w tartaku, straszył,że w większości w tartakach to barwnik.Resztę impregowwaliśmy środkiem z Castoramy, napiszę jakim jak pojadę na działkę, 89zł za wiadro, na łaty i kontrłaty zużyliśmy takie 4. Próbowaliśmy opryskiwaczem, ale środek spływał po deskach więc najlepszy okazał się pędzel.Podpytam o środek i napiszę. o tak.. prosimy szybciutko nam tu mówić. My z Jamadą musimy wiedzieć wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.06.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 chwilkę nie zaglądałam a tu proszę !! gratuluję postępów! imponująco to wygląda (już się nie mogę doczekać takiego efektu u nas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 04.06.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Podpytam o środek i napiszę. dzięki INEZ... czekam z niecierpliwością Jeszcze trochę pomęczę Cię pytaniami... a tym razem o kominie: - patrząc na zdjęcia, wnioskuje, ęe będziecie mieć komin systemowy... ile będzie Was on kosztować? - czym będziecie wykańczać komin (ponad dachem)? - będziecie robić rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka? ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 04.06.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Jeszcze trochę pomęczę Cię pytaniami... a tym razem o kominie: - patrząc na zdjęcia, wnioskuje, ęe będziecie mieć komin systemowy... ile będzie Was on kosztować? - czym będziecie wykańczać komin (ponad dachem)? - będziecie robić rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka? - patrząc na zdjęcia, wnioskuje, ęe będziecie mieć komin systemowy... ile będzie Was on kosztować? kominy systemowe kosztowały nas ok 6000zł (wentylacyjne +spalinowe 3szt, ponieważ będzie kominek wewnętrzny i zewnętrzny) - czym będziecie wykańczać komin (ponad dachem)? klinkierem - będziecie robić rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka? tak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 04.06.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 pisałaś, że w hurtowni odradzili wam cegłę Jantar melanż jasny.. dlaczego? kolor? czy coś innego? my też wybraliśmy ręcznie formowaną, choć jeszcze nie zapadła klamka co do koloru - wahamy się między Rossa Weiss z CRH, FB GD z CRH lub Mosą z Vandresandena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 05.06.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o Jantar to podobno chodzi o jakość, nasiąkliwość itd, no i ,że to towar deficytowy ,bo firma ekoklinkier od roku nie prdukują,bo mieli jakąś poważną awarię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 06.06.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Inez2007 Dzięki za odpowiedzi... Jutro zamierzamy rozejrzeć się za klinkierem na komin - na pewno będzie cegła pełna, o jak najniższej nasiąkliwości. Podpowiedz mi za jakimi firmami się rozglądać, a jakie omijać z daleko, bo widzę, że już jesteś zorientowana w tym temacie. "sto pytań do" - DGP: dlaczego? Komin macie na ścianie zewnętrznej, a DGP bardziej pasuje do domów gdzie komin jest mniej więcej w jego centrum. Łatwiej jest rozprowadzić kanały... choć może się mylę. Myśleliście może o płaszczu wodnym? - CO: czym będziecie grzać i jak - kaloryfery czy podłogówka? - planujecie odkurzacz centralny? ... wybacz, że zadaje tyle pytań, ale .. muszę ... o widzę, że kupiliście okienka ... jakie i jakiej firmy? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 06.06.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Inez2007 Dzięki za odpowiedzi... Jutro zamierzamy rozejrzeć się za klinkierem na komin - na pewno będzie cegła pełna, o jak najniższej nasiąkliwości. Podpowiedz mi za jakimi firmami się rozglądać, a jakie omijać z daleko, bo widzę, że już jesteś zorientowana w tym temacie. "sto pytań do" - DGP: dlaczego? Komin macie na ścianie zewnętrznej, a DGP bardziej pasuje do domów gdzie komin jest mniej więcej w jego centrum. Łatwiej jest rozprowadzić kanały... choć może się mylę. Myśleliście może o płaszczu wodnym? - CO: czym będziecie grzać i jak - kaloryfery czy podłogówka? - planujecie odkurzacz centralny? ... wybacz, że zadaje tyle pytań, ale .. muszę ... o widzę, że kupiliście okienka ... jakie i jakiej firmy? Pozdrawiam Jacek Klinkier: z moich obserwacji: na jasnym klinkierze typu Sahara, po mimo iz jest angobowany, widać brud (widziałam w realu), ja chciałam taki neutralny ciemny beż, ale właśnie z powodu wspomnianych wyżej zrezygnowałam. Powiem szczerze, nie mam teraz już zaufania do produktów polskich (chodzi o cegły, mam porotherm produkowany w Polsce i jest o wiele bardziej krzywy niż ten produkowany w Niemczech ,oba pod marka Wienenberger a jakość inna, działówki mam niemieckie i są prościutkie.Wydaje mi się,że technologia produkcji jest ta sama ,ale u nas produkują na jakimś starych maszynach,nie uzywanych już w Niemczech.Klinkier kupiłam niemieckiego producenta MUHR i podobno jest ok, pomimo iz jest ręcznie frmowany ma nasiąkliwośc taką jak np. Ekoklinkier. DGP: Mysleliśmy o płaszczu wodnym, natomiast z powodu, iż jesteśmy zawsze dość poźno w domu a jednak kaloryfery potrzebują troche czasu na nagrzanie zrezygnowaliśmy z pomysłu choć jeszcze nie na 100% , głównie zalezy mi na dogrzaniu pokoi dzieci a one są nad kominkiem więc z rozprowadzeniem nie byłoby problemu.Na dole będzie podłogówka + koloryfer w salonie.Instalator twierdzi, że podłogówka czasami nie jest w stanie osiągnąć optymalnej temperatury w pomieszczeniach i ,że chociaz jeden kaloryfer musi być, więc będzie. Centralny odkurzacz: będzie Okna: Firmy M&S , trójszybowe u=0,6, ze zintegrowanymi roletami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 06.06.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Od ostatnich zdjęć minął tydzień- więźba pewnie skończona... co się teraz u Was dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 06.06.2008 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Niestety nie był to pełny tydzień pracy, ze względu na to ,że mam spóźnienie cieśla robi trochę u nas a trochę u kogoś innego więc dopiero dzisiaj bedzie 5 dzień ich pracy, fotki wstawię wieczorkiem ,bo dopier jadę na działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 07.06.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Wow! Ale polecieliście szybko Zaraz nas dogonicie a nawet przegonicie w takim tempie:) My od tego tygodnia mamy stan surowy zamknięty Brama juz nawet na pilota chodzi Swoją pracę zaczął też elektryk, hydraulik "grubą robotę" skończył, reszte skończy po tynkach. Zakupy z ostatniego tygodnia to kocioł gazowy i "gaberity" i mase innych rzeczy jak np. klamka i wkładki do drzwi itd. Kasa idzie na maxa... Za 3 tygodnie tynki, a w przyszłym tygodniu wylewanie schodów jeszcze, montaż drzwi przesównych, pan od anteny tv ( 3tys zł sobie zażyczył ), pan od odkurzacza centralnego i pan od alarmów. Tyle u nas. Kołomuja taka, że aż się boje co to dalej bedzie... a było tak spokojnie Ale Wam super ten domek rośnie , co do okienka, to rzeczywiście to co miało byc bez porównania lepiej wygląda. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.06.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Oczywiście, że jeden porotherm niżej - właściwe proporcje Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 07.06.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Cieszę się, że z tym okienkiem też tak uważacie...teraz to już jestem pewna ,że będzie musiała ekipa poprawić Hannah super ,że już jestescie tak daleko, no i ,że macie tyle rzeczy kupionych, to wszystko przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 07.06.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ja też wnioskowałabym o jeden pustaczek niżej a jaka wyszła wam wysokość w pomieszczeniach na dole? pięknie wam idzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 07.06.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ja też wnioskowałabym o jeden pustaczek niżej a jaka wyszła wam wysokość w pomieszczeniach na dole? pięknie wam idzie!! na dole będzie ok 2,7m, myslę,że ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 08.06.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witam!Piękny dach Wam wyjdzie. Trzymam kciuki za ciąg dalszy i pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 08.06.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 No proszę. Jak ładnie tujki posadzone i dach szybko rośnie... my dzisiaj zasadziliśmy czarną porzeczkę (kupioną zupełnie niechcący ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.06.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 no no no śliczny będziecie mieli domek mam pytanko - zaintrygowały mnie te wstawki w Twym dzienniku dotyczące wizualizacji ogródka... czy masz może projekt? jeśli tak - to proszę napisz mi jakieś szczegóły o nim....może na gg? (7765882) dzięki ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts