INEZ2007 22.06.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Inez, domek po prostu bajkowy Monia, cieszę się ,że Tobie się podoba.Dzięki za wskazówki ogrodnicze Jeszcze trochę czasu potrzeba, żeby mój ogód zaczął żyć.Ale jak zacznie się coś dziać , to z przyjemnością powymieniam się doświadczeniami, bo troszkę się na tym znam więc będziemy miały wspólny temacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.06.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Coś mi się zdaje, że jutro będą fotki całego gotowego, piękniutkiego dachu ... Niestety to nie dach Dopiero jutro zaczynają chłopaki działać ,po całotygodniowej nieobecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.06.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Ja tez na to stawiam -szkoda ze nas do jutra kolezanka przetrzyma-nie mozna to bylo juz dzis fotek nacykac będę tajemnicza... proszę dziewczynki o cierpliwość do jutra nie mogę nic pisać żeby nie zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.06.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.06.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Nie zebym byla upierdliwa -ale ktos tu wczoraj cos obiecal............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.06.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Nie zebym byla upierdliwa -ale ktos tu wczoraj cos obiecal............... podpisuję się pod powyższym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 24.06.2008 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Proszę o jeszcze kiiiilka sekundek cierpliwości zostawiłam kabel do komórk i nie mam jak umieścić fotek, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 24.06.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No wstyd, już któryś dzień z rzędu zaglądam a tu fotek NIET!!! Musisz sie poprawić Kto to myślał by inwestor balował w weekend zamiast pracować w pocie czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 24.06.2008 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No wstyd, już któryś dzień z rzędu zaglądam a tu fotek NIET!!! Musisz sie poprawić Kto to myślał by inwestor balował w weekend zamiast pracować w pocie czoła. inwestor też człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No proszę- kominek! A ja jestem jeszcze na etapie rur i kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 24.06.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No proszę- kominek! A ja jestem jeszcze na etapie rur i kabli ja też jestem na tym etapie, ale podobno ma być podwyżka od połowy lipca więc się pospieszyłam( po nauczce z bramą garażową ,przez moje zwlekanie w czasie straciłam ponad 800 zł, bo była podwyżka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 24.06.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 inez kominek piękny! właśnie taki mi się marzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.06.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Inez swietny kominek, a te obudowy cud miod, powiedz czy tez planujesz taka nowoczesna obudowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 24.06.2008 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 inez kominek piękny! właśnie taki mi się marzy Inez swietny kominek, a te obudowy cud miod, powiedz czy tez planujesz taka nowoczesna obudowe? dokładnie wkład ma być ozdobą a obudowa prosta, nowoczesna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.06.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Agus sliczny kominek-tez chce miec panoramiczny (jezeli mi sie zmiesci).On jest otwierany poprzez uchyl czy oprocz zwyklego bocznego otwoerania ma tez taka opcje?Moze podasz mi linka do tego kominka to sobie poczytam? Widzialam dzis zdjecia skaby-kurde,kurde sliczne te wasze Lawendy. Czuje ze bede meczyc o zestawienie waszych kosztow -moze wcale nie ejst duzo drozsza od "mojej" Natalki Czekam jak pokazecie fotki juz przykrytego domku i atakuje meza-predzej do niego przemowi obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 24.06.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Agus sliczny kominek-tez chce miec panoramiczny (jezeli mi sie zmiesci).On jest otwierany poprzez uchyl czy oprocz zwyklego bocznego otwoerania ma tez taka opcje?Moze podasz mi linka do tego kominka to sobie poczytam? To jest kominek MCZ Forma 98. Szybę w kominku przesuwa się do góry,a do mycia szybkę otwiera się jak na fotce w dzienniku.Ma już wbudowane DGP. Szczegóły poniżej: http://living.mczpolska.pl/produkt_info.php/112 Jeśli chodzi o koszty domku to w kwocie 510 000-530 000zł powinniśmy zmieścić się już z pełnym wyposażeniem domu.Tak myślę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.06.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No ładny ten kominek, taki prosty, a zarazem bardzo elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.06.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o koszty domku to w kwocie 510 000-530 000zł powinniśmy zmieścić się już z pełnym wyposażeniem domu.Tak myślę.... i tego Wam życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.06.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Inez kwota jaka podalas brzmi sensownie wiec mysle ze dacie rade No chyba ze poszalejesz z kuchnia hihihi Kominek w zblizeniu jeszcze piekniejszy Strasznie spodobalo mi sie to otwieranie szyby do gory-powinno byc wygodne przy dokladaniu.Przydalaby sie tam opcja samoczyszczenia szyby. Ja nie myslalam o DPG ani o plaszczu wodnym-kominek ma byc raczej uzywany od czasu do czasu-bardziej dekoracja salonu Niestety nie znalazlam na forum opini o tym producencie i kominku-gdzies Ty go wogole wykukala hehehehe wiekszosc Hajduki i inne zaklada Inez macie juz zrobione doprowadzenie powietrza z zewnatrz?Na schemacie wyglada to jakby z 2 stron ten wklad potrzebowal doprowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 24.06.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Kominek ma samoczyszczacą szybę. Wewnatrz jest specjalny materiał Alutec (połączenie szamotu ze stopem aluminium i tytanu). Tytan zwiększa wytrzymałość mechaniczną i termiczną. Aluminium podnosi temperaturę wewnątrz paleniska co skutkuje czystą powierzchnią szyby i wnętrza wkładu. Pierwszy raz zobaczyłam ten komiek na targach . Więc zaczęłam się wczytywać w temat. Na polu walki zostało dwóch faworytów KFD Linea 1050 oraz MCZ Forma 98. Radziłam się u kilku specjalistów i raczej stawiali na Formę dlatego mój wybór padł właśnie na ten wkład. Chodzi głównie o wnętrze podobno przy bardzo wysokiej temperaturze sam szamot może pękać jak dorzuca się drewno.ALe jak będzie w praktyce to zobaczymy :wink:Doprawadzenie powietrza mamy zrobione.Problem mamy z wyczystką, bo jest umieszczona w ścianie zraz za kominkiem więc po zabudowaniu wkładu nie ma do niej dojścia a być musi, więc trzeba zrobić ruchomą część w obudowie żeby raz na 5 lat można wyczyścić komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts