Monis 30.06.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 A poddasze rewelacyjne. Widzę, że szykujecie się już do jego ocieplania kiedy pojawią się ścianki działowe na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 30.06.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Wow! Co zaglądnę to efekt piorujnujacy! Gratulacje! Domek rośnie Wam naprawdę piękny. No i to tempo... Praktycznie za miesiac to już chyba nas przegonicie . Mój szanowny małżonek zaczyna narzekać ,że coś mało jestem zorganizowana, bo u Was to jakoś szybciej budują i tez dokładnie . Nam dziś właśnie zaczęli tynki wew., po nich hudralik c.o i c.w i potem wylewki, ale to już chyba sierpień będzie... oj, coraz ciężej, coraz bardziej się nie chce , chyba dopada mnie jakiś kryzys . Już bym chciała mieszkać, żeby było, czysto, posprzątane i zero spraw do załatwiania kazdego dnia związanych z domem... ale droga jeszcze długa. Dobrze, ze za tydzień wyjazd urlopowy... Pozdrawiam cieplutko Jak miło ,że jesteś myślałam,że już tu nie zaglądasz Jakie tynki kładziecie? Ja już mam mentlik w głowie, każdy mów co innego. Podobno najlepsze są ręczne cementowo wapienne, ale znów najdrożej wychodzi Nie daj się kryzysowi, pomyśl ,że już niebawem będziecie już mieszkać, szybko zleci. Mnie tez czasami dopada kryzys ...KTO TO WSZYSTKO BĘDZIE SPRZĄTAŁ?! ,ale staram się narazie o tym nie mysleć Mam nadzieję,że w sierpniu przyjedziecie? Pozdrowionka dla mężusia i dziewczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 30.06.2008 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 A poddasze rewelacyjne. Widzę, że szykujecie się już do jego ocieplania kiedy pojawią się ścianki działowe na poddaszu? Działowe już powinny być,ale nie moge sie zdecydowac czy porotherm alebo silka czy płyta k-g? A Wy jakie robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 30.06.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 My mamy z porothetmu 11.5. Nie rób z płyty, bo będziesz słyszała każdy stukot i kroki. Ściana to ma być ściana- choćby z silki.. Tylko nie k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.06.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 A my mamy z betonu komórkowego - dobrze tłumi dźwięki i szybko się nim muruje. Kupiliśmy 4 palety na wszystkie ściany działowe i było w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 30.06.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 No właśnie- albo z komórkowego. Byle nie z płyty- co to za wymysł może od razy tekturę z pudła postawić tylko się nie gniewaj- to moje takie osobiste myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 30.06.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ścianki działowe mamy z betonu komórkowego, z porothermem to mnie straszyli, że jak będę chciała obrazek powiesić, to może się zdażyć ,że gwóżdź akurat na dziurze wypadnie... Myślę, ze każde dobre, byle były , tylko na k-g bym się nie zdecydowała- jakoś ściana to musi być ściana jak dla mnie. Tynki mamy cementowo- wapienne, z agregatu. Robocizna 16 zł/m, materiały kupowaliśmy sami, 1350 zł plus piasek 450zł narazie zapłaciłam i rzekomo powinno to starczyć. Mamy ok.500m2 tynków. Na nie pójdzie gładź i malowanie. Gipsowych nie chciałam, bo wydają mi się jakoś mało trwałe. Też mam nadzieję, że w sierpniu się uda zobaczyć i pobuszować po sklepach a tak w ogóle to kiedyś, kiedyś, kiedyś to będziemy się w naszych domkach odwiedzać a wtedy pewne jest jedno: będzie gdzie spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.06.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 ja slyszalam ze silka za twarda i przy elektryce sa problemy, my mamy z ytonga 11,5 tynki tradycyjne robione cementowo-wapienne. na to gladz. w poprzednim domu tez mialam dzialowki z gazobetonu i gwozdzie mona bylo reka wbijac ja polecam gazobeton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 ytong = beton komórkowy, tylko zawiera mniej pyłów, dlatego ma biały kolor Na ściany wewnętrzne wystarczy zwykły szary beton komórkowy (jest znacznie tańszy niż ytong), oczywiście jak wspomniała Anjamen - 11,5, czyli tzw. połówki - doskonale się w tym montuje wszelkie instalacje, wierci dziury pod haki itp. - naprawdę godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 dokladnie tak jak mowisz tylko teraz w obecnym domu robilam z ytonga, bo akurat w ubieglym roku kiedy kupowalam material na scianki dzialowe ytong sprowadzony z Niemiec byl tanszy od jakiegokolwiek gazobetonu i byl dostepny prawie od reki, ale ubiegly rok byl dziwny dla budownictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.06.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Aaaa tak, w ubiegłym roku różne dziwne cuda się działy. Sporo wtedy przepłaciliśmy za niektóre materiały, ale niestety nagle tak wywindowano ceny, ze nie było rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 01.07.2008 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Wczoraj był kierownik budowy i doradzał,że tynki mamy robić tylko gipsowe a scianki mogą być murowane, ale nie mogą dotykać więźby ,bo ściany będa pękać więc trzeba zrobić prowizoryczne zbrojenie (okręcić pręt 12mm prętem 6mm) i zrobic szalunki , jakieś 10cm a potem połączyc ściany z więźbą jakimiś maskownicami , są podono takie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.07.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Schody schody. Ja mam fobię schodową Najbardziej jestem zadowolona z wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.07.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 witam ponownie..... widzę, że praca wre na całego....... okienka śliczne....i od razu robi się jakoś bardziej.... ja wiem domowo...przytulnie.... gratuluję.... a schody? już coś wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 No i co tam ze schodami? Już zalane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 05.07.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Murarzy kilka dnie nie było , więc temat schodów jest w punkcie wyjścia. Mam nadzieję,że od początku tygodnia pójdzie sprawniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 09.07.2008 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Inez - niesamowite postępy! jakie plany na ten miesiąc? Bardzo ładna dachówka! Czy wybrałaś już drzwi wejściowe. Ja muszę przyznać że mam z tym spory problem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 09.07.2008 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 I jeszcze jedno pytanko - jakiej firmy kupiliście kominek i czy z płaszczem wodnym? No, to były dwa pytanka w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.07.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Murarzy kilka dnie nie było , więc temat schodów jest w punkcie wyjścia. Mam nadzieję,że od początku tygodnia pójdzie sprawniej I co? Poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 09.07.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Inez - niesamowite postępy! jakie plany na ten miesiąc? Bardzo ładna dachówka! Czy wybrałaś już drzwi wejściowe. Ja muszę przyznać że mam z tym spory problem. Pozdrawiam Przepraszam nie było mnie chwilkę na forum, dzięki Plany na ten miesiąc: ścianki działowe i kolonkowa na poddaszu, komin zewnetrzny ,od początku sierpnia hydraulika ,elektryka i tynki na koniec miesiąca wylewki ...tak powinno przynajmniej być. Dzrwi wejściowe firmy Natura: http://img206.imageshack.us/img206/6549/1113414840112vg7.jpg tez mam z tym ogreomn problem ,bo bardzo trudno znalezc cos w odcieniu okien, drewno ma zupelnie inne kolorki.Zobaczymy jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts