INEZ2007 14.11.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ja też się cieszę ... zawsze to raźniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 14.11.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ciekawe info nas stronie http://www.e-instalacje.pl może komuś sie przyda, ja własnie wczytuję sie tam ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 14.11.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Rzeczywiście ciekawe artykuły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.11.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Aga widzialas ten dziennik? http://forum.muratordom.pl/post2170266.htm?highlight=#2170266 Moze taki komin bedzie pasowal do Twojego dachu Iwona ma bardzo podobne wykonczenie dachu jak wlasnie proponuja w Lawendzie i jeszcze kolorystyke w Towich kolorach. Fajna ta przyczepke sobie sprawilisice-dzieci beda mialy na pewno radoche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.11.2007 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 bardzo domek mi się podoba, moje kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.11.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mieszkanie macie (mieliście ) bardzo ładne. Co jest zrobione na ścianach w korytarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 21.11.2007 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dzięki ,w przedpokoju mamy (mieliśmy ) tynk strukturalny woskowany ( Castorama) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 22.11.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Mieszkanie szokujace...wygląda jak z jakiegos katalogu - kazdy szczegół dopracowany Nie moge się doczekać jak będzie wyglądał dom Ja preferuje nieco inny styl w mieszkaniu. Ale jeśli cos jest piękne to bez znaczenia w jakim sytlu - zachwyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.11.2007 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dziękuję bardzo za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 22.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Może to troche nie na temat, ale odkryłam fajny portal http://nasza-klasa.pl/. Można odszukac ludzi ze szkolnych lat... Czasem (jeszcze ) wchodzę na cos innego niż strona muratora . A mieszkanie- potwierdzam rzeczywiście zachwycające , miałam możliwość zobaczyć w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 22.11.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Aga niestety na razie nie mam ani czasu ani weny twórczej do pisania dziennika . Dzisiaj mamy dylemat bo zadzwonił nasz wykonawca z pytaniem czy "lecimy dalej" bo pogoda pozwala czy czekamy do wiosny... Kuszące żeby do stropu polecieć... ale z drugiej strony w końcu zima idzie podobno sroga... ech te decyzje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.11.2007 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ja bym się chyba skusiła... a stronkę z lat szkolnych znam...troszkę przy komputerku siedzę, co zresztą cieszy męża Pozdrawiam cieplutko Ps. Kiedy nas odwiedzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 24.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Oj chyba już w grudniu się nie uda... a w związku z warunkami lokalowymi to chyba Wy nas odwiedzicie... Na wiosnę to już może będzie się czym pochwalić . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 25.11.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jeszcze cały grudzień możecie do nas wpaść...pobiegamy za płytkami I jak decyzja odnośnie budowy? czekacie czy działacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 28.11.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witam w Twoim dzienniku. Zapowiada sie ciekawy domek - przynajmniej tak wygląda avatarek. jaka ma pow. uzytkowa? Moze wkleisz jakies rzuty, elewacje... kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 28.11.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Myślałam,że z tą adaptacją to raz dwa a dzisiaj się dowiedzialam, że musimy miesiąc czekać Naszą adaptację robi cały zespół ludzi (architekt, konstruktor, CAD-owiec, instalatorzy itd.) i trwa to już trzeci miesiąc. Zgodnie z umową. Właśnie wczoraj poczyniliśmy ostateczne ustalenia, podpisaliśmy papierki... W piątek nasz architekt ma złożyć dokumenty w Starostwie, do pozwolenia na budowę. Taka adaptacja to może być bardzo skomplikowana sprawa! Piszę - "może", bo - jak już pewnie wiesz - wszystko zależy od tego, ilu adaptacja wymaga zmian, poprawek itd... U nas to był też pewien proces, wymagający tez czasu ze względu na konieczność podjęcia pewnych decyzji, przemyślenia pewnych rozwiązań... A i od strony technicznej i formalnej nie jest to takie proste, trzeba zrobić mnóstwo nowych rysunków, albo ewentualnie ponanosić poprawki na stare, przeliczyć konstrukcję, jeżeli zmiany tego wymagały itd... Wszystko trzeba zrobić w 4 egzemplarzach. Potrzebne są też pewne uzgodnienia dotyczące przyłączy... Wierz mi, miesiąc to mało. No chyba, że adaptacja ma polegać jedynie na wrysowaniu domu w plan działki i zaprojektowanie przyłączy... Więc - powodzenia i informuj o postępach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.11.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witam w Twoim dzienniku. Zapowiada sie ciekawy domek - przynajmniej tak wygląda avatarek. jaka ma pow. uzytkowa? Moze wkleisz jakies rzuty, elewacje... kiedy zaczynacie? Witam, pow. uzytkowe 161m +garaz+kotłownia +pomieszczenie nad garażem. Mam nadzieję,ze zaczniemy w lutym. Rzuty wkleiłam w Dzienniku Bardzo podoba mi się Twój dach, jaka to dachówka?Super ,że jesteś już tak daleko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.11.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Naszą adaptację robi cały zespół ludzi (architekt, konstruktor, CAD-owiec, instalatorzy itd.) i trwa to już trzeci miesiącłki .... Saraha nie strasz mnie, ja liczę miesiąc adaptacja a miesiąc pozwolenie...no i już luty będzie Przesunięcie terminów jest niedopuszczalne no troche tych zmian mamy, nie duże,ale są Właśnie wyczytałam,że masz juz ekipę Super, to następny krok do przodu.Trzymam kciuki za następne kroczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 28.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No mnie kurcze wczoraj architekt postraszył, że ostatnio długo się czeka na pozwolenia podobno (termin ustawowy to chyba 64 dni), a też liczyłam na ten miesiąc od złożenia papierów! Szczególnie, że np. o przyłączenie wody możemy zacząć się starać dopiero, jak będzie pozwolenie. Co gorsza po wydaniu pozwolenia, czeka się jeszcze 14 dni na uprawomocnienie!!!! Podobno można złożyć jakieś oświadczenie i przyspieszyć sprawę... Będę się jeszcze dowiadywać. My chcielibyśmy zacząć w marcu, ale też boję się, że nie zdążę. No zobaczymy... Musi być dobrze! Ekipę mam juz zaklepaną, podpisaliśmy kilka dni temu umowę, nadal jednak nie mam kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 29.11.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Bądźmy dobrej myśli, że to wszystko krótko będzie trwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts