Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Projekt Lawenda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 915
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

podoba mi się Wasza dachówka, dokładnie szukam takiego samego kształtu/modelu dachówki jak u Was. I stąd moje pytanie... , ponieważ szczerze pierwszy raz spotykam się z tym producentem dachówki. Jak to wygląda cenowo i jakościowo, zwłaszcza jakościowo. NELSKAMP stoi na tej samej półce co Wienerberger? Osobiście przymierzam się do Wienerbergera Koramic E80 lub Creaton Megaton MZ5. Wy macie dokładnie taki sam wzór jakiego szukam.

Proszę o info jeśli to możliwe.

Pozdrawiam,

Nie mogę jeszcze wiele powiedzieć, bo dach ma jakieś pół roku, ale przed jego wyborem analizowałam dużo wersji różnych dachówek, porównywałam parametry itd i zdecydowaliśmy się właśnie na Nelskampa, mam nadzieję ,że będzie to słuszna decyzja. Cenowo raczej tak samo jak Wienerberger.

• 2 weeks później...

Aga kominek masz piekny -oj szczesciara z Ciebie :oops: W kuchni kolo na suficie tez prezentuje sie ciekawie.Nie wiem za co byly gratulacje od scabuni ale moge sie tylko domyslac i przylaczyc do nich :D

Ja nadal bez projektu i juz nie sypiam po nocach :( Mozesz mi napisac (moze byc na priv) przyblizone koszty stanu surowego u Ciebie oraz do etapu na ktorym jestes obecnie?

Widzac po fotkach pokoje na poddaszu nie powalaja wielkoscia( zwlaszcza po ociepleniu) ale z opinii skabuni nie sa najgorsze wiec pewnie Ty tez jestes z nich zadowolona?Aj jak ja teraz zaluje ze nie wybralam sie rok temu zobaczyc w realu lawende oshin.Maz mnie wtedy zbalamucil ze i tak nie bedziemy jej budowac to po co zawracac komus glowe.Mialabym teraz jak znalazl obraz domu od srodka a tak to tylko latam z metrem po domu i prubuje sobie wyobrazic poszczegolne pomieszczenia (najgorzej z tymi skosami)

troche zdziwilas mnei tym pozniejszym wycinaniem plytek-nie lepiej docinac u ukladac od razu?Sonika kiedys podawal linka do firmy ktora specjalizuje sie w takim wycinaniu wzorow z szablonu-moze zerkniesz?

Długo Cię nie slyszałam,Ty się wykończysz dziewczyno tymi projektami :wink: :D Męska decyzja i już :lol: :wink: Jesli chodzi o powierzchnię to dom wyszedł sporo wiecej niż te 166m2 uzytkowej, pokoje u góry są wg mnie odpowiednie i dość przestronne, ale ja to ten typ co woli mniejsze przytulniejsze, więc to kwestia gustu.Pokój nad garażem jest bardzo duzy. Jesli chodzi o koszty to Horyzont nie kłamie :wink: :evil: ... fakt, że na żadnym materiale nie oszczedzaliśmy tj. od fundamentów po dach staraliśmy się wybierać te rzeczy z wyzszej półki.Mam nadzieję,że w przyszlości to zaowocuje.Jesli chodzi o wycinanie płytek to rzeczywiście standardowo robi sie to w trakcie kładzenia płytek , natomiast w tym wypadku, żeby wzór był precyzyjnie ułożony (pas będzie przechodził przez płytki) fachowiec wybrał tą trudniejszę metodę.Dzieki za gratulację, za miesiąc mam termin więc mam jeszcze chwilkę.

Pozdrowionka i życzę trafnej decyzji w wyborze tego jedynego wymarzonego domku! :D

Agus zebys wiedziala-juz sie koncze :x Ja mialam wizje swojego domku ale jakos nikt z miejscowych nie potrafil mi tego precyzyjnie przeniesc na papier i wszystko zdechlo.Lawenda jest slicznym domkiem ale juz kolejna osoba mowi o wysokich kosztach a ja wlasnie dlatego tak dlugo dumam i wszystko analizuje ze jestesmy z tej strony bardzo ograniczenie(zreszta pewnie jak wiekszosc tylko ja na razie nie moge wziasc kredytu)

Tak przypuszczalam ze powiekszy wam sie rodzinka-jeszcze raz wszystkiego dobrego i trzymaj sie dzielnie jak przyjdzie czas :D Pewnie teraz to ty jeszcze na innych forach przesiadujesz :wink:

Ja mam dwojke chlopakow i marzyla mi sie kiedys dziewczynka (mojemu mezowi mniej) ale widze ze kolejna osoba potwierdza regule nowy dom-nowy potem wiec jeszcze wszystko przede mna :D Pochwal sie czy bedziesz miala corke czy synka?

kakusku buduj Lawendę.. ona jest 5 -osobowa, więc będzie motywacja coby córcię wykombinować :wink: :wink: :lol:

inezjuz tylko miesiąc.. ojjj to ci malutko zostało..

Kakusko ...no właśnie! pierwszy projekt, który wpadł Ci w oko...może będzie najlepszy :wink: i

A jesli chodzi o mnie to jeszcze chwilkę sie pokulam :lol:

Pozdrowionka