Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Projekt Lawenda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 915
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeśli chodzi o projektowanie zawodowo to architektura... ale krajobrazu :lol: ale nie ukrywam,że mam zamiar w kierunku wnętrz też się jeszcze troszkę porozwijać :wink:

Skoro architektura krajobrazu to nie moge się doczekac twojego ogrodu ;) podejrzewam że zwali nasz wszystkich z nog ... tak jak mieszkanie ;)

I jeszcze mam pytanko jeśli chodzi o Twój rozwój jeśli chodzi o wystrój wnętrz, czy myslisz o podyplomówce czy o jakimś kursie. Bo nie ukrywam że moja przyjaciółka ma takie marzenia ale jakos nigdy nie doastała kopa w tylłek żeby się zainteresować.

Pozdr.

Dzięki za wiarę w moje umiejętności :lol: :lol: :lol: Wizję na mój ogród już mam tylko żeby jeszcze funduszy starczyło :lol: :lol: :lol: Jeśli chodzi o projektowanie wnętrz to wolałabym podyplomówkę, myślalam o Politechnice Szczecinskiej natomiast to są roczne studia a ja mam dwójkę małych dzieci( mam 5 letnią córeczkę i 6 miesiecznego synka)więc w chwili obecnej byłoby trudno ...i tak robię tysiąc różnych rzeczy na raz :D ...koleżanka namawia mnie na praktyczny intensywny kurs w Warszawie, ukończyła go jakiś czas temu i jest bardzo zadowolona, to było jej marzenie i w tej chwili zawodowo zajmuje się tyko tym, fakt w Warszawie, tam jest trochę inny rynek,większe możliwości...no i ona wcześniej kończyła studia na Wydziale Grafiki więc było jej łatwiej, brakowało jej tylko praktycznych umiejętności

Witam :) . Niestety my stoimy, nie da rady przy takiej pogodzie... :( Zreszta może i by dało... ale nie wiadomo jak długo i gdzie byśmy "utknęli"... postanowilismy czekać do około marca, może wczesniej sie uda... Na pocieszenie :wink: kupiłam sobie ten zestaw mebli łazienkowych, który Ci pokazywałam- okazało sie ,że są z drewna i rzeczywiście b. dobrej jakości... Pozatym "zachorowałam" na tą kabine do dolnej łazienki... http://www.duschobad.pl/?p=dz9&product=52&PHPSESSID=458d6a2975f2fa664952c2455171ca7a Jest bezbrodzikowa... ale musze się wstrzymać chyba na razie , bo mój mąż jeszcze nie zdążył "uspokoić sie " po meblach... :D :wink: Pozdrawiam

Dzięki :D ,w przedpokoju mamy (mieliśmy :wink: ) tynk strukturalny woskowany ( Castorama)

Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym tynku? Nazwa, czy sami go kładliście?

Chciałabym zrobić coś takiego u nas w wiatrołapie, zeby po pół roku mieszkania nie trzeba było tego remontować od nowa. Poradź, proszę.

Czy wykonujesz projekty ogrodów zawodowo? :D

Największa zaleta tego tynku, to to,że bardzo ładnie pachnie i to jeszcze wiele miesięcy po remoncie :D Kolor to delikatnie łososiowy, nzaywał się chyba pustynny.... coś tam. W Castoramie to są tynki pierwsze we wnęce od strony dywanów, w tej alejce gdzie sa firanki (ale zamotałam :wink: ) Nie pamiętam nazwy, jak będę w Castoramie to napiszę. Wychodzi dość drogo , na przedpokój 6m2 zuzylismy 1,5 wiadra tynku to jest ok 600zl + 2 woski (po 80zl),ale bardzo ładnie wygląda. Sami nie kładliśmy go, mialam ekipę, ale nie jest to trudne, próbowałam :wink: Jesli chodzi o projektowanie ogrodów to jest to moje wykształcenie i moja pasja ::D :D :DW razie czego służę pomocą :wink:

A gdziez -miotam si miedzy 3 projektami i juz jestem tak bezsilna ze nawet przestalam je analizowac-ogladam sobie wnetrza i jest to duzo przyjemniejsze :D

Niedlugo bede na miejscu i sprubuje dorwac jakis fachowcow aby ocenili mi te projekty .Wygra pewnie najtansza opcja no chyba ze roznice nie beda zbyt duze(koszt wybudowania) to znow bede miala twardy orzech do zgryzienia :D Zagladnij na gg :wink:

Witam. Co słychać? Posuwacie się cos do przodu? :wink: Papiery na pozwolenie na budowe już złożyliście? My dzisiaj zamówiliśmy okna będzie ciemny dąb bagienny (niezła nazwa koloru :D ) , profil Veka, zaokrąglony. Chciałam przesuwne drzwi tarasowe, ale koszt ok. 2000zł większy od zwykłych otwieranych to stwierdziliśmy ,że za to lepiej troszke dołożyć i mieć... odkurzacz centralny. :wink: Pozdrawiam

Umowy jeszcze nie podpisaliśmy, ale raczej jestesmy na tą właśnie ekipę zdecydowani.Mamy jeszcze opcję oszczędzenia 10 000zl, ale mury i dach innin wykonawcy - no niby polecani, ale jakoś intuicja podpowiada mi żeby wybrać pierwszą ekipę.Obiecali skończyć całość w 4 - 4,5 miesiąca, fajne jest to ,że wszystkie materiały potrzebne do budowy domu po ich stronie

no faktycznie - nam powiedzieli, że większość szalunków itd. mają swoich, ale bez dodatkowych zakupów się nie obędzie, bo część jest jednorazowa. Zobaczymy, co to w praktyce oznacza. Ale rozumiem, że wypożyczenie sprzętu typu koparki itd. osobno? No termin też podobny... Wygląda na to, że będziemy szły "równo". Wiesz już z czego budujecie ściany? (sorry, że tak późno odpowiedziałam, ale byłam w Warszawie i miałam ważną sprawę do załatwienia).

I co? Faktycznie oddacie przed świętami papiery do starostwa? Trzymam kciuki, żeby się udało!