Gorgio 07.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Dekarz to owoc poszukiwań Fajne takie owoce, moje jakieś leniwe... Kiedy chciałbyś kłaść dach? Podpytam jak z terminem...jeśli byłbyś zainteresowany. U mnie jest cały maj ... do 20 czerwca Zapomnisz, że taki ktoś był u Ciebie na budowie, znaczy się na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 08.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 INEZ gratulacje z powodu rozpoczęcia budowy jak widzisz ja tez przymierzam się do budowy LawendyII, ale jestem daleko, daleko za Tobą. Najwczesniej to chyba zacznę na wiosne przyszłego roku. Jak sądzisz, uda Ci sie zmieścić w kosztorysie, który dostałaś z Horyzontu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 08.03.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witaj Aspect Super ,że budujesz II .Ja też się nad tym projektem zastanawiałam, tym bardziej,że z tyłu domku w tej chwili będę miała tylko 3 m.Przy Lawendzie II nie byłoby tego problemu.No ,ale już decyzja podjęta Jesli chodzi o kosztorys to w każdym rejonie Polski domek ten inaczej kosztuje. Stan surowy zamknięty w zalezności od regionu szacuje się na 230 000 -340 000. Oczywiście ja mam zamiar zmieścić się w tym pierwszym przedziale ,ale co z tego wyniknie tego nie wie nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 08.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Ja wybrałem dwójkę bo jedynka jest jednak troszeczkę za duza. To niby "tylko" albo aż 20m2. W budowie może wyjść jakieś 50 tys więcej za jedynkę. Będę na bieżąco obserwował Twoją Lawendę, Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 09.03.2008 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Trochę za dużo z tą różnicą Murarz wycenił mi te 20m na 25 000zł z materiałem więcej (ale nie mój murarz , to był pierwszy w castingu ... baaardzo drogi) W Horyzoncie piszą o różnicy 29 800zł, fakt netto, ale jak do tej pory to mieszczę się w kwotach z kalkulacji netto już brutto. Życzę szybkiego załatwienia wszystkich papierkowych spraw i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 09.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 To niby nie jest duzo, ale jak do tego dojdzie jszcze wykończeniówka to może byc blisko tych 50. Ja planuję zmieścić sie z w kwocie 500 tys pod klucz, więc pewnie zostanę przy jedynce. Miałaś może mozliwość oglądać Lawendę na żywo? Szczególnie interesuje mnie wielkośc salonu przy tym oknie z łukiem oraz pomieszczenia na piętrze. W galerii Horyzontu sa zdjęcia ale jak to zdjęcia nie mówią wszystkiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 09.03.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Widziałam Lawendę,ale tylko z zewnątrz...ma OGROMNY KOMIN...to najpierw zauważyłam Pomieszczenia nie będę duże,ale myślę, że właśnie dlatego domek będzie przytulny. Chcesz podnieść ściankę kolankową? Ja zostaję przy oryginale,boję się żeby dom nie stracił proporcji.Chociaz niektórym to się udało pomimo podniesienia ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 09.03.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Planuję podnieść sciankę o jakies 40 cm. Ale ostateczna decyzje podejme dopiero po obejrzeniu lawendy w realu. Tak samo w kwestii ewentualnego porzerzenia salonu o 80 cm. Wtedy automatycznie powiekszają sie te dwa pokoje nad salonem. Znam jedna Lawendowiczke która planuje poszerzyć salon. Jak okaże się że te pokoje na górze są ok to może zrezygnuję z podnoszenia scianki. W galerii horyzontu sa lawendy w podniesioną scianką i wydłuzonymi krokwiami. Nie wyglada to żle. Jak by była jeszcze deska czołowa to będzie podobnie jak w wizualizacji (chociaz nigdy tak samo, bo wizualizacje sa bez rynien) Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 09.03.2008 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ta obudowa skrzynkowa wokół dachu jest bardzo kosztowna głównie jesli chodzi o robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 09.03.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 To może i ja się "wtrącę" do dyskusji . Co to znaczy "obudowa skrzynkowa dachu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 09.03.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Rynny są zabudowane drewnem, ma to swoje plusy - ładnie wygląda i nie widać rynien ale i minusy różne śmieci się we wnęce gromadzą.No i dość kosztowne wykonanie.Gosiu na jakim etapie budowy jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 09.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Mam nadzieję , że w tym tygodniu w końcu zaleją strop.... Potem schody będa chyba szalować. Robimy jednak wylewane, po długich rozterkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 13.03.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Udało się wylać strop? a...właśnie dlaczego wylewany? my mamy terrive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 13.03.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Chyba nie dożyję do tego stropu.... leje u nas i wichury straszne od wczoraj... robota znów stoi . A co do terrivy i wylewanego to rozmawiałam z kilkoma budowlańcami, wszyscy twierdzą ,że monolityczny lepszy od terrivy bo potem sufit nie pęka jak to się czasami zdarza w terrivie, pozatym cieńszy o ok. 10 cm od terrivy , pozatym ścianki lepiej potem stawiać i coś do sufitu wieszać, bo nie zagraża Ci ,że trafisz między bloczki czy jakoś tak, ale do końca tego ostatniego argumentu nie zrozumiałam . Cenowo wychodzi podobnie, może monolityk ciut droższy, ale położenie trwa dużo dłużej i więcej roboty ma ekipa budowlana, więc zazwyczaj "odradza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 13.03.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 W taką pogodę to marna praca U nas też pada i wiatrzysko ,aż mi dzisiaj żal było jak patrzyłam jak kopali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.03.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Super te Twoje wykopaliska Ale \wam dobrze ze juz zaczeliscie-jak skonczycie SSZ a ja nadal bede sleczala nad tym moim projektem to moze znow zmienie zdanie i zaczne budowac...... U mnie na razie trwa akcja pomniejszania domku bo zrezygnowalam z Lawendy na rzecz mniejszego i jak mi sie wydawalo tanszego domku a na dzien dzisiejszy domek nieco spuchl i ma powerzchnie uzutkowa uwaga uwaga-parter 174 z garazem a pietro 90 mkw-po podlodze cos kolo 150.Sama nie wiem jak to sie stalo i zaczynam odchudzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.03.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 To rzeczywiście domek Ci się rozrósł Jeśli chodzi o lawendę to byłam mile zaskoczona na etapie zakupu stali zamiast ok 6000zł z kosztorysu na zbrojenie ław wydaliśmy 1400zł ...więc znowu jakieś oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 19.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Hej! Nam jutro w końcu zalewają strop . Co do stali to... hm... też się cieszyłam ,ze mniej wychodzi ale w kosztorysie to rozpiska jest najczęściej na cały domek a nie na same np. ławy, chociaż koszt ujęty w danym punkcie... tak więc chyba aż takie oszczędności niestety nie wychodzą . Fajnie ,ze już ruszyliście teraz szybko pójdzie i pewnie patrząc na naszą ekipę to nas przegonicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.03.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja bazuję nie na kosztorysie z projektu, tylko na zestawieniu kosztów wykonanych robót spisanych przez innego Inwestora więc to są realne wydatki. Bardzo jest to nam pomocne, do tej pory koszty mamy bardzo podobne ...no z wyjątkiem właśnie tych oszczędności na stali, ale podobno to zależy od podłoża. Od jutra układają u nas bloczki.Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja! http://img152.imageshack.us/img152/8632/wielkanocnejajkave2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts