Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Projekt Lawenda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 915
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiosna na dobre - od jutra cały tydzień cieplutki powyzej 15'C, zatem od pewnie pójdzie lepiej :wink: A z bloczkami robotnicy nie mają tak źle... u mnie w piwnicy - to dopiero trzeba było się namachać :roll: - przeszło 30 palet bloczków betonowych!!!

Masz gdzieś fotki kominka, jaki planujecie?? Koniecznie wklej nowe udokumentowania prac murarskich :wink:

Hej

Super widac juz zarys domku-niezle to wyglada.Piszesz ze kierownik jakby wiedzial....-to nie widzial mapy syt-wys przy budowie?

W sumie piwnica fajna sprawa na pewno bylaby wykorzystana ale koszty tez nie male wiec moze nie zaluj?

Gdzies przeczytalam ze dumasz nad ogrzewaniem-jezeli interesuje cie kociol na drzewo poczytaj sobie watek o piecu fex.

Kotlownia moze i spelni wymagania ale na pewno caly opal bedziesz musiala trzymac na zewnatrz i donosic.U nas kotłownia bedzie miala 13 metrow tyle ze ja nadal nie wiem czy bedzie piec na eko-groszek czy na "wszystko"(nie chce uzalezniac sie od jendego rodzaju paliwa) wiec musze miec minimalny skladzik w srodku.

Hej! Co taka cisza w zapiskach? Czyżby budowa idzie tak intensywnie ,ze nie ma czasu? :wink: . U nas też trochę ruszyło z miejsca... Podniesliśmy ściankę kolankową o jeden pustak, zalali dzisiaj wieniec, w przyszłym tygodniu może już przyjedzie więźba na dach... tyle ,ze znów pada :roll: Pozdrowienia

Inez - przepraszam za tak długą przerwę. Wracam na forum O powodach przerwy w nadawaniu napiszę na priva zaraz. Powoli będę uzupełniać luki w swoim dzienniku i czytać zaległości w Twoim i na forum. Obejrzałam sobie dziś Twoje fotki i wynika z nich, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie mamy właśnie postawione bloczki fundamentowe i zbrojenie na wieniec. Teraz szalują i w sobotę mają wylewać beton na wieńcu i słupach... O reszcie powoli poopowiadam.

... a to link do przejrzenia a prospos kominków. Może jednak znajdziesz to, co byś chciała, ale taniej

http://www.hajduk.com.pl/?k=katalog&w=&d=14&d1=40

Hej

....W sumie piwnica fajna sprawa na pewno bylaby wykorzystana ale koszty tez nie male wiec moze nie zaluj?

.U nas kotłownia bedzie miala 13 metrow tyle ze ja nadal nie wiem czy bedzie piec na eko-groszek czy na "wszystko"(nie chce uzalezniac sie od jendego rodzaju paliwa) wiec musze miec minimalny skladzik w srodku.

okazało się ,że na dwóch metrach już jest mokry piach więc dobrze ,że tej piwnicy nie robiliśmy, bo podchodziłaby wodą.Co do pieca to przeraziły mnie trochę koszty gazu (propan) i chcielibyśmy wspomóc ten gaz właśnie kotłem na ekopaliwo.Zobaczymy jak to będzie... :roll: a jak z Twoim projektem?poucinałaś trochę metrów? :lol:

Hej! Co taka cisza w zapiskach? Czyżby budowa idzie tak intensywnie ,ze nie ma czasu? :wink: . U nas też trochę ruszyło z miejsca... Podniesliśmy ściankę kolankową o jeden pustak, zalali dzisiaj wieniec, w przyszłym tygodniu może już przyjedzie więźba na dach... tyle ,ze znów pada :roll: Pozdrowienia

W tej chwili doba powinna mieć dla mnie 48h :D Ciągle w niedoczasie :roll: Więc tak budowa idzie intensywnie, mieliśmy mieć zalewaną dzisiaj płytę,ale kierownik się nie zgodził ,bo za wysokie ścianki mamy (9 warstw bloczków)najpierw musi się dobrze ubić , polewać wodą itd...i potem beton. Więc najpierw mury i beton później, podobno to nie ma znaczenia jaka kolejność,ale już bym miała jakąś podłogę :wink: To już niedługo stan surowy zamknięty u Was :D :D :D Gratulacje

Inez - przepraszam za tak długą przerwę. Wracam na forum O powodach przerwy w nadawaniu napiszę na priva zaraz. Powoli będę uzupełniać luki w swoim dzienniku i czytać zaległości w Twoim i na forum. Obejrzałam sobie dziś Twoje fotki i wynika z nich, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie mamy właśnie postawione bloczki fundamentowe i zbrojenie na wieniec. Teraz szalują i w sobotę mają wylewać beton na wieńcu i słupach... O reszcie powoli poopowiadam.

... a to link do przejrzenia a prospos kominków. Może jednak znajdziesz to, co byś chciała, ale taniej

http://www.hajduk.com.pl/?k=katalog&w=&d=14&d1=40

Cieszę się,że jesteś :D Czekam z niecierpliwością na nowe wpisy w Twoim dzienniku :D

Nie chwalę dnia przed zachodem słońca :wink: ,ale muszę przyznać ,że jak do tej pory to ekipa jest solidna. Kierownik dzisiaj też ich bardzo chwalił i podpytywał gdzie ja ich znalazłam?! Czasami pracuje na budowie 6-7 osób i aż miło patrzeć jak to szybko im idzie :D W soboty nie pracują,ale po tak pracowitym tygodniu to wcale im się nie dziwię.

Noooo... to jestem pod wrażeniem. Bardzo szybko Wam to idzie. U nas zalali wieniec na fundamentach, to przedłużyło wszystko, ale po adaptacji projektu trzeba było nieco wzmocnić konstrukcję domu. Ma być porządnie - niech będzie :) Zdążymy. A tak w sumie (może już pisałaś, nie nadrobiłam jeszcze zaległości w lekturze Twojego Dziennika), jaki macie zaplanowany harmonogram? Kiedy zamierzacie skończyć stan surowy otwarty, ale z dachówka włącznie? My planujemy do 15 sierpnia...