Sonika 21.03.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dzwon wesoło się rozlega,Pieśń potężna świat obiega.Oby serce też zostałonapełnione dzisiaj chwałąI tętniącym życiem wiosnyw Zmartwychwstania dzień radosny. http://images20.fotosik.pl/204/b9abe6467de40422.jpeg WESOŁEGO ALLELUJA! życzy Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 22.03.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Radosnych Świąt Wielkanocnych !!! http://kartki.onet.pl/_i/d/niebieski_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 25.03.2008 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dziękuję za życzenia dla Was również wszystkiego naj...naj...lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.03.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Inez, nareszcie zaczyna coś być widać Teraz to już poleci szybciutko w górę ...żeby tylko pogoda nadeszła wiosenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 27.03.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Pogoda raczej nie dopisuje - mamy zimę wiosną ale rzeczywiście powoli nabiera wszystko kształtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Wiosna na dobre - od jutra cały tydzień cieplutki powyzej 15'C, zatem od pewnie pójdzie lepiej A z bloczkami robotnicy nie mają tak źle... u mnie w piwnicy - to dopiero trzeba było się namachać - przeszło 30 palet bloczków betonowych!!! Masz gdzieś fotki kominka, jaki planujecie?? Koniecznie wklej nowe udokumentowania prac murarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 30.03.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 To jak ty masz 30 palet z piwnicą to ja chyba przesadziłam ,bo kupiłam 36 palet Mam nadzieję,że teraz pogoda już dopisze Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No to chyba troszkę dużo , ale moze tyle potrzeba? U nas oprócz bloczków sporo było betonowania lanego, no i piwnica pod połową domu, więc może to dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 01.04.2008 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Kierownik budowy mówi,że jeśli wiedziałby ,że tak dużo trzeba domek podnieśc zrobiłby u nas piwnicę, bo wyjdzie podobno...aż żal trochę, no ale cóż... już po fakcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 02.04.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Świetny projekt, zazdroszczę rozmachu Będę z niecierpliwościa czytała dziennik. kiedy planowana przeprowadzka???? Pozdraiwam z Podkarpacia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.04.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dziękuję.Przeprowadzka do roku czasu zalezy od postępów w pracach budowlanych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.04.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Hej Super widac juz zarys domku-niezle to wyglada.Piszesz ze kierownik jakby wiedzial....-to nie widzial mapy syt-wys przy budowie?W sumie piwnica fajna sprawa na pewno bylaby wykorzystana ale koszty tez nie male wiec moze nie zaluj?Gdzies przeczytalam ze dumasz nad ogrzewaniem-jezeli interesuje cie kociol na drzewo poczytaj sobie watek o piecu fex.Kotlownia moze i spelni wymagania ale na pewno caly opal bedziesz musiala trzymac na zewnatrz i donosic.U nas kotłownia bedzie miala 13 metrow tyle ze ja nadal nie wiem czy bedzie piec na eko-groszek czy na "wszystko"(nie chce uzalezniac sie od jendego rodzaju paliwa) wiec musze miec minimalny skladzik w srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 09.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Hej! Co taka cisza w zapiskach? Czyżby budowa idzie tak intensywnie ,ze nie ma czasu? . U nas też trochę ruszyło z miejsca... Podniesliśmy ściankę kolankową o jeden pustak, zalali dzisiaj wieniec, w przyszłym tygodniu może już przyjedzie więźba na dach... tyle ,ze znów pada Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 09.04.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Inez - przepraszam za tak długą przerwę. Wracam na forum O powodach przerwy w nadawaniu napiszę na priva zaraz. Powoli będę uzupełniać luki w swoim dzienniku i czytać zaległości w Twoim i na forum. Obejrzałam sobie dziś Twoje fotki i wynika z nich, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie mamy właśnie postawione bloczki fundamentowe i zbrojenie na wieniec. Teraz szalują i w sobotę mają wylewać beton na wieńcu i słupach... O reszcie powoli poopowiadam. ... a to link do przejrzenia a prospos kominków. Może jednak znajdziesz to, co byś chciała, ale taniejhttp://www.hajduk.com.pl/?k=katalog&w=&d=14&d1=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 10.04.2008 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Hej ....W sumie piwnica fajna sprawa na pewno bylaby wykorzystana ale koszty tez nie male wiec moze nie zaluj? .U nas kotłownia bedzie miala 13 metrow tyle ze ja nadal nie wiem czy bedzie piec na eko-groszek czy na "wszystko"(nie chce uzalezniac sie od jendego rodzaju paliwa) wiec musze miec minimalny skladzik w srodku. okazało się ,że na dwóch metrach już jest mokry piach więc dobrze ,że tej piwnicy nie robiliśmy, bo podchodziłaby wodą.Co do pieca to przeraziły mnie trochę koszty gazu (propan) i chcielibyśmy wspomóc ten gaz właśnie kotłem na ekopaliwo.Zobaczymy jak to będzie... a jak z Twoim projektem?poucinałaś trochę metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 10.04.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Hej! Co taka cisza w zapiskach? Czyżby budowa idzie tak intensywnie ,ze nie ma czasu? . U nas też trochę ruszyło z miejsca... Podniesliśmy ściankę kolankową o jeden pustak, zalali dzisiaj wieniec, w przyszłym tygodniu może już przyjedzie więźba na dach... tyle ,ze znów pada Pozdrowienia W tej chwili doba powinna mieć dla mnie 48h Ciągle w niedoczasie Więc tak budowa idzie intensywnie, mieliśmy mieć zalewaną dzisiaj płytę,ale kierownik się nie zgodził ,bo za wysokie ścianki mamy (9 warstw bloczków)najpierw musi się dobrze ubić , polewać wodą itd...i potem beton. Więc najpierw mury i beton później, podobno to nie ma znaczenia jaka kolejność,ale już bym miała jakąś podłogę To już niedługo stan surowy zamknięty u Was Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 10.04.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Inez - przepraszam za tak długą przerwę. Wracam na forum O powodach przerwy w nadawaniu napiszę na priva zaraz. Powoli będę uzupełniać luki w swoim dzienniku i czytać zaległości w Twoim i na forum. Obejrzałam sobie dziś Twoje fotki i wynika z nich, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie mamy właśnie postawione bloczki fundamentowe i zbrojenie na wieniec. Teraz szalują i w sobotę mają wylewać beton na wieńcu i słupach... O reszcie powoli poopowiadam. ... a to link do przejrzenia a prospos kominków. Może jednak znajdziesz to, co byś chciała, ale taniej http://www.hajduk.com.pl/?k=katalog&w=&d=14&d1=40 Cieszę się,że jesteś Czekam z niecierpliwością na nowe wpisy w Twoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 12.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ho ho ho - jak czerwono już Idziesz jak burza Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 12.04.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Nie chwalę dnia przed zachodem słońca ,ale muszę przyznać ,że jak do tej pory to ekipa jest solidna. Kierownik dzisiaj też ich bardzo chwalił i podpytywał gdzie ja ich znalazłam?! Czasami pracuje na budowie 6-7 osób i aż miło patrzeć jak to szybko im idzie W soboty nie pracują,ale po tak pracowitym tygodniu to wcale im się nie dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 13.04.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Noooo... to jestem pod wrażeniem. Bardzo szybko Wam to idzie. U nas zalali wieniec na fundamentach, to przedłużyło wszystko, ale po adaptacji projektu trzeba było nieco wzmocnić konstrukcję domu. Ma być porządnie - niech będzie Zdążymy. A tak w sumie (może już pisałaś, nie nadrobiłam jeszcze zaległości w lekturze Twojego Dziennika), jaki macie zaplanowany harmonogram? Kiedy zamierzacie skończyć stan surowy otwarty, ale z dachówka włącznie? My planujemy do 15 sierpnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts