INEZ2007 06.05.2008 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Słyszałam,że starczą zdjęcia? Chca jakies faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 06.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Do wypłaty każdej transzy wystarczą zdjęcia i wpisy w dzienniku budowy. Czasami jednak bank chce zweryfikować postępy prac poprzez inspekcje rzeczoznawcy (przewaznie przed wypłatą ostatniej transzy) i to kosztuje 250 zł w Mille Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 08.05.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Hej . U nas już więżba stoi . Po wielu perypetaich związanych z wyborem koloru podbitki w końcu będzie zbliżona do koloru okien (orzech). Robimy od razu podbitke a właściwie nadbitkę, bo chcemy taką wersję: "bez blachy" i krokwie widoczne. W jednym z Twoich postów gdzieś znalazłam ,ze zastanawiacie się nad drzwiami i... ta druga wersja , którą zamieściłaś to właśnie nasze drzwi . Mamy właśnie taki wzór, w kolorze orzech, rozmiar "100" a wiec szersze niż standartowe. Myślę, ze hol będzie ładnie doświetlony. Za drzwi bez montażu zapłaciłam 2500zł (ale się długo naszukałam ). Są z drewna sosnowego, ocieplone,, z jakimiś tam bolcami, podwójną wkładką, listwami itp. bajerami. Dogadałam się z montażystami okien i maja je nam zamontować "przy okazji" okien . Na drzwi czekaliśmy... 3 miesiące- ale już czekaja w garażu . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 08.05.2008 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Gratulacje z powodu więźby Mnie dzisiaj też miło zaskoczyła ekipa, przyjechałam...patrzę ...a my już mamy strop nad garażem Jeśli chodzi o drzwi to oglądałam już chyba ich tysiące Te co widziałaś: są z firmy NATURA, z drewna Meranti,wilekość 100+40cm doświetlenie i to jedyne ,które znalazłam o identycznym kolorze co nasze okna (tez orzech), oczywiście będę jeszcze szukać ,bo wolałabym znaleźć coś jeszcze tańszego. http://img206.imageshack.us/img206/6549/1113414840112vg7.jpg Pozdrowionka! ...mhhh chociaż byś jedną fotkę z budowy przysłała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 16.05.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 witam! od samego początku śledzimy z mężem jak powstaje twoja Lawenda.. my też jesteśmy jej wielbicielami i staramy się wcielić w życie nasze marzenie o tym domku.. trzymam kciuki za dalszy postęp prac i obiecujemy, ze będziemy nadal kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.05.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Pięknie rośnie Twój domek, ale wyślij jakieś nowe fotki Wiem, że czasu brak na wszystko (sama mam ten sam problem), ale moze chociaż jedno albo dwa zdjątka uda Ci się wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 witam! od samego początku śledzimy z mężem jak powstaje twoja Lawenda.. my też jesteśmy jej wielbicielami i staramy się wcielić w życie nasze marzenie o tym domku.. trzymam kciuki za dalszy postęp prac i obiecujemy, ze będziemy nadal kibicować Dzięki za kibicowanie. Cieszę się,że też budujecie Lawendę Trzymam kciuki za Wasze marzenie! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Pięknie rośnie Twój domek, ale wyślij jakieś nowe fotki Wiem, że czasu brak na wszystko (sama mam ten sam problem), ale moze chociaż jedno albo dwa zdjątka uda Ci się wrzucić? Monia mówisz i masz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 17.05.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 i małe pytanko - widziałam, że robisz pokój nad garażem.. a czy ostatecznie podnosisz ściankę kolankową? wolałabym tego nie robić, bo jak pokazują zdjęcia na forum Horyzontu - nawet po wydłużeniu krokwi efekt bywa różny.. ale ten pokój nad garażem kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Do Galeria_Artmag stan surowy zamknięty będzie nas kosztowało ok 230 000zł w tym z wiekszych wydatków to beton ok 27 000zł (najbardziej mnie boli), okna 32 000zł, dachówka 27 200zł, drewno na dach 15 800zł ( z deskowaniem), porotherm 25 -17 000zł, bloczki 7600zł,kominy ceramiczne Twister 5300zł,strop teriva ok 12 000 (nad garażem też) itp...itd... Za dach płacimy podobnie jak u Was. Mam nadzieję,że troszkę pomogłam Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 i małe pytanko - widziałam, że robisz pokój nad garażem.. a czy ostatecznie podnosisz ściankę kolankową? wolałabym tego nie robić, bo jak pokazują zdjęcia na forum Horyzontu - nawet po wydłużeniu krokwi efekt bywa różny.. ale ten pokój nad garażem kusi Ja bardzo się boję podnoszenia ścianki kolankowej, nie chcę żeby dom stracił proporcje więc żeby wykorzystać pomieszczenie na górze obniżyliśmy sufit w garażu do minimalnej wysokości potrzebnej przy bramie garażowej , nie pamiętam w tej chwili ile to było ,ale wiem ze na cały mechanizm przy bramie Normsthal nadproże musi mieć 23cm. Szef na budowie mówi,że to marnotrastwo miejsca pod dachem, ale idę w zaparte Nie chcę dużych pomieszczeń, ważne żeby dzieci miały swoje pokoje, sypialnia i garderoba a wielkość nie ma dla mnie szczególnego znaczenia.A i taka podpowiedź dla budujących Lawendę, zwrócie uwagę na nadproża w galerii Lawendy, w niektórych domach nadproże nie zachodzi na boczny mur ( a oto w tym chodzi) więc nie trzyma się na niczym. Szef budowy był w szoku jak mu kilka fotek pokazałam, szczerze powiedziawszy ja też wcale na to nie zwróciłam uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.05.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 No pięknie Wam rośnie domek! Idziemy łeb w łeb chętnie popodglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 17.05.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Inez wielkie dzięki!! świetny pomysł muszę spróbować wcielić go w życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 INEZ serce rośnie jak widać takie postępy: strop to koleny ważny krok A fakt faktem - ceny się robią kosmiczne Ile płacisz za tonę cementu netto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.05.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 No, no, no - pięknie! Tempo macie błyskawiczne A schody na poddasze jakie będą - szkieletowe, czy betonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 INEZ serce rośnie jak widać takie postępy: strop to koleny ważny krok A fakt faktem - ceny się robią kosmiczne Ile płacisz za tonę cementu netto? Za tonę cementu 385 zł .Najbardziej przerażają mnie ceny drewna i betonu, cieszę się ,że już w styczniu kupiliśmy więźbę, bo ceny są naprawdę kosmiczne. Wy też idziecie jak burza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Inez wielkie dzięki!! świetny pomysł muszę spróbować wcielić go w życie Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.05.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Wy też idziecie jak burza Pozdrawiam Ale masz poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 No, no, no - pięknie! Tempo macie błyskawiczne A schody na poddasze jakie będą - szkieletowe, czy betonowe? Schody będą betonowe,zakręcane. Moniu nie zdążyłam jeszcze opisać mojego zachwytu w Twoim dzienniku nad Twoim Clematisem Josephine, piękniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Wy też idziecie jak burza Pozdrawiam Ale masz poczucie humoru No co ty! Ten etap u nas trwał dłużej. Zobaczysz ,ze teraz to szybciutko mury urosną i zaraz potem strop.Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts