zone 08.06.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Firma robi różnego rodzaju meble.Czy ktoś z Was zna tą firmę? Mozna liczyć na ich solidność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.06.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 to dosyć duża firma, raczej nie firma "krzak"jeśli podoba ci się ich oferta, bo nie musito raczej nie ma się czego obawiaćja kupowałem ich blaty, ale nie wprost od nich, tylko przez pośrednika (jakiś sklepik na Ursynowie)blaty jak blaty - nie mam jakichś zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 08.06.2004 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 dzięki za info podobają mi się ich meble, ale obiło mi sie o uszy, że są bardzo nieterminowi może ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.06.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Mam klientów, którzy mają kuchnie z tej fabryki. Są zadowoleni. Ja też mam zamiar u nich zamawiać kuchnię i meble do gabinetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.06.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 obiło mi sie o uszy, że są bardzo nieterminowi może ktoś jeszcze? u mnie z blatami wywiązali się w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas76 13.11.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Przymierzam się do kupna nowej kuchni. Znajomi polecali mi Chobot. Co sądzicie o tej firmie? Jak z jakością ich mebli, terminowością wykonania?Z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 13.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Terminy - takie jak wszędzie czyli ok 1 miesiącCeny - wyższe niż w małych studiach o podobnej klasie (czyli niżej niż np. RUST - ale i wzornictwo słabsze)Jakośc - na ekspozycji wszystkie meble wyglądaja ok Ogromne dysproporcjie miedzy wyceną wstępna a końcową - u mnie wyglądało to tak że 1 wycena opiewała na 5600 a ostateczna 8800 - projekt ten sam, fronty ten sam materiał, okucia te same - nie wiem dlaczego - zrezygnowałem i ostatecznie zapłaciłem 6000.Generalnie juz byłem na nich nastawiony - ale te zmiany cen i warunki płatnosci sprawiły że dałem sobie spokój. (a tak na marginesie to meble będę miał z firmy współpracującej z Chobotem - biorą tam elementy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 13.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 My mamy kuchnię z Chobotu. Intensywnie użytkujemy ją od sierpnia. Moje wrażenia są takie: -terminy jak wszędzie -terminowość na medal -wycena przystępna, cena końcowa nie różniła się niczym od tego, co ostatecznie zapłaciliśmy -elastyczni (w trakcie realizacji naszej kuchni zmieniłam szafkę śmietnikową z tradycyjnej na dużą szufladę, nie było słowa marudzenia, bezproblemowo zrobili taką szafkę, jaką chciałam) -jakość mebli dobra, z całą pewnością lepsza niż BRW, ale do ideału im brakuje -montaż kuchni przeprowadzony bardzo sprawnie, wszystko przyjechało gotowe, zafoliowane, opisane Minusy: -kiepsko przyklejona płyta na ścianie, widać łączenia na styku płyt -nie za bardzo wyszedł montaż barku i opierającej się na nim witryny. Generalnie mogę powiedzieć, że jestem zadowolona i cieszę się, że wydałam mniej kasy niż się spodziewałam. Jakość adekwatna do ceny. Wizualnie cacy, a o niedociągnięciach wiemy tylko my, gołym okiem raczej nie widać. Zresztą nikt się aż tak nie wpatruje A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artione 14.11.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Stiv32, co do twojej przygody z Chobotem to jest to w wielu firmach nagminne niestety, że najpiew podają niższe ceny aby zwabić klienta, a później doliczają: niby dodatkowe elementy, vat, i różne inne cuda, aby tylko więcej kasy wyciągnąć. FORUMOWICZE!!!!!!! ŻĄDAJCIE NA PIŚMIE POTWIERDZONEJ CENY OSTATECZNEJ BRUTTO!!!!!!!!!!! Doszły mnie słuchy, że Chobot to górna półka? Dziwne Fronty z mdf-u foliowanego tak jak innych firm odklejają się od temperatury i wilgoci. A blaty - no cóż długość tylko 2,5 i 3m, a przecież bez problemu można kupić blaty do 4,2 m długości - w innych firmach. Co do tej górnej półki, to zależy, kto gdzie sięga. Dla mnie to co najwyżej średnia półka. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 14.11.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Wiem o tym - tyle że w Chobocie poszła cena w góre - a rabat 10% i zadnych targów. W innym studiu cena poszła w góre o 1000 zł (nie jak w Chobocie o 3000) i po negocjacjach, podpisaniu umowy cena wróciła do wyjściowej - 6000 (plus dodatkowo w ramach upustu lepsze okucia) - wiec nie czułem się robiony w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 08.11.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z fabryką mebli Chobot? Dobre lub złe? Jakiegoś projektanta do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 http://forum.muratordom.pl/post1479942.htm?highlight=chobot#1479942 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 08.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ooo, dzięki, a mnie search nic nie pokazał A może ktoś ma jakieś świeże doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.11.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ooo, dzięki, a mnie search nic nie pokazał A może ktoś ma jakieś świeże doświadczenia? mnie wyskoczyło sporo wątków w tym dzienniki budowy forumowiczów, którzy pewnie mają doświadczenia z tą firmą lub są posiadaczami ich kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts