vu196 08.11.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam, Tak, w wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=102677 znalazłem wyjaśnienie dlaczego nie mogę znaleźć postów n.t. konkretnego regulatora pogodowego: zareagować. Jedno zapytanie dla wyszukiwrki potrafiło sparaliżować forum na kilka minut. Ktoś tam z naszego działu wywalił wszystkie wyrazy, których długość wynosiła 3 i mniej znaków, następnie ja siedziałem pół dnia i wywalałem te, które pojawiają się najczęściej, a nie są związane z tematyką budownictwa, tylko zwykłymi utartymi słowami języka polskiego, po których nie ma sensu czegokolwiek tutaj szukać. Oczywiście te wyrazy Mineło pięć miesięcy. Czy coś w tej sprawie zrobiono? Jeśli nie, to mam propozycję: z wyszukiwarką można związać skrypt budujący listę szukanych słów krótszych niż czteroznakowe, która jest okresowo przeglądana przez moderatora w celu wyłuskania słów/symboli, które mają związek z tematyką forum i ich wyszukiwanie ma sens. Następnie te słowa powinny zostać dołączone do indeksu haseł możliwych do wyszukania. Inna sprawa: Proszę o wyświetlanie jakiego hasła dotyczą znalezione wyniki. Zamiast: Znaleziono 7 wyników mogłoby być: Znaleziono 7 wyników dla: vrc420 Kolejna sprawa: może to jest, ale chyba nie - przydałaby się możliwość przechowania w profilu, albo w cookie ostatniego hasła i opcji wyszukiwania, a podświetlanie wyszukiwanych haseł nie powinno być boldem, tylko wyraźnym, zakazanym kolorem. Pozdrawiam. PS. Proszę mi nie radzić w stylu: użyj google. Google używam przynajmniej godzinę dziennie i znam jej zalety. Jasne, że można sobie poradzić inaczej, tylko po co? Raz admin nad tym przysiądzie, przypomni sobie składnię PHP, a potem moderator raz na tydzień zerknie pogłebiając swoją wiedzę o budownictwie i zaoszczędzą wiele czasu wszystkim forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts