Gość bankroot 06.08.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Witam wszystkich, czy ktoś zna jakiś b. dobry środek do zlikwidowania małego odprysku w dnie wanny emaliowanej (zależy mi na dokładnej nazwie i ew. gdzie szukać) ? pozdrawiam bankroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 07.08.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Tak, znam taki środek, ale jest przeznaczony głownie do wanien blaszanych. Pytaj poprostu o emalię zaprawkową do zlewów i wanien. W każdym większym sklepie z farbami bez problemu powinieneś ją dostać. Producentów jest wielu. Drobną wadą jednak jest to, że biel emalii może się odróżniać od bieli wanny.. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Tak, znam taki środek, ale jest przeznaczony głownie do wanien blaszanych. a jakaś konkretna nazwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 31.08.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Handlowałem czymś takim i nie miało dokładnie sprecyzowanej nazwy. Poprostu emalia zaprawkowa do wanien, brodzików i zlewozmywaków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 30.01.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam! Czy ktoś może wie jak naprawić porysowaną wannę akrylową? Wiem, że ten temat był już poruszany na forum ale nie umiem odszukać tego wątku.Kupiłam wannę akrylową w Castoramie. Niestety osoby montujące wannę, nie wypakowały jej do końca -zostawili tekturę na brzegu wanny - nie sprawdzili jak ten brzeg wanny wygląda przed przykręceniem nóżek. Zgodnie z gwarancją po przykręceniu nóżek nie można dochodzić roszczeń z tytułu uszkodzeń mechanicznych. Okazało się, że pod tekturowym opakowaniem krawędź wanny jest zadrapana (pomimo warstwy ochronnej z folii). Tak więc uszkodzenie raczej nie powstało w transporcie. No i teraz mam kłopot. Zarysowanie jest na dodatek zabrudzone. Czy można to czymś wyczyścić i wypolerować? Pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ixi58 03.09.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 witam czy mozna czyms skutecznie zamalowac obicia wanny metalowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.09.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 emalia zaprawkowa dostępna w kazdym malarskim sklepie lub 1001 drobiazgow (nie szukaj w marketach) koszt 3 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.09.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 dziala na wannach blaszanych jak i zeliwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik17 15.10.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 czy ktos zna sposob na renowacje wanny zeliwnej ? moze jest znana komus skuteczna farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.10.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Podobno jest taka specjalna farba-popytaj w marketach i innych sklepach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 farba emaliowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 17.10.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 WitamKiedyś kupiłem specjalną farbę z utwardzaczem do renowacji wanien w Wawie przy Żelaznej ale było to ładnych kilka lat temu, a farba była chyba niemiecka i dosyc droga. Dokładnie zmatowiłem starą powłokę (oscylacyjna) potem w opakowaniu tej farby był jakiś środek do przetarcia i odtłuszczenia przed malowaniem, nagrzałem trochę wannę opalarką, wymieszałem składniki i malowałem wałeczkiem chyba dwe warstwy - piekielnie śmierdziała ta farba. Efekt mnie powalił - wanna jak nowa służy do dzisiaj ale już nie mnie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.10.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 No właśnie - tez mi ktoś o czyms takim opowiadał. Trzeba by popytać może producentów farb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 23.10.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 http://www.odnawianie.pl/ths.php.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.10.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam Kiedyś kupiłem specjalną farbę z utwardzaczem do renowacji wanien w Wawie przy Żelaznej ale było to ładnych kilka lat temu, a farba była chyba niemiecka i dosyc droga. Dokładnie zmatowiłem starą powłokę (oscylacyjna) potem w opakowaniu tej farby był jakiś środek do przetarcia i odtłuszczenia przed malowaniem, nagrzałem trochę wannę opalarką, wymieszałem składniki i malowałem wałeczkiem chyba dwe warstwy - piekielnie śmierdziała ta farba. Efekt mnie powalił - wanna jak nowa służy do dzisiaj ale już nie mnie... Pozdrawiam Hurrra , niech zyja epoksydy. Przywiozlem onegdaj ten specyfik z NRD i to samo zrobilem z obitym, emaliowanym zlewem. Nikt mi nie chcial uwierzyc wowczas, ze nie mam zadnych znajomosci w GS-sie i ze nie dostalem "nowki" spod lady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 25.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Właśnie odkryłam, że moja nowiutka wanna jest porysowana, prawdopodobnie zrobił to kafelkarz (właśnie robimy tą łazienkę, folia nie wiedzieć czemu zdjęta), ale nie to jest istotne, nie przyłapałam więc nie wiem.Mam pytanie-czy da się coś z tym zrobić. Zarysowania są spore i w widocznym miejscu na rancie wanny. Płakać mi się chce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 25.02.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ciężka sprawa... jak przekazywalas wanne wykonawcy i byla na calej folia to powinien byl sciagnac tylko przy brzegach- dociskanie plytek i takie tam a jak idiot sciagnal z calej to zwal na niego koszty wymiany i wstawienia nowej! Ja bym tak zrobil... Trzeba byc bezlitosnym tak jak oni sa dla nas bezlitosni... Nie ma ze boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 25.02.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Są pasty polerskie do akrylu oraz jakieś zestawy naprawcze - w sklepach z art. sanitarnymi. Zależy jak głęboka rysa. Kafelkarz pewnie się i tak nie przyzna. U mnie nigdy nie udało się znależć winnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 26.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WitamPosmaruj mleczkiem cif powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ag-gA 16.01.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Czy ktoś może mi poradzic jak zabezpieczyc uszkodzenie wanny akrylowej? Cos mi do niej spadło i powstał odprysk o powierzchni ok 0,5 cm kw i niewielkiej głębokości.Co z tym można zrobić? Czy zamalowac to czyms? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts