biesy 17.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 witam my pomalowaliśmy farba olejna ... moze to nie jest idealne rozwiazanie ale sprawdza sie u nas od 4 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkos71 17.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jeśli ubytek nie jest duży to faktycznie można tylko przemalować, jeśli przeszkadza można podziałać tak jak radzą tu fachowcyhttp://forum.leroymerlin.pl/read.php?21,1003,1208#msg-1208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ag-gA 21.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 15.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 od 4 moi rodzice są posiadaczami wanny akrylowej. wanna jest już trochę zarysowana, mimo, że czyścimy ją cif-em. w miejscu gdzie jest puszczana woda, pojawiły się żółtawe plamki, których nie da się niczym wyczyścić. czy jest szansa że odratujemy wannę? jakimi środkami? jak zlikwidować zarysowania? czy są jakieś preparaty impregnujące akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvetka 15.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Cif-a nie polecam, ani żadnych mleczek. Zawierają środki ścierne, a akryl jest bardzo delikatny. Najlepiej używać środków w żelu. Jeśli chodzi o rysy, to trzeba nabyć zestaw do renowacji. W skład tego wchodzi pasta polerska, która usunie wszystkie rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 16.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 gdzie można dostać taki zestaw? normalnie w sklepach instalacyjno-sanitarnych? czy ktos juz stosował cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.03.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 znalezione na stronie http://www.kolo.com.pl: Renowacja wanny akrylowejW jaki sposób odnowić wannę akrylową? Zarysowania i zadrapania powstałe na powierzchni akrylowej można wygładzić za pomocą zestawu pielęgnacyjnego KOŁO. Jest to papier ścierny o różnej grubości ziarna oraz pasta polerska. W przypadku ubytków akrylu należy zastosować zestaw naprawczy. Składa się on z płynnego akrylu i utwardzacza, które należy połączyć i wypełnić ubytek. Dokładna instrukcja użycia dołączona jest do produktu. Można również skontaktować się z naszym Autoryzowanym Zakładem Serwisowym (http://www.kolo.com.pl/serwis.html). Zestawy do akrylu można zamówić w sklepach, które oferują produkty Koło. Zakupu można dokonać np. poprzez nasz sklep internetowy (http://sklep.kolo.com.pl/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 18.03.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Inny sposób to poszukać wsród znajomych lakiernika samochodowego i poprosić go o taka usługę. Doskonale będzie wiedział jak się do tego zabrać. Jak ktoś chce sam to proszę: 1. Zmatowić całą wannę papierem ściernym na mokro o granulacji P1200 - cena 1,5 zł2. Zmyć pył i czynność powtórzyć papierem o granulacji P2000 - cena 1,5 zł3. Zmyć4. Jak ktoś posiada szlifierkę kątową z regulacją obrotów to zakupić gąbkę polerską z gwintem M14 (biała lub pomarańczowa) - cena ok. 15 zł5. Zakupić w mieszalni lakierów samochodowych pastę polerską np. Farecla G3 (często sprzedają na wagę) a wystarczy 100g - cena za 100g ok 20 zł6. Zwilżyć gąbkę, na wannę ponakładać punktowo pastę (co 20 cm)7. Polerować na obrotach 1400 -1800, ze średnim dociskiem Czas potrzebny: ok 1 godz. Można też kupić pastę do polerowania ręcznego, ale wtedy efekt jest gorszy i trzeba się namachać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 06.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Jaki klej polecacie do ubytków w akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareqpolen 13.12.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, niemiecka firma, która produkowała cyklob, degaussa, ma w swojej ofercie tzw. reperaturki do akrylu - białe, eurobiałe i inne. Widziałem je w ofercie jedego z producentów wanien akrylowych z płn Polski za 105 zł netto. Firma z Gryfic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambas 23.12.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 WitamMam problem z wanną akrylową. Niestety ekipa pod moją nieobecność pomalowała mi łazienkę, jednak nie zabezpieczyła w należyty sposób wanny, na której w tej chwili znajdują się różnego rodzaju kropki po farbie lateksowej i gruncie. Jak to usunąć nie niszcząc powłoki wanny?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.12.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 wodny papier ścierny kup i zrób polerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambas 23.12.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 OK, teoretycznie polerka bedzie skuteczna, ale przypuszczam ze nie w wykonaniu "zrób to sam". Nie ma mniej inwazyjnych metod, jakiegoś płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 23.12.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 ja tez mialam takie kropki - delikatnie sczyściłam je Cif-em, a te większe ostroznie zeskrobałam nożykiem, na szczęście nie nabroiłam i zadnych rys nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.12.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Drobny papier ścierny jest mało inwazyjny, ruchy koliste łapką i bedzię super pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
80andrzej 16.02.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam, Mam poważny problem jak wyczyścić wannę akrylową zabrudzoną lakierem lub farbą (obstawiam lakier do malowania drewna, ale 100% pewności nie mam). Jeśli ktokolwiek wie czym to wyczyścić jednocześnie nie rysując wanny, to będę ogromnie wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 26.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Hej!Możesz delikatnie potzreć zmywaczem do paznokci (najlepiej bez acetonu).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 27.02.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Też bym tak spróbowała. Raz chlapnęłam na moją lakierem do paznokci i z drżeniem serca przetarłam zmywaczem. Szybko zeszło, od razu spłukałam wodą (miałam wizję, że zmywacz zacznie się wgryzać w akryl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 27.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 zmywacz moze zmatowić! a znany sposób stosowany przez serwisy i sklepy lazienkowe na wszystkie uszkodzenia na akrylu głównie porysowania otarcia, zabrudzenia to pasta polerska (taka do samochodów) kupisz w kazdym sklepie motoryzacyjnym! wyczysci i będzie wyglądac jak nowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.em.ka 27.02.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 dokładnie tak jak wyżej, tez polecam ten sposób. u znajomej ekipa wylewała resztki różnych cudów do wanny - wanna wyglądała bardzo źle....pasta polerska pomogła i zabezpieczyła. nie uszkodziła powierzchni akrylu, tak żeby brud łatwiej przywierał....polecam ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts