Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile powinien wziasc kierownik budowy

joannamichal

Recommended Posts

witam

czy moze mi ktos powiedziec ile powinien wziasc kierownik budowy za maly domek w stanie surowym w okolicach brennej i czy ktos zna jakiegos dobrego kierownika i nie drogiego z tych okolic to prosze o namiary z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

JESTEM Z CIESZYNA, ROZMAWIAŁAM Z MOIM POTENCJALNYM KIEROWNIKIEM, KTÓRY ZA DOM O POWIERZCHNI OK. 140 M. CHCE 2000. MA BYĆ NA KAŻDY TELEFON, JEST POLECONY PRZEZ MOJEGO SZEFA. JESZCZE NIE ZACZEŁAM BUDOWY ALE JUZ DUZO POMÓGŁ MI PRZY BUDOWIE DROGI. MA SWOJĄ FIRMĘ BUDOWLANĄ, ALE MI BEDZIE BUDOWAĆ KTOŚ INNY,

Witam

Mój powiedział,że weźmie 1200 zł za całą budowę. :D Prosty dom 140 m ze studiaprojekt.600 zł przed (już zapłacone) ,reszte na koniec.Ma również swoją firmę i bedzie mi budował cały dom.Spotkałem się z nim juz kilkakrotnie mimo,iż będe zaczynał na wiosnę sprawił bardzo pozytywne wrażenie-swoją punktualnością i troskliwością o moją kieszeń i jak najlepsze rozwiązania -wszystko tłumaczy co i jak :o .Buduje i kierowniczy od Pszczyny po Wisłe.Widziałem jego robotę u kilku znajomych i nikt nie narzekał- po jednodniowym namyśle od razu się zdecydowałem 8) .Czy dobrze?Czas pokaże choć po tych kilku spotkaniach myślę,że tak.

Szukałem na śląsku cieszyńskim kierowników przez lato i rozpiętośc cenowa duża

Kierownik budowy z ramienia wykonawcy, a nawet wykonawca i kierownik budowy w jednej osobie - to niezbyt dobre połączenie.

to w sumie zależy czy kierownik jest potrzebny tylko do wpisu w dzienniku budowy jako podkładka, czy rzeczywiście ma pilnować i sprawdzać wykonawcę. U mnie ma pilnować porządnie, bo my się nie znamy.

Bierze 3.000

Za dość skomplikowany dom 300m2 kierownik wziął/weźmie docelowo 1500+100zł/przyjazd.

Był na etapach :

fundamenty ( przed i w czasie zalewania)

wieniec na ścianie fundamentowej

wieniec "górny", podciągi i strop

więźba

W zasadzie nie widzieliśmy konieczności jego częstszych odwiedzin...

• 1 month później...

wklejam to z innego mojego postu : ( jak jakies pytania to gg 8359457 )

My budujemy kawałek za Piotrkowem dokładne 8km w kierunku na Łask ( jest to wieś , posiadamy działke w jednym kawałku o powierzchni 2 ha )

a o to projekt i kilka danych :

Oto Nasz domek:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=271&IdKolekcji=

Powierznia netto 157m2

Budowaliśmy w II połowie 2007r (murarze przyszli na początku września a dekarze wyszli na początku grudnia)

Stan surowy bez okien zamkneliśmy w grudniu 2007r.

Wprowadziliśmy kilka zmian : zrezygnowalismy z garażu na kożyść pokoju ( będzie wolnostojący ) , wybudowaliśmy jeszcze jeden komin ( do kominka ) , zamiast z suporexu domek był stawiany z Thermophoru 25P+W , kominy z kształtek schnidela , dach kryty Termomembraną Dorken Maxx Titan , z ceglastej dachówki podwójne S - Brass , strop monolityczny , filarki i kominy wykańczane z żółtego klinkieru ,

Murarze za postawienie ścian nośnych i działowych , strop , kominy , filarki - 9000zł

Cieśla za więźbe dachową (220m2 dachu) - 2000zł

Dekarz za pokrycie membraną , obróbki dekarskie , rynny i krycie dachówką - 8000zł

Ps. Razem z materiałami stan surowy z robocizną i nawiezieniem przeszło 800ton ziemi na dziłkę kosztował nas prawie 150tys zł

ja znalazłem za 1350 (5 wizyt na budowie).

przy okazji:

na ile wycenilibyście:

http://forum.muratordom.pl/projekt-aps-41-p-koszty-budowy,t121140.htm

z góry dziękuję za udział w ankiecie,

pozdrawiam

cholera :D jakbym wiedzial jak sie glosuje w takiej ankiecie, zaglosowalbym - a tak moge tylko napisac, ze robocizne za taka chalupe okreslilbym na poziomie miedzy 45 a 55 K PLN