joannamichal 08.11.2007 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 witamczy moze mi ktos powiedziec ile powinien wziasc kierownik budowy za maly domek w stanie surowym w okolicach brennej i czy ktos zna jakiegos dobrego kierownika i nie drogiego z tych okolic to prosze o namiary z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 09.11.2007 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 JESTEM Z CIESZYNA, ROZMAWIAŁAM Z MOIM POTENCJALNYM KIEROWNIKIEM, KTÓRY ZA DOM O POWIERZCHNI OK. 140 M. CHCE 2000. MA BYĆ NA KAŻDY TELEFON, JEST POLECONY PRZEZ MOJEGO SZEFA. JESZCZE NIE ZACZEŁAM BUDOWY ALE JUZ DUZO POMÓGŁ MI PRZY BUDOWIE DROGI. MA SWOJĄ FIRMĘ BUDOWLANĄ, ALE MI BEDZIE BUDOWAĆ KTOŚ INNY, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannamichal 09.11.2007 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 dzieki ci bardzomozesz mi dac namiary do niegopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 13.11.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam Mój powiedział,że weźmie 1200 zł za całą budowę. Prosty dom 140 m ze studiaprojekt.600 zł przed (już zapłacone) ,reszte na koniec.Ma również swoją firmę i bedzie mi budował cały dom.Spotkałem się z nim juz kilkakrotnie mimo,iż będe zaczynał na wiosnę sprawił bardzo pozytywne wrażenie-swoją punktualnością i troskliwością o moją kieszeń i jak najlepsze rozwiązania -wszystko tłumaczy co i jak .Buduje i kierowniczy od Pszczyny po Wisłe.Widziałem jego robotę u kilku znajomych i nikt nie narzekał- po jednodniowym namyśle od razu się zdecydowałem .Czy dobrze?Czas pokaże choć po tych kilku spotkaniach myślę,że tak. Szukałem na śląsku cieszyńskim kierowników przez lato i rozpiętośc cenowa duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Kierownik budowy z ramienia wykonawcy, a nawet wykonawca i kierownik budowy w jednej osobie - to niezbyt dobre połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 13.11.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Kierownik budowy z ramienia wykonawcy, a nawet wykonawca i kierownik budowy w jednej osobie - to niezbyt dobre połączenie. to w sumie zależy czy kierownik jest potrzebny tylko do wpisu w dzienniku budowy jako podkładka, czy rzeczywiście ma pilnować i sprawdzać wykonawcę. U mnie ma pilnować porządnie, bo my się nie znamy. Bierze 3.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 15.11.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Za dość skomplikowany dom 300m2 kierownik wziął/weźmie docelowo 1500+100zł/przyjazd. Był na etapach :fundamenty ( przed i w czasie zalewania)wieniec na ścianie fundamentowejwieniec "górny", podciągi i stropwięźbaW zasadzie nie widzieliśmy konieczności jego częstszych odwiedzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 22.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Okolice Krakowa - 1600 zł. Przyjeżdża jak się zadzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 22.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 U nasz chce 1600 zł - budowa domu i rozbiórka starego. Dom nieskomplikowany ale za to dach troszkę . Zrobił na nas bardzo dobre wrażenie, podsunął kilka ciekawych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 03.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 w okolicach piotrkowa tryb to 1000-1500 zl. ja mam szczecie poprowadzi mi to wujek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 03.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 o widze ze tu też ktoś z Piotrkowa - pozdrawiam , mój kierownik budowy wzioł 1000zł ( budowałem w II połowie 2007r pozwolenie otrzymaliśmy 21 lipca 2007 - stan surowy skończyłem w grudniu 2007r ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 04.01.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 witam pana z Piotrkowa Tryb , ja skonczyłem punkt 0-ro, i w marcu/kwiecien muruję sciany mysle że w 1 miesiac sie wyrobię, a jaki pan duży dom wybudowal moze w mojej okolicy ja buduję na Zalesickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 04.01.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 wklejam to z innego mojego postu : ( jak jakies pytania to gg 8359457 ) My budujemy kawałek za Piotrkowem dokładne 8km w kierunku na Łask ( jest to wieś , posiadamy działke w jednym kawałku o powierzchni 2 ha ) a o to projekt i kilka danych :Oto Nasz domek: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=271&IdKolekcji= Powierznia netto 157m2 Budowaliśmy w II połowie 2007r (murarze przyszli na początku września a dekarze wyszli na początku grudnia)Stan surowy bez okien zamkneliśmy w grudniu 2007r. Wprowadziliśmy kilka zmian : zrezygnowalismy z garażu na kożyść pokoju ( będzie wolnostojący ) , wybudowaliśmy jeszcze jeden komin ( do kominka ) , zamiast z suporexu domek był stawiany z Thermophoru 25P+W , kominy z kształtek schnidela , dach kryty Termomembraną Dorken Maxx Titan , z ceglastej dachówki podwójne S - Brass , strop monolityczny , filarki i kominy wykańczane z żółtego klinkieru , Murarze za postawienie ścian nośnych i działowych , strop , kominy , filarki - 9000zł Cieśla za więźbe dachową (220m2 dachu) - 2000zł Dekarz za pokrycie membraną , obróbki dekarskie , rynny i krycie dachówką - 8000zł Ps. Razem z materiałami stan surowy z robocizną i nawiezieniem przeszło 800ton ziemi na dziłkę kosztował nas prawie 150tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeskow 04.01.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Mojemu kierownikowi zapłaciłem 1500 zł. Obliczył sobie, że będzie na budowie około 10 razy, a więc po 150 zł. I rzeczywiście: stawiał się na każde wezwanie - w sumie przyjechał... 10 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 04.01.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 04.01.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 pomorskie 1500 dom + budynek gospodarczy 500 polecany przez wielu. Chcialam znalesc kogos nizaleznego od wykonawcy, ale jak sie pozniej okazalo swiat jest za maly:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernabeu 07.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 czesc pracy!spotkalem sie z wycena 150 PLN od wizyty - mniej wiecej 4-5 wizyt na budowie/na miesiac - oczywiscie kwestia otwarta, do dyskusji - okolice Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 14.01.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 ja znalazłem za 1350 (5 wizyt na budowie). przy okazji:na ile wycenilibyście:http://forum.muratordom.pl/projekt-aps-41-p-koszty-budowy,t121140.htm z góry dziękuję za udział w ankiecie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernabeu 14.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 ja znalazłem za 1350 (5 wizyt na budowie). przy okazji: na ile wycenilibyście: http://forum.muratordom.pl/projekt-aps-41-p-koszty-budowy,t121140.htm z góry dziękuję za udział w ankiecie, pozdrawiam cholera jakbym wiedzial jak sie glosuje w takiej ankiecie, zaglosowalbym - a tak moge tylko napisac, ze robocizne za taka chalupe okreslilbym na poziomie miedzy 45 a 55 K PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 15.01.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Okolice powiatu wloszczowskiego woj. świetokrzyskie 2000zł i dojazd kierownika na telefon. Ja na szczescie mam kolegę, który zadeklarował się nieodpłatnie pełnić te funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts