adrek17 09.11.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 czy mogliby obyci w pismie forumowicze rzucic kilka koncepcji jak powinno sie zrobic ocieplenie i obrobke balkonusciane mam ocieplona 15 cm styropianu, kier. budowy mowi ze balkon powinienem calutki ocieplic gdzies 4 cm (od dolu, gory, na kantach)problem u mnie polega na tym ze gora balkonu zostala juz ocieplona 5cm styropianu i wylewka zostala zrobiona wiec jesli teraz dodac 4cm na kantach balkonu to wylewka tego nie bedzie obejmowac i jeden madry majster twierdzi ze woda bedzie wplywac pod ten styropian, ja myslalem zrobic to w ten sposob:dac te 3-4cm styropianu na kantach, siatke zaciagnac dluzej tak by obejmowala kawalek wylewki, zaciagnac klejem, na to folie w plynie tak by zaizolowac i wody nie przepuscic do styropianu i tam gdzie jest to mozliwe (balkon w czesci ma ksztalt polkola) dac obrobke blacharska a w czesci wypuscic plytke kilka cm za balkonczy to ma sens? chyba ze nie ma sensu go izolowac, z tego co wiem wielu nie ociepla balkonubtw - czym - poza oczywiscie stratami ciepla - to grozi? bede wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 kier. budowy mowi ze balkon powinienem calutki ocieplic gdzies 4 cm (od dolu, gory, na kantach) Dobrze mówi. I tak musisz zrobić jakąś obróbkę, np z blachy lub specjalne profile okapowe, bo woda będzie ciekła po ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 kier. budowy mowi ze balkon powinienem calutki ocieplic gdzies 4 cm (od dolu, gory, na kantach) Dobrze mówi. I tak musisz zrobić jakąś obróbkę, np z blachy lub specjalne profile okapowe, bo woda będzie ciekła po ścianach. Zle mówi, 8 cm z kazdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.11.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 kier. budowy mowi ze balkon powinienem calutki ocieplic gdzies 4 cm (od dolu, gory, na kantach) Dobrze mówi. I tak musisz zrobić jakąś obróbkę, np z blachy lub specjalne profile okapowe, bo woda będzie ciekła po ścianach. Zle mówi, 8 cm z kazdej strony. No tak, grubość za mała, ale metoda OK. O to mi chodziło Chociaż lepsze 4 cm niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.11.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 No właśnie te balkony - wspaniałe mostki cieplne - dlatego jeden już z projektu wywaliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.11.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 demonizujesz, jak sie wie jak, to żaden problem, tyle, że po ociepleniu dookoła, czasami grubo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 11.11.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 kier. budowy mowi ze balkon powinienem calutki ocieplic gdzies 4 cm (od dolu, gory, na kantach) Dobrze mówi. I tak musisz zrobić jakąś obróbkę, np z blachy lub specjalne profile okapowe, bo woda będzie ciekła po ścianach. Zle mówi, 8 cm z kazdej strony. A dlaczego 8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 No właśnie te balkony - wspaniałe mostki cieplne - dlatego jeden już z projektu wywaliłam. Z okien też zrezygnuj, bo jak się źle osadzi to będą potężne mostki cieplne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 11.11.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 może powinieneś raczej sie martwić nie ociepleniem a okuciami i papa.Jeżeli masz juz pomalowana elewację zagruntowanie plyty balkonu pod pape termozgrzewalna w tych warunkach pogodowych moze byc problematyczne (zniszczenie elewacji).Powinno sie dac grunt, pape podkladowa termozgrzewalna, okucia z blachy tytan-cynk polutowane i wierzchnia warstwe grubej papy dobrej jakosci przypominajaca powloke tartanowa.Jezeli wysokosc pozwoli mozna docieplic i zalac, jezeli nie ukladac plytki na gorna warstwe papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 11.11.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 http://forum.muratordom.pl/ocieplanie-balkonow,t70759.htm http://forum.muratordom.pl/wybierajcie-projekty-bez-balkonow,t16642.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts