okoń 09.11.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Witam Mam prośbę o pomoc może ktoś miał podobną sytuację. Otóż jestem posiadaczem działki która w planie zagospodarowania przestrzennegom widnieje pod niskiej intensywności zabudowę. Składam w tej chwili kompletną dokumentację z wnioskiem o zezwolenie na budowę i przy odralnianiu działki okazało sie ze mam nie lada problem ponieważ do mojej działki prowadzi droga polna przez działkę sąsiadów. W księgach wieczystych zarówno mojej jak i sąsiadów widnieje zapis o służebności tejże drogi jako dojazdowej do mojej działki. Sąsiedzi rozpoczeli budowę w sierpniu i w czerwcu odralniali 500m swojej działki lecz nie odrolnili całości drogi dojazdowej do mojej działki. W związku z tym okazuje sie ze mogę nie otzrymać zezwolenia na budowę ponieważ nie mam dojazdu do działki bo część drogi dojazdowej stanowi rola. Dla mnie to totalny absurd. Czy ktoś spotkał sie już z taką sytuacją i w jaki sposób można to załatwić lub obejść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts