Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy dziennik - Dom w prymulkach 4

Recommended Posts

Dzisiaj pomalowałam korytarz na parterze na kolor dotyk jedwabiu ( tak nazwali ten kolor producenci), ja określiłabym kolorem ... bliżej nie określonym. Pomalowałm także sufit w wiatrołapie, jutro pomaluję ściany. W środę zabiorę się za dolną łazienkę, która zaczęłam i nie mogę skonczyć.

Część szafek kuchennych została złożona, właściwie wszystkie, ale bez frontów. jeden front oddałam do szklarza, bo mleczne szkło szlag trafił. Na szczęscie uda się wymienić tylko szybę bez zamawiania całej szafki, jak zaproponowali mi w sklepie. :evil:

Zakupy:

- robocizna za obróbkę drzwi i schodów - 250 zł.

- zaliczka na poczet TV Sat - 400 zł.

Jutro wstawię zdjęcia. :)

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odebrałam front od szklarza. :D Zdecydowanie taniej niz zakup nowej szafki.

Zaczełam malować wiatrołap. Sufit juz gotowy, ale zabrakło mi farby na ściany. dziaiaj musze dokupić. Jak skończę pierwszą warstwę, zajmę się wyprawkami w pokojach i będą gotowe. Umyłam juz w sumie 5 okien tzn. połowę :( , jakoś dojdę do konca.

pan z Aquanetu pobrał próbkę wody na badanie biologiczne - wyniki potrzebne do odbioru budynku. Koszt ok. 300 zł.

Jak przyjdzie faktura, to się okaże. Dzisiaj jadę do Środy do stolarza po listwy do wykończenia schodów.

Zakupy:

- szklarz- 40,00 zł.

- geodeta - mapka powykonawcza - 500, 00 zł.

- listwy - 150,00 zł.

• 3 weeks później...

Od 31 października MIESZKAMY !

Wprawdzie wiekszość naszego dobytku znajduje się wciąż w kartonach, ale z dnia na dzień robi się bardziej domowo.

JESTEŚMY SZCZĘŚLIWI, że budowa dobiegłą końca. Fotki zamieszczę w najblizszym czasie, kiedy podłączę sobie komputer w domu. W tej chwili korzystam z sieci w pracy.

Zakupy:

- poprawki dekarskie + opierzenia ( materiał + robocizna) - 4000,0 zł.

- Kierownik Budowy - końcowe rozliczenie - 600, 00 zł.

- opłata za przygotowanie dokumentów do odliczenia podatku VAT od materiałów budowlanych - 400, 00 zł.

- badanie wody - 300, 00 zł.

- całkowity koszt instalacji TV SAT - 1600, 00 zł.

- łączenie przewodów przegryzionych przez psa - 65, 00 zł.

Trudno mi na dzień dzisiejszy podliczyć koszty, ale zrobię o na spokojnie w najbliższym czasie.

NASZA BUDOWA - OD MOMENTU WBICIA PIERWSZEJ ŁOPATY DO WPROWADZENIA SIĘ - TRWAŁA 7 I PÓŁ MIESIĄCA :D :D

TO BYŁY BARDZO INTENSYWNE MIESIĄCE

• 4 months później...

Minąło 5 miesięcy odkąd mieszkay w naszym nowo wybudowanym domku :) Do tej pory zajęta byłam meblowaniem, rozpakowywaniem itp. Mąż mnie moblizuje, abym zakończyła dziennik budowy podając ogólny koszt bez mebli i sprzętu.

Spróbuję.

W momencie, kiedy zamieszkałam wydałam 335 tys.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH :)