Newfie 10.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 No właśnie - jakie drzwi dajecie między domem a garażem? Mam dylemat - będą ewidentnie elementem wystroju holu - więc pasowałoby normalne wewnętrzne jak reszta. Z drugiej strony, garaż mam nieogrzewany i słyszałam że włamania są częściej przez garaż niż drzwi wejściowe... Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.11.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ja mam drzwi w całym domu firmy DRE z szybą tzw.mrożoną, a do garażu z wkładką patentową bez szyby (pełne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 10.11.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ooo, to mi rozjaśniłeś - ja właśnie chcę kupić drzwi wewnętrzne DRE Nie pomyślałam o wkładce patentowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 10.11.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Jakieś dwa tygodnie temu widziałem w castoramie drzwi , które wyglądały jak normalne drzwi do wewnątrz tylko w środku miały zabudowaną kratę ze stali fi 30 mm . Rygle od zamka wchodziły z wszystkich stron w stalową futrynę . Z zewnątrz pokryte były naturalną okleiną drewnianą . Były ponadto wypełnione wełną mineralną . Dedykowane były między garaż a mieszkanie . Kosztowały coś ponad 7000 zł . Niestety nie wiem kto je produkował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 14.11.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja mam zamiar zapłacić połowę tej kwoty za drzwi wejściowe, do głowy by mi nie przyszło żeby płacić 7000 za drzwi z domu do garażu Pomysł Leszko dużo bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 14.11.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A ja mam zwykłe pokojowe z szybami, ale ja trochę dogrzewam garaż. Wkładka patentowa ?? Toż to złodziej będąc w środku z kopa wywali te zaślepki po szybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja rowniez mam drzwi w całym domu firmy DRE , a do garażu z wkładką patentową w tym samym kolorze ale juz bez wzoru tylko gladkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.11.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 zawsze zastanawiam się jak to jest: ludzie kupują drzwi z kilkunastoma ryglami, extra zabezpieczeniami ...norrrmalnie full wypas antywłamaniowy...... a po co? takie drzwi owszem...do bloku gdzie nie ma innej strony wejścia i wtedy człowiek śpi spokojnie bo na 7 powiedzmy piętro oknem złodziej nie wiejdzie, przez drzwi też nie bo solidne a w domku jest mnóóóóstwo otworów (czytaj okien) przez które bez problemu może wejść złodziej(że o oknie tarasowym nie wspomnę) ...więc po cholerę ładować się w koszty i wywalać kasę ja myślę, że złodziej jeśli już wejdzie na posesję pod nieobecność właściciela to nie będzie się babrał z zamkami, zameczkami tylko weźmie kamień, ciulnie za przeproszeniem w okno i po sprawie zastanawiałam się też nad roletami antywłamaniowymi...ale po rozeznaniu sprawy dowiedziałam się , że złodziejowi zajmie góra 1 minutkę uporanie się z tym gadżetem pozostaje alarm i wieeeeelkie psisko pałętające się po posesji ....dla ścisłości : alarmu mieć nie będę , psisko i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.11.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 To mi trochę dałaś do myślenia Ciekawa jestem jak to wygląda naprawdę - którędy złodzieje najczęściej dostają się do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 15.11.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Pies nawet wielkości konia nie jest żadną przeszkodą dla złodzieja !!! On ochroni jedynie przed drobnymi menelami, co to patrzą, coby tu dmuchnąć z podwórka aby mieć na flaszeczkę, dla normalnego złodzieja taki pies to fraszka. I zgadzam się - po jaką cholerę ładować się w koszty związane z super drzwiami jak zwykły złodziej "łapką" podwarzy okno i przez nie wejdzie śmiejąc się w twarz wlaścicielowi pancernych drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 18.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 ja zamówiłem bramę garażową Hormanna i drzwi między garażem, a domem też Hormanna. Jak dla mnie drzwi, wygląd super, stalowe, ppoż z zamkiem, ryglami no i z klamką. Szczelne z samozamykaczem w komplecie, 80 cm szer. Z montażem na gotowo zapłacę 1.000 zł, także jak dla mnie to wszystko pasuje, no i w sumie za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 18.11.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 daggulka u moich sąsiadów złodziej przekupił dużego psa berneńczyka piwem . Psisko razem z panem domu czasami się raczyło tym trunkiem . Jak właściciela okradziono pies skończył w schronisku . I pij tu z szefami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.11.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 dobre, dobre ja wiem, że pies też nie chroni w 100%...ale przynajmniej zaalarmuje szczekaniem w zasadzie to nic nie chroni tak naprawdę.... na każde zabezpiecznie złodzieje mają sposób...można im ewentualnie tą robotę obrzydzic poprzez założenie rolet antywłamaniowych czy alarmu na zewnątrz ...ale jeśli będzie bardzo chciał to i tak wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 19.11.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Tiaaa, szczekaniem Moje nie szczekają nigdy, ale za to skutecznie zalizują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.11.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Bardzo mi sie podobają nowofunlandy... 60 kilo miłości...tak jak i berneńczyli ....choruję na takie pieski.... ze mnie to w ogóle psiara...gdybym mogła to jak Willaska bym se schronisko urządziła ...ale na szczęście mój mąż jest trzeźwo myślący w tej rodzinie ...dlatego mamy tylko jednego schroniskowego członka rodziny ale jak tylko się wprowadzimy chcemy wziąc jeszcze jednego większego pieska i kotka koniecznie ...jak to na wsi bez kotka mieszkać (to mój argument na "tak" dla męża ) a tak serio...chciałam mieć nowofunlanda albo berneńczyka bo sa bardzo przyjazne i rodzinne... ale w związku z tym iż będę sama przez jakiś czas (mąż wyjeżdża za granicę) , więc będe musiała mieć psa który zaszczeka i będzie pilnował.... decyzja w zasadzie podjęta: kolega męża ma rasową sunię owczarka niemieckiego długowłosego i będzie ją wiosną dopuszczał...więc mamy już zaklepaną jedną suczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 19.11.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Jak chcesz mieć psa szczekającego to owczarek niemiecki jest dobrym wyborem. Pozwolę sobie przekleić swojego posta z moich komentarzy, bo dotyczy właśnie ON: ON jest super rasą, ale wymaga zdecydowania w prowadzeniu - wychowanie zostawione "samemu sobie" może się kończyć dominacją ONa nad ludzkim stadem. Tak dla porządku - mówię o psach z rodowodem, czyli potwierdzonym pochodzeniem - w przypadku psów "po rodowodowych rodzicach" czyli bez rodowodu, nigdy nie ma pewności co z psa wyrośnie nie tylko fizycznie ale i psychicznie... Sorry za wywód kynologiczny ale to moja pasja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 dzieki za porady .... żeby Cię uspokoić to powiem , że potrafimy "wychować" pieska ksiązki typu "okiem psa" nie są mi obce bo zanim wzięliśmy naszego małego szczekacza ze schroniska to studiowałam teorię ...i udało nam się go wychować na grzecznego pieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 19.11.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Oj, jak mnie cieszy kolejna świadoma posiadaczka psa Co do kota - też bym chciała mieć, ale często wyjezdżamy, psy jeżdżą z nami a co z kotem Chyba zostanę przy psach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 19.11.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ja wstawiłem drzwi pasujące do wnętrza takie jak w domu ale bez szyb - ze wzgl. na temperaturę. żadnych zabezpieczeń antywłamaniowych, wkładka zwykła z motylkiem od strony mieszkalnej.Wyszedłem z założenia, ze jak ktoś wejdzie do garażu to mam od tego alarm, żeby o tym powiadomił ochronę. Drzwi wewnątrz to żadna ochrona jedynie dodatkowe minuty opóźnienia i większe koszty naprawy - niewidoczny z zewn. złodziej moze sobie nawet lezak w garażu rozłożyc i rozpracowywac drzwi na raty, robiąc przerwy na kawkę.Drzwi solidne, antywłamaniowe mam natomiast do kotłowni (zewnętrzne) łączącej się z garażem. Ale na nich jest kontaktron.Zrobiłem tak, jak uważałem za racjonalne i i dalej tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 19.11.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 To ja się spytam zdecuydowanych na takie rozwiązanie : czy to RZECZWIŚCIE taka wygoda mieć przejście z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts