Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stanowczo odradzam serwis Ulrich(firmę BO-GAZ) K.Smirnow P-ń

Gosiulllenka

Recommended Posts

Jezeli ktos ma duzo czasu,nerwów i pieniędzy na telefonowanie do serwisantów i lubi wyczekiwac w domu na umówionego "fachowca" który i tak nie przyjedzie ani o tym nie poinformuje to polecam :lol: Ja już czekam za naprawą pieca juz pół roku, który jest a właściwie już był na gwarancji. :evil:

Jezeli ktos ma duzo czasu,nerwów i pieniędzy na telefonowanie do serwisantów i lubi wyczekiwac w domu na umówionego "fachowca" który i tak nie przyjedzie ani o tym nie poinformuje to polecam :lol: Ja już czekam za naprawą pieca juz pół roku, który jest a właściwie już był na gwarancji. :evil:

DLATEGO POLECAM TYLKO KOTŁY GDZIE DOSTĘP CZĘŚCI JEST GWARANTOWANY :lol:

• 1 year później...

Budowalem dom i potrzebowalem fachowej porady oraz fachowego wykonawstwa w zakresie instalacji CO i gaz.

Od ZADOWOLONEGO Znajomego dostalem NAMIAR na P. Karol Smirnow Poznan f-ma Smirnow.

P.Karol -wlascieel f-my (po obopolnych negocjaciach ) zgodzil sie przyjac moje zamowienie na wykonanie instalacji co gaz .

WYCENA byla na 35 tys. z l. z udzialem :w propozycji byly firmy Buderus , Viessmann, Vaillant , Junkers, Ulrich. Ja wybralem ULRICHA.

instalcji CO gaz , kolektorow slonecznych ,kominka z plaszczem wodnym , kotla co.gaz Wszystko z f-my Ulrich.

Prace zostaly zaprojektowane wykonane (w etapach) oraz uruchomione PRAWIDLOWO.

Mam informacje ze firma P. Karola ZAWSZE od 25 lat wykonuje prace PRAWIDLOWO I SOLIDNIE.

W domu o pow. 150 m2 za ogrzewanie CO place 1500 zl. na caly rok,

za ciepla wode ok.50 zl. na miesiac na 4 osobowa rodzine.

POLECAM WSZYSTKIM firme P. Smirnow Poznan tel. 061--8650-601 http://www.smirnow.pl. meil;[email protected]

Zadowolony Klient Jan KOwalski Lubon.k. Poznania marzec 2009 r.

PS.

Wiem ze niektorzy z klientow ( ktorzy nie rozliczyli sie za wykonane prace i dostarczony towar , z P.Karolem ) obsmarowali Go na roznych forach internetowych.

To niepowazne i nieuczciwe,

Budowalem dom i potrzebowalem fachowej porady oraz fachowego wykonawstwa w zakresie instalacji CO i gaz.

Od ZADOWOLONEGO Znajomego dostalem NAMIAR na P. Karol Smirnow Poznan f-ma Smirnow.

P.Karol -wlascieel f-my (po obopolnych negocjaciach ) zgodzil sie przyjac moje zamowienie na wykonanie instalacji co gaz .

WYCENA byla na 35 tys. z l. z udzialem :w propozycji byly firmy Buderus , Viessmann, Vaillant , Junkers, Ulrich. Ja wybralem ULRICHA.

instalcji CO gaz , kolektorow slonecznych ,kominka z plaszczem wodnym , kotla co.gaz Wszystko z f-my Ulrich.

Prace zostaly zaprojektowane wykonane (w etapach) oraz uruchomione PRAWIDLOWO.

Mam informacje ze firma P. Karola ZAWSZE od 25 lat wykonuje prace PRAWIDLOWO I SOLIDNIE.

W domu o pow. 150 m2 za ogrzewanie CO place 1500 zl. na caly rok,

za ciepla wode ok.50 zl. na miesiac na 4 osobowa rodzine.

POLECAM WSZYSTKIM firme P. Smirnow Poznan tel. 061--8650-601 http://www.smirnow.pl. meil;[email protected]

Zadowolony Klient Jan KOwalski Lubon.k. Poznania marzec 2009 r.

PS.

Wiem ze niektorzy z klientow ( ktorzy nie rozliczyli sie za wykonane prace i dostarczony towar , z P.Karolem ) obsmarowali Go na roznych forach internetowych.

To niepowazne i nieuczciwe,

• 2 years później...

I tym sposobem, jednym postem, pan Karol (tudzież Jan) zrobił sobie reklamę i zanegował wszystkie (według mnie prawdziwe) posty krążące po sieci na temat swojej niepoważnej firmy.

Myślę, że jednak łatwiej zaufać osobom, które mają więcej niż 2 posty na forum (z którego drugi to re-post pierwszego), aniżeli anonimowemu panu Kowalskiemu, którego konto powstało tylko po to, aby głosić peany na temat firmy Instal-Gaz Karola Smirnowa z Poznania. Ocenę firmy, która mi również zaszła za skórę pozostawiam internautom. Osobiście jednak odradzam. Linki do kilku opinii:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20652-CZARNA-LISTA-NIESOLIDNYCH-WIELKOPOLSKA&p=2091819&viewfull=1#post2091819

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1509469.html

http://www.forumbudowlane.pl/vt/9965/30/zestaw-do-cwu-ulrich-sd-300-warto

Na ostatniej stronie trzeba przejść do 3-ej strony, żeby przeczytać:

Warszawa, 20.07.2009

Szanowni Państwo ,

Informujemy, że ww. posta umieścił p.Karol Smirnow z firmy INSTALGAZ Poznań, na którym ciąży podejrzenie czynu nieuczciwej konkurencji polegającym na tym, iż wytwarza w sposób nieuprawniony systemy solarne sygnowane marką ULRICH. Tym samym wprowadza w błąd klientów narażając ich na korzystanie z systemu składającego się z przypadkowo dobranych elementów oraz narażając na brak profesjonalnej opieki gwarancyjnej.

Wyżej opisana sprawa jest obecnie wyjaśniana w Urzędzie Ochrony Konkurencji i Konsumentów Oddział Poznań.

Ponadto informujemy, iż treść linku na którym znajduje się porównanie systemów solarnych została w sposób tendencyjny opracowana przez naszego konkurenta firmę Hewalex, wobec której toczy się odpowiednie postępowanie w sądzie w Katowicach.

Zapraszamy do korzystania z oferty firmy ULRICH w szerokiej i profesjonalnej sieci dealerskiej na terenie Polski.

Z poważaniem –

Albert Kuliczkowski

Członek Zarządu ULRICH Sp. z o.o.

• 1 year później...
DLATEGO POLECAM TYLKO KOTŁY GDZIE DOSTĘP CZĘŚCI JEST GWARANTOWANY :lol:

Z tego co wiem w Ulrich'u dostępność części również jest gwarantowana. A realnie (jako że z nimi współpracuję jako serwis) wygląda to tak że nawet jak ich nie ma zawsze znajdujemy złoty środek aby zadowolić klienta.

Pozdrawiam