kabietka 10.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam! Mam problem bo nie za bardzo znam się na roślinach no moze wiem jak wygląda thuja:O). Chciałabym coś na wiosnę posadzić w pokazanej na poniższym zdjęciu donicy przed domem. Moze jakieś rośliny płożące w połączeniu z ?? I tu nie wiem co mogłoby stanowić jeszcze ładna kompozycję . http://images28.fotosik.pl/110/1e9c5e3a81b00a77.jpg Proszę o radę i z góry dziekuje za wszelakie sugestie ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 10.11.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ja w takich donicach sadzę rośliny sezonowe - można stworzyć piękne kompozycje.Jeżli chcesz krzewy to myślę, że znajdziesz w szkółce ciekawe iglaki miniaturki. Chyba że to północna ściana. T wtedy może bukszpan. Problem z takimi donicami jest taki, że roślinki mogą przemarznąć zimą. Chociaż twoja wygląda solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 10.11.2007 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ja w takich donicach sadzę rośliny sezonowe - można stworzyć piękne kompozycje. Jeżli chcesz krzewy to myślę, że znajdziesz w szkółce ciekawe iglaki miniaturki. Chyba że to północna ściana. T wtedy może bukszpan. Problem z takimi donicami jest taki, że roślinki mogą przemarznąć zimą. Chociaż twoja wygląda solidnie. Zapomniałam napisać że to jest frontowa Południowa ściana domu ) Aby nie przemarzało mogę jeszcze od środka obłożyć donice-cegłę klinkierową styropianem a pózniej dopiero folia po obwodzie no i ziemia ) Dziękuje za podpowiedż ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 10.11.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Glicynię/ wisterię i rozpiąc ją nad wejściem ( za parę lat). Albo powojniki - wcześnie i późno kwitnące , czyli 2 szt, a przed nimi barwinek, by opadał ku ziemi urokliwie A styropian - koniecznie! jeśli będa rośliny wieloletnie, chociaż 5 cm od strony wietrznej, by korzenie nie zamarzły, gdy przyjdzie -30C. Od tyłu donica ma ogrzewanie O ! Zalazłam poglądówkę http://kwiatki.friko.pl/zdjecia/skanuj0003.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 10.11.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Chyba mała jest ta donica na wisterię .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.11.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Jakby w niej w dnie duuuużą dziurę wyrzeźbić, do rodzimej gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trzypotrzy 10.11.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Może jukę? Ma ozdobne zielone liście cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 11.11.2007 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Kochani dziękuję za sugestie ) Jeszcze tylko poszukam w necie wyglądu tych roślin o których piszecie i na coś z tego nada się do mojej donicy ) Pozdrawiam:O) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 12.11.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Sezonowe, trochę z tym roboty ale ciągle coś nowego, a jakie pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts