krzman 10.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam wszystkich! Poszukuję osób, które budują, lub wybudowały dom MARYSIA III z pracowni Archipelag. Ja mam projekt w odbiciu lustrzanym. http://www.archipelag.pl/projekty-domow/marysia-iii/?AreaMax=200&AreaMin=140&Kind=1&Name=marysia&ProjectMirror=1&Type=2 http://i240.photobucket.com/albums/ff207/krzman/Marysia3.jpg Planujemy rozpoczęcie budowy w marcu 2008, ale zależy to oczywiście od pogody. Chętnie wymienię się doświadczeniami w trakcie budowy, a jeśli znajdzie się ktoś kto już zaczął budowę, lub wybudował, chętnie skorzystam z jego doświadczeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzman 11.11.2007 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Wrzucam jeszcze rzuty parteru: http://i240.photobucket.com/albums/ff207/krzman/Parter.gif i poddasza: http://i240.photobucket.com/albums/ff207/krzman/Poddasze.gif Dodam jeszcze tylko, że właśnie jestem na etapie wprowadzania do projektu kilku drobnych zmian, oraz podpiwniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woligator 29.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 My budujemy Marysie II i nasze poprawki w projekcie zainicjowały projektantów do zrobienia Marysi III, u nas kończymy strop i zaczynamy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzman 29.11.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Cieszę się że wreszcie ktoś odpowiedział - już myślałem że tylko ja buduję duży dom Czy macie jakieś zdjęcia, chętnie podpatrzyłbym jakieś ciekawe rozwiązania... Czy Wasze zmiany w Marysi II spowodowały, że teraz wygląda dokładnie jak Marysia III? Budujecie systemem gospodarczym, czy przez firmę - ja właśnie próbuję porównać finansowo te dwie metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woligator 01.12.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Firma stawia stan surowy zamknięty, łącznie z dachem za umówioną kwotę, my robiliśmy adaptacje Marysi II i biuro proje4ktowe stwierdziło, iż super poprawki i zrobili Marysie III. Mamy fotki prześle juz niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 09.01.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam.Ja rowniez buduje Marysie III -w woj.pomorskim.Na etapie adaptacji projektu powiekszylismy/wydluzylismy i tak juz duzy garaz.Wjazd od garazu przenieslismy z oryginalnej elewacji na elewacje prostopadla do wejscia do domu(mamy specyficznie ulozona dzialke wzgledem drogi).Zienilismy rowniez troche uklad okien oraz przenieslismy rowniez na inna elewacje taras.Sciany porotherm+styro.Strop monolityczny.Wiem,wiem,to wlasciwie calkiem sporo zmian,ale nad kazda zmiana siedzielismy naprawde dlugo-i nie chodzilo o wzgledy "oszczednosciowe",a o walory funkcjonalne i estetyczne.Jak sie naucze wklejac fotki to cos wrzuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzman 09.01.2008 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ogłaszam wszem i wobec, że zakończyłem pierwszy etap przygody pt. "Buduję dom". Dzisiaj dostałem pozwolenie na budowę!!! Jeszcze tylko 14 dni na uprawomocnienie i można zaczynać... Jeśli pogoda pozwoli, to prawdopodobnie ruszymy z pracami już na początku lutego, czyli o ponad miesiąc szybciej niż planowałem W moim projekcie zmianie uległa kotłownia, w której teraz znajduje się klatka schodowa do piwnicy. Piwnica pod całym domem (bez garażu). Zdecydowałem się na podpiwniczenie z powodu zmiany CO z gazowego na węglowe. Poza tym miejsca nigdy za dużo... - może w przyszłości powstanie tam jakaś sauna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woligator 11.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Ja mam już mury i zaczynam robić dach buduje Marysie II w lustrzanym odbiciu, dom jest ładny ale juz wszystkich ostrzegam pomieszczenie gospodarcze jest zamałe do tego domu a ja nie robiłem piwnicy i to był błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 13.01.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ja robie piwnice pod tarasem i mysle ze nie bede zalowal.Zmiesci sie tam wiele tzw.gratow(rower,wozek,kosiarka itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woligator 13.01.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Właśnie majster zaczyna robić więźbe ma opóźnienie około2 miesiące miał oddać mi budynek do końcca stycznia a tu jeszce dach ale narazie robi. Jak ktoś wie jak zamieścić fotki to dajcie znać to wam pokarze jak wygląda na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 19.01.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Słuchajcie a może załóżcie swoje wątki i wklajajcie zdjęcia na bieząco? My tez chcemy budowac MArysię- z tym u nas zmian będzie sporo (miedzy innymi podpiwniczenie, osobny garaż, podniesienie śican kolankowych i podzielenie najwiekszej sypialni na dwie mniejsze) dlatego chętnie przyglądniemy się Waszym doświadczeniom no i zdjęciom. Zachęcam bo naprawdę warto sie wymieniać poglądami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzman 19.01.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Słuchajcie a może załóżcie swoje wątki i wklajajcie zdjęcia na bieząco? My tez chcemy budowac MArysię- z tym u nas zmian będzie sporo (miedzy innymi podpiwniczenie, osobny garaż, podniesienie śican kolankowych i podzielenie najwiekszej sypialni na dwie mniejsze) dlatego chętnie przyglądniemy się Waszym doświadczeniom no i zdjęciom. Zachęcam bo naprawdę warto sie wymieniać poglądami Jestem za... Jak tylko zacznę budować, na pewno możecie liczyć na zdjęcia, komentarze, opisy i dziennik. Ja również mam nadzieję na wymianę poglądów, porad, itd... Jest nawet szansa na rozpoczęcie przed planowanym terminem, a mianowicie już za 2-3 tygodnie W szczególności zachęcam Woligatora do zamieszczenia zdjęć ze swojej już zaawansowanej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woligator 20.01.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Nie ma problemu załącze fotki tylko niech mi ktoś powie jak?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzman 21.01.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Nie ma problemu załącze fotki tylko niech mi ktoś powie jak?????? No to jeszcze raz - tekst skopiowany ze strony FAQ: Czy mogę dodawać Obrazki? Jak najbardziej możesz wstawiać obrazki do swoich postów. Jednakże obecnie nie istnieje możliwość przesyłania obrazków bezpośrednio na forum. Musisz więc wstawiać obrazki, które znajdują się na innym, ogólnodostępnym serwerze, np. http://www.moj-serwer.pl/moj-obraz.gif. Nie możesz wstawiać obrazków znajdujących się na twoim komputerze (chyba że jest on publicznie dostępnym serwerem) ani obrazków przechowywanych na stronach wymagających autoryzacji, np. skrzynki pocztowe, strony chronione hasłem itp. Aby wstawić obrazek użyj znacznika BBCode lub odpowiedniego znacznika HTML (jeśli jest to dozwolone). Ja przechowuję swoje zdjęcia na http://photobucket.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 22.01.2008 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ostrzezenie dla budujacych Marysie III(Archipelag).Ekipa ciesli wlasnie zaczela stawianie wiezby dachowej i pojawil sie problem,a mianowicie brakuje przekroju przez garaz(wiezby),nie ma wysokosci platew i jeszcze paru innych"detali".Dzwonilem juz do Archipelagu i obiecali doslac brakujace rysunki, ale radze ZWROCIC NA TO UWAGE!!!Ja obecnie stoje przez to z robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 20.02.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam wszystkich budowniczych Marysi Trzeciej! Dołączam do klubu, a z budową startuję na przełomie kwietnia i maja. COCI ma rację, był błąd w rzucie więźby, ale Archipelag to na prawdę solidna pracownia, sami do mnie wysłali poprawioną wersję. Tak więc wszystko oki! Pozdrawiam wszystkich! andrea PSA co z fotkami? Wstawicie coś z aktualnego stanu prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 16.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam ponownie.Dach juz stoi,ale bylo z nim sporo problemow,ze o kosztach nie wspomne.A wiec,po pierwsze,ekipa ciesli niezbyt dobra/kumata.Dwa, projekt wiezby niedopracowany(brak wielu istotnych przekroi i wymiarow),na szczescie Archipelag uratowal twarz-na biezaco dosylajac brakujace elementy,choc bylo przez to sporo przestoju w pracy.Na budowe sciagalem projektanta adoptujacego projekt wraz z konstruktorem-nie za darmo oczywiscie,wiec koszta w gore i w gore :evil:Bylo sporo improwizacji. Mysle ze wogole dach(kompletny tzn.dachowka,wszystkie warstwy,rigips) w marysi III wyjdzie mnie tyle ze bylby za to maly domek w stanie surowym wraz z materialem,ale coz,teraz nie czas na placz i lament.Kolejna rzecz,w projekcie jest mowa iz dach ma powierzchnie ok.300m2.Po wykonaniu dachu,zeby nie naciagnal mnie ciesla(placilem od metra2)dalem do wyliczenia calosc konstruktorowi-wyszlo mi 405m2!!!Wprawdzie garaz mam wydluzony o ok.4metry ale to wyszloby wiecej o ok 48m2,a nie ponad 100.Poddaje pod rozwage. <a href=http://images32.fotosik.pl/184/15f85b3f74059030m.jpg' alt='15f85b3f74059030m.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sfigaj 13.06.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Jestem na etapie kupna projektu Marysia III, bardzo mi się on podoba, jestem na niego zdecydowany, tylko bardzo chciałbym jeszcze go zobaczyć w realu?Zwłaszcza w wersji z antresolą lub z dodatkowym pokojem na poddaszu?Proszę o pomoc?Pozdrawiam, Sławek z Gniezna 695739777 Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts