Anula_KWI 10.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam, Mam zakupione deski parkietowe jesionowe (130x1000), II klasa. Zdecydowalam sie na lakier UNO z uwagi na pozytywne opinie dotyczace jego wytrzymalosci. Nie mam jednak rozeznania co do gruntu/podkładu. Chciałabym zastosowac chemie jednego producenta. Berger-siedle produkuje podklady FK-Gelb, Exotengrund (zachwalany na forum, ale brak go na niemieckiej stronie producenta ). Sama firma Berger-Siedle poleca jako opcję 3 krotne lakierowanie UNO bez użycia podkladu. Chciałabym uzyskać w miarę możliwości stonowaną kolorystykę, tzn. bez uwypuklania kontrastów kolorystycznych. Podobno któryś z podkładów tej firmy przyciemnia kolory ciemne i rozjaśnia jasne, a któryś łagodzi różnice kolorystyczne. Tylko który jest który ? Bardzo zależy mi na tym żeby podłoga nie zżółkła po polakierowaniu tylko zachowała słomkowo- jasno brązowy kolor. Będę wdzięczna za wszelkie informacje, Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 14.11.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja tez mam podloge jesion kolor i zalezalo mi na tym aby lakierowanie czy tez olejowanie nie stworzylo zbyt duzych kontrastow .U mnie po cyklinowaniu zostala zaolejowana na bialo olejem bialym Timberex White,nastepnie polozona zostala jednokrotnie warstwa ochronna Satin White rowniez firmy Timberex.Po 3 miesiacach ponownie potraktowalismy nasza podloge[ale zrobilismy to wlasnorecznie] SatinNatur Dalo to wspanialy kolor jasnobezowy,slomkowy.Jutro zrobie zdjecie i umieszcze na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula_KWI 15.11.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Ewo i Aleksandrze, ciesze sie ze zrobicie zdjecie swojej podlogi. Jestem bardzo ciekawa jak wyglada jesion zaoklejowany. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.12.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 my własnie potraktowaliśmy jesion Bergerem (wykończenie półmat) i wygląda po prostu rewelacyjnie. Nawet przeciwnicy (w liczbie 2 lakierowania parkietu gdy zobaczyli efekt to stwierdzili, że nasz wybór był słuszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 26.12.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Proszę o wklejenie jakiś zdję podłogi jesionowej... Ile kosztuje taka w drugim gatunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts