Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna w garazu

Recommended Posts

Gość ZW

Jakiej wielkości macie okna w garażu ?

90(w)x150(h)

Na jakiej wysokości sa zamontowane ?

ok 90 cm, tak jak w domu

Czy są z roletami zew, kratami etc.

nie

Czy może zastosowaliście luksfery lub inne sposoby doświetlenia

nie

pozdrawiam

• 2 years później...
Czy ktoś nie robił okna w garazu ?

Ja nie mam okna - celowo dwa z projektu zostały zlikwidowane.

W bramie ejdynei małe okienko chyba 20*30cm - gdy na dworze dzień zupełnie wystarcza by doswietlic garaż do przejcia, polozenia czegoś na półce itp itd.

Do pracy latem mozna otworzyc cała brame, a zimą światło...

Pawlok

garaż bez okien? jak w norze? jak to sobie wyobrażacie?

bedą dwa duże okna antywłamaniowe (P4) i nie żałuję.....baa, nawet przez myśl mi nie przeszło, że można ich nie mieć. Oczywiście otwierane/uchylane.

Nie no, uwielbiam taką krytykę :roll:

Mam nadzieję, że dzięki tak dużym oknom nie pomylisz drzwi przednich z bagażnikiem :roll:

A niemyslieliście nad likwidacja okna w garażu ?

Czy nie jest tak, że i tak zawsze trzeba światło zapalić ? ...

Jak jest okno (lub doświetlenie z pustaków szklanych) to nie zawsze trzeba włączać światło. Aby otworzyć bramę wjazdową i wejść do samochodu to rozproszone światło dzienne wystarcza. A i przyjemniej jest, jak się coś dłubie :)

garaż bez okien? jak w norze? jak to sobie wyobrażacie?

bedą dwa duże okna antywłamaniowe (P4) i nie żałuję.....baa, nawet przez myśl mi nie przeszło, że można ich nie mieć. Oczywiście otwierane/uchylane.

Nie no, uwielbiam taką krytykę :roll:

Mam nadzieję, że dzięki tak dużym oknom nie pomylisz drzwi przednich z bagażnikiem :roll:

przepraszam, niestosownie zabrzmiało "nora". Mogłem ładniej napisać :oops: Tak czy siak, przesłanie się nie zmieniło.

...

przepraszam, niestosownie zabrzmiało "nora". Mogłem ładniej napisać :oops: Tak czy siak, przesłanie się nie zmieniło.

Behawior: królik żyje w norach koloniami. Kopie rozległe i głębokie nory wyposażone w kilka wylotów oraz jedno- lub wielorodzinne komory gniazdowe. Królik większą część życia spędza pod ziemią, nie oddala się zbytnio od nor.

W razie niebezpieczeństwa przebywające na powierzchni króliki ostrzegają się nawzajem ,głośnym tupnięciem tylnej kończyny o ziemię, po czym chowają się w norach. Królik jest zwierzęciem towarzyskim, nie obserwowano walk osobników, nawet przy zagęszczeniu kilku tysięcy osobników na 100 h...

Nick zobowiązuje :D Widzisz Mice? Pokojowo nastawiony... :D

w domu moich rodziców był garaż bez okien. u mnie też buduje bez okien, może w bramie dam jakieś dwa maleństwa. nawet nie pomyślałam że może potrzeba okien w garażu. powiem szczerze że w domu rodzinnym nie przypominam sobie żeby w garażu coś robić, tam się tylko coś zostawia, przynosi, wynosi....

Zależy kto jak chce korzystać z garażu. Jeśli tylko wjechać i wyjechać to można by okna darować, ale ja i tak nie polecam bo to zawsze większy komfort nie musieć włączać światła w dzień, poza tym takie "ślepe" ściany niekorzystnie wyglądają na elewacji.

Ja sporo majsterkuję i zrobiłem za małe okna 90x60 2szt od północy i jak coś robię to nawet w dzień czasem doświetlam sztucznie.

A niemyslieliście nad likwidacja okna w garażu ?

Czy nie jest tak, że i tak zawsze trzeba światło zapalić ? ...

Jak jest okno (lub doświetlenie z pustaków szklanych) to nie zawsze trzeba włączać światło. Aby otworzyć bramę wjazdową i wejść do samochodu to rozproszone światło dzienne wystarcza. A i przyjemniej jest, jak się coś dłubie :)

podpisuję się pod tym!

w dzień zapalamy swiatło tylko wtedy, gdy cos mamy w nim do zrobienia ,ale samo przyniesienie, wyniesienie światła dodatkowego nie potrzebuje...