Gość ZW 07.12.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Jakiej wielkości macie okna w garażu ?90(w)x150(h) Na jakiej wysokości sa zamontowane ?ok 90 cm, tak jak w domu Czy są z roletami zew, kratami etc.nie Czy może zastosowaliście luksfery lub inne sposoby doświetlenianie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 18.03.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A niemyslieliście nad likwidacja okna w garażu ? Czy nie jest tak, że i tak zawsze trzeba światło zapalić ? Bedę miał rolety zewnetrzne i boje się, że i tak i tak bedą non stop zamykane, bo garaz ogrzewany i szkoda cipła etc. Czy ktoś nie robił okna w garazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 18.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Czy ktoś nie robił okna w garazu ? Ja nie mam okna - celowo dwa z projektu zostały zlikwidowane. W bramie ejdynei małe okienko chyba 20*30cm - gdy na dworze dzień zupełnie wystarcza by doswietlic garaż do przejcia, polozenia czegoś na półce itp itd. Do pracy latem mozna otworzyc cała brame, a zimą światło... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 zrezygnowałam z okien na rzecz luxfer mam ich aż 4 po dwa rzędy, po dwa na każdej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 garaż bez okien? jak w norze? jak to sobie wyobrażacie? bedą dwa duże okna antywłamaniowe (P4) i nie żałuję.....baa, nawet przez myśl mi nie przeszło, że można ich nie mieć. Oczywiście otwierane/uchylane. http://img411.imageshack.us/img411/9237/dsc0351m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.03.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 garaż bez okien? jak w norze? jak to sobie wyobrażacie? bedą dwa duże okna antywłamaniowe (P4) i nie żałuję.....baa, nawet przez myśl mi nie przeszło, że można ich nie mieć. Oczywiście otwierane/uchylane. Nie no, uwielbiam taką krytykę Mam nadzieję, że dzięki tak dużym oknom nie pomylisz drzwi przednich z bagażnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.03.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A niemyslieliście nad likwidacja okna w garażu ? Czy nie jest tak, że i tak zawsze trzeba światło zapalić ? ... Jak jest okno (lub doświetlenie z pustaków szklanych) to nie zawsze trzeba włączać światło. Aby otworzyć bramę wjazdową i wejść do samochodu to rozproszone światło dzienne wystarcza. A i przyjemniej jest, jak się coś dłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 garaż bez okien? jak w norze? jak to sobie wyobrażacie? bedą dwa duże okna antywłamaniowe (P4) i nie żałuję.....baa, nawet przez myśl mi nie przeszło, że można ich nie mieć. Oczywiście otwierane/uchylane. Nie no, uwielbiam taką krytykę Mam nadzieję, że dzięki tak dużym oknom nie pomylisz drzwi przednich z bagażnikiem przepraszam, niestosownie zabrzmiało "nora". Mogłem ładniej napisać Tak czy siak, przesłanie się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.03.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ... przepraszam, niestosownie zabrzmiało "nora". Mogłem ładniej napisać Tak czy siak, przesłanie się nie zmieniło. Behawior: królik żyje w norach koloniami. Kopie rozległe i głębokie nory wyposażone w kilka wylotów oraz jedno- lub wielorodzinne komory gniazdowe. Królik większą część życia spędza pod ziemią, nie oddala się zbytnio od nor. W razie niebezpieczeństwa przebywające na powierzchni króliki ostrzegają się nawzajem ,głośnym tupnięciem tylnej kończyny o ziemię, po czym chowają się w norach. Królik jest zwierzęciem towarzyskim, nie obserwowano walk osobników, nawet przy zagęszczeniu kilku tysięcy osobników na 100 h... Nick zobowiązuje Widzisz Mice? Pokojowo nastawiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 19.03.2010 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 w domu moich rodziców był garaż bez okien. u mnie też buduje bez okien, może w bramie dam jakieś dwa maleństwa. nawet nie pomyślałam że może potrzeba okien w garażu. powiem szczerze że w domu rodzinnym nie przypominam sobie żeby w garażu coś robić, tam się tylko coś zostawia, przynosi, wynosi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 19.03.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 U mne dwa okna maleństwa 55x55cm umieszczone nad sobą - bardziej to jest ozdoba elewacji . Dają trochę światła, natomiast głównym źródłem nają być 2 lampy. Ponaddto garaż narazie mam tylko otynkowany i wylewka na podłodze - wszystko szare i ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 19.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Garaż 8x4.5 trzy okna 45x90 nieotwieralne,zamontowane na wysokosci150cm.Nie bedzie trzeba zapalać światla aby cos znaleśc na końcu pomieszczenia.Dodatkowo dobre oswietlenie.Lubię coś pogrzebać,więc to dla mnie najlepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 19.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Zależy kto jak chce korzystać z garażu. Jeśli tylko wjechać i wyjechać to można by okna darować, ale ja i tak nie polecam bo to zawsze większy komfort nie musieć włączać światła w dzień, poza tym takie "ślepe" ściany niekorzystnie wyglądają na elewacji.Ja sporo majsterkuję i zrobiłem za małe okna 90x60 2szt od północy i jak coś robię to nawet w dzień czasem doświetlam sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 19.03.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 A niemyslieliście nad likwidacja okna w garażu ? Czy nie jest tak, że i tak zawsze trzeba światło zapalić ? ... Jak jest okno (lub doświetlenie z pustaków szklanych) to nie zawsze trzeba włączać światło. Aby otworzyć bramę wjazdową i wejść do samochodu to rozproszone światło dzienne wystarcza. A i przyjemniej jest, jak się coś dłubie podpisuję się pod tym! w dzień zapalamy swiatło tylko wtedy, gdy cos mamy w nim do zrobienia ,ale samo przyniesienie, wyniesienie światła dodatkowego nie potrzebuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 fix p4 wymiary 240x60.dałabym nawet większy, ale to stona północna, nie chciałam jej wyziębiać. Zawsze troche światła w dzień wpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.03.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 U nas dwa małe okienka(bo na północnej ścianie)- doświetlają garaż,a przed świętami parapety w garażu to dwie dodatkowe pólki lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.03.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Garaż 5,75x6.W projekcie 2 okna: 60x150 na wysokosci 145. I teraz tak kurna myslę, że to chyba nie za bardzo.Zrobimy wyżej i nizsze napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 21.03.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Garaż 6,6m na 6,6m jedno okno (standardowe) 1,5m na 1,5m.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts