Pepe 06.08.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Nikt nie mógł mi do tej pory wytłumaczyć który tynk Knaufa lepszy? Czy "light" nie zawiera więcej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 07.08.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Light jest rzekomo bardziej wydajny, ale ja po przeanalizowaniu współczynnika "cena/wydajność" stwierdziłem że nie jest wart swojej ceny. Poza tym jest bardziej miękki od zwykłego (po stwardnieniu oczywiście). Ja zrobiłem ze zwykłego mp75 i jestem zadowolony - moim zdaniem nie warto przepłacać za Light. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 07.08.2003 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 A który schnie szybciej? Który lepiej trzyma się ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 07.08.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Takiego porównania nie mam. Zwykły trzyma się ściany zagruntowanej Uni-gruntem jak diabli, ciężko odkuć przecinakiem (miejscami odchodzi razem z BK). Zresztą stropu terriva też. Nie ma porównania z tynkiem tradycyjnym, który ma tendencje do miejscowego odparzania się od ściany (puste miejsca pod tynkiem, wyczuwalne po obstukaniu) - mam porównanie w garażu. Suchutki jest po ok. miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.08.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Moi tynkarze używali MP 75L z tym, że do wykonania narożników używali MP 75 jako "twardszego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts