Promyk 12.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 witam mam dylemat:mianowicie czy zostawić gabinet na dole???czy otworrzyc na salon.?nie wiem jak to bedzie wyglądało, ściana gabinetu jest ścianą nośna.powiedzcie co sądzicie?http://www.dominanta.pl/rzuty_wezyr2g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 12.11.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 moim zdaniem zostawić! czasem może się przydać takie wydzielone pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 12.11.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ehhhh co ja bym dała, żeby mieć taki dodatkowy pokoik... Zrobiłabym sobie biblioteczkę z ukochanymi książkami... Rozmarzyłam się Wracając do tematu: pewnie, że zostawić. Salon masz spory, nie ma chyba potrzeby powiększania go. Poza tym takie pomieszczenie świetnie posłuży jako pokój komputerowy/miejsce pracy/pokój gościnny, jak teściowie zechcą wpaść na dłużej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 12.11.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Zostawić w tym domu masz zdecydowanie za mało pomieszczeń gospodarczych a to nadaje się idealnie np. na pralnię + prasowalnia + graty do sprzątania .Brakuje także spiżarni (wariant) . I wejście do pomieszczenia gospodarczego jest dyskretnie schowane pod schodami . Jeżeli miałby być to pokój komputerowy - biblioteczka to jest zdecydowanie za mały . A gabinet 7,5 m to wzbudza tylko mój śmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 13.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 ja bym go nie zostawiała, chyba ze jest potrzebny ze wzgledów zawodowych a w tym miejscu zrobiła jadalnię lub kącik telewizyjny a w miejscu stołu przy kuchni zrobiła jadalnie bedzie jak znalazł dla gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 13.11.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Jeśli czesto bedziesz korzystal-to polecam zostawić! U nas bedzie gabinet-biblioteka otwarty na salon (duze suwane drzwi), na calej dlugosci sciany biblioteka-duuuzo książek i jakas lezanka, lampa, po drugiej stronie przy oknie biurko Tylko taki projekt wchodzil w gre-gabinet otwierany na salon, sypialnia z garderoba na dole+ oddzielna lazienka. http://img256.imageshack.us/img256/1038/fotogl7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.11.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Ja pewnie odpowiedziałabym -powiększac salon Mój ma 37,5m i jest lux. Strasznie się wnerwiałam poszukując projektu -bo w 99% projektów obok salonu była właśnie sypialnia, gabinet lub coś w tym stylu- co zabierało metraż salonu, ale w końcu znalazłam odpowiedni projekt i mam swój duuży salon Jednak W przypadku Promyka -nie ryzykowałabym -ściana nośna -to jest problem, trzeba przeprojektowywac i przeliczac cały strop A poza tym na razie jesteśmy piękne i młode i nie myslimy co będzie za 40lat -jak się wdrapac na te schody ? Może ja sama wtedy wymuruję ścianę w salonie aby powstał pokoik? Więc Promyku zostaw ten gabinecik na przyszłośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 14.11.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Noi dalej mam dylemat... dziękuję kochani za odpowiedzi.Chodzi mi bardziej o poradę taką poradę dotyczącą,jak to będzie wyglądało z belką między salonem a gabinetem. Bo belka musi pozostać ze względu na to iż jest to ściana nośna. Może ktoś zrobił podobnie i jak to wygląda. Ciągle się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 14.11.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ja bym zostawiła - faktycznie w domu nigdy za wiele dodatkowego miejsca! Można tam zrobic pokój z komputerem, biblioteczkę z łóżkiem dla gości, czy faktycznie pomieszczenie "techniczne". A otwierając - nic wiele nie zyskasz oprócz tego, że będziesz mies większą odległosc między sofą a telewizorem Jeśli jednak zdecydujesz sie zrezygnowac ze ściany - belka moze byc całkiem fajną ozdobą pokoju (no dobra, może przesadziłam , ale na pewno nie musi byc "zawdadzaczem") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 14.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 a tak wogóle to fajniutki projekt. Z zewnątrz taki niepozorny a w środku taki fajny Napisz jeszcze ile osób ma mieszkac w tym domu i do czego ewentualnie wykorzystałbys ten pokój dodatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 14.11.2007 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witajcie Cieszę się że mój projekt komus się podoba, niewiele osób buduje ten dom. Fakt z zewnątrz niepozorny i o to chodziło:)Aby nie wzbudzać niepotrzebnych frustracji u sąsiadów. Ma być nieładny z zewnątrz:-) Może troche przesadziłam. Dla nas jest ok, najważniejsze zawsze jest wnętrze. W domu ma mieszkać aż dwie osoby. Ja i mój chłop. Ni ewiem po co mu tyle pokoi. ? Kiedyś dzieci .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 15.11.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A potrafilabys pracowac w takim malym pomieszczeniu? Ja bym zostawila taki czesciowo wydzielony - tzn. bez drzwi pod schodami, a od strony sciany zewnetrznej scianka dluga na 190 cm, wejscie bez drzwi bedzie wtedy mialo 160 cm. Nie wiem, gdzie wypadalby ten slup. Ale ja pracuje duzo w domu, potrafie sie skupic mimo gwaru. Ba! nie lubie, jak mnie sie zamyka w malym pomieszczeniu i pracuje odcieta od reszty. W moim projekcie salon jest oddzielony od gabinetu schodami dwubiegowymi i jedyne co moge zrobic to zostawienie luki nad spocznikiem. A u Ciebie jest tak, jak bym wlasnie chciala miec. Co mozesz jeszcze zyskac? Z salon widok na biblioteczke, a osloniety balagan na biurku. Pozostaje scianka, na ktorej pasuje telewizor. Salon powieksza sie optycznie, a jak mowi moja Pani architekt: "nie ma za duzych salonow, kwestia tylko czy nas na nie stac". Z gabinetu z rogu z fotela pod polka z ksiazkami widzisz kominek. Brak drzwi ulatwia zagospodarowanie malej przestezeni Pod schodami mozesz zrobic schowek, spizarke czy cus. Ale wszystko zalezy, jaki jest Twoj styl zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 17.11.2007 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Dzięki Wam za pomysły. Jestem skłonna uwierzyć że gabinet jest na tyl;e ciasny że lepiej go otworzyć dla większej przestrzeni w salonie.Chyba tak zrobię. A do pracy przy kompie może posłużyć pokój na górze. Są aż 4 pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts