Gość niedoświadczony inwestor 06.08.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 im więcej mysle o stropach to coraz to mniej wiem. Poczatkowo byłem pełen entuzjazmu dla filgrana elegancki równy ,ale na górze trzeba zrobić izolację akustyczna wylać posadzki ,zbrojenie i już nie jest tak różowo 110zł filgran + izolacja, posadzka, zbrojenie to dużżo Teraz myślę o "sukienniku " izolacja już jest od dołu tylko tynk a na górze można układać płytki Tylko czy to prawda czy wkonawca faktycznie wykona beton równo? równo tzn. jakie mogą być największe odchyłki jak wymagać od wykonawcy strop 30x7 m Ile faktycznie będzi kosztować wykończenie sufitu tynk ,siatka Czy izolacja akustyczna jest faktycznie jest wystarczająca Czy już ktoś z was posiada taki strop Ile to kosztuje np. w Wielkopolsce Jaka ekipa Wam to robiła Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.08.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Przy tym stropie nie rezygnowałbym z tzw. pływającej podłogi - zabezpiecza ona przed dźwiękami uderzeniowymi przenoszącymi się przez ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 09.08.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Nie znam sukiennika ale mam już zamówiony na 21.08 filigran, to się podzielę wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.08.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Na temat stropów Sukiennik można poczytać na stronie producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 10.08.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Przejrzałem stronę Sukiennika;To jest bez sensu. Ten strop ma jedną (tylko) zaletę - że szalunki można ułożyć bez dużego nakładu sił (żurawia lub pracy ludzkiej)Pozostałe prace są identyczne jak w przypadku każdego stropu gęstożebrowegoMa mnóstwo wad, których nie mają stropy gęstożebrowe ceramiczne, czy też betonowe:- konieczność tynkowania na siatce- problematyczna "zaleta" posiadania nad głową ogromnej ilości spienionego polistyrenu- podnoszenie zalet izolacji termicznej jest nierzetelne - najczęściej w stropach międzykondygnacyjnych potrzebna jest tylko izolacja akustyczna, o termicznej można zapomniećTak jak w przpadku wszystkich "systemów" styropianowych jestem zdania, że ich istnienie uzasadniały by ceny (całości prac) niższe o ok. 20% od systemów tradycyjnych. Tak jednak nie jest, ceny są zbliżone, więc nie widzę powodów płacenia składki na przetwórców polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.08.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Strop Sukiennik doskonale sprawdzi się jako strop nad nieogrzewaną piwnicą. W innych przypadkach należy przeprowadzić kalkulację kosztów oraz porównanie zalet i wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts